Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Agatorek 00:37, 22 maj 2021

Martka napisał(a)

Shaina wydaje się ciekawa, ale czy kolor nie idzie w mocną czerwień? Zrobisz mi kiedyś zdjęcie na żywo?
Atropurpureum też mnie zachwyca kolorem, a shishigashira kupiłabym naprawdę chyba tylko we Wrocławiu... Masz w planach prawie całą kolekcję palmowych Ja na razie wstrzymuję się z kolejnymi zakupami, poczekam do wiosny i zobaczę jak zimują, ale dziś przyglądając się mojej skromnej kolekcji drzewek stwierdziłam, że klony są moim nr 1.

Tutaj mam porównanie „przyrostu”
https://www.ogrodowisko.pl/watek/10792-ogrod-z-zegarem?page=187

A to jedno z ostatnich jego zdjęć

Nie jest jakoś mocno czerwony.
(Daj znać, to usunę to zdjęcie).
Zobacz jeszcze w ogrodzie Magleski, ona ma 3 szt shainy obok siebie, wyglądają niesamowicie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/11031-wilczy-ogrod?page=21

Piękne okazy kupiłaś drzewek. Wiąz też u mnie będzie. Tymczasowo jeszcze w donicy.
Graba rzeczywiście brakuje Ci jeszcze jednego .

Łączę się w bólu zrywania darni. Ciężka robota....

Juzia 04:46, 22 maj 2021

No i jest ropuszka

A ja u siebie jeszcze w tym roku nie widziałam.
No ale za mało mnie w moim ogrodzie...

Ale wielka rabata ci sie szykuje
Będzie sadzenia!
sarenka 07:10, 22 maj 2021

Jeszcze jeden grab by się tam zmieścił na frontowej
Martka 08:01, 22 maj 2021

Agatorek, Shaina masz piękny, puszysty, dziękuję za zdjęcie i obejrzałam też u Magleski, rabata z klonami robi wrażenie i ogród też.

Juzia, ropuszka niech rośnie i bierze się do roboty, opuchlaki już dawno w robocie. Rabata konkretna. Część roślin już siedzi, Ogólnie mam do posadzenia jakieś 120 donic jeszcze, głównie trawy. Dopiero potem nowe zakupy. Efektu wow w tym roku się nie spodziewam.

Sarenka, nie zmieściłby się kolejny grab, bo tam już siedzi grujecznik, tylko tak się wtopił w otoczenie i może nie widać na fotce. Będzie grujecznik z miskantami.

edi75 08:10, 22 maj 2021

Marta pięknie i Ciebie.. Jak zielono..trawniczek i roślinki do pozazdroszczenia. A zakupy no cóż.. Bez komentarza.
Juzia 08:17, 22 maj 2021

A ja myślę, że się jeszcze zdziwisz
Młode rabaty, piękny trawnik też mogą zrobić efekt wow
LIDKA 09:54, 22 maj 2021

Marta, grabowa przedłużona niemal do furtki będzie boska.

Z tym przerastaniem trawy może nie będzie źle - mam kostkę granitową przy rodakach i trawa z trawnika zbyt dużo nie przerasta przez połącznia a też mam betonowe.

Co do zakupów Też już po moich tujach postanowiłam nie kupować przez Internet.
W poniedziałek je odsyłam i będę czekać na kasę.

Wiąz wbrew pozorom może długo pożyć. I jest ładny, niech cieszy.

Agi2006 23:21, 22 maj 2021

Marta ale pedzisz. Za niedługo u Ciebie będzie las. Kolejne nabytki super. Nowy grab fajnie zgrywa się z resztą ! I zazdroszczę opasek rabatowych. Nie bedziesz musiała robić kancikow.
eVka 10:50, 23 maj 2021

Pięknego Grabka i Wiąza kupiłaś. Ten wiąz chodził mi długo po głowie i nawet znalazłam bardzo wysoko szczepionego ale w końcu jakoś nie kupiłam a one cudne są.
Zakupów z neta nawet nie skomentuję, porażka. Ja oglądając ostatnio zakupy ze sklepów internetowych zdecydowałam, że już nigdy nic nie kupię online tylko real. Połowa bylin w moim ogrodzie jest z zakupów online w moim ulubionym sklepie A..m ale słyszałam, że ostatnio oni też poszli z fala bylejakości. Na szczęście jest tyle fajnych szkółek w okolicy, że mogę kupować stacjonarnie.

Zdzierania darni nie zazdroszczę a już tych granitowych obrzeży to tym bardziej.
Iwona100 18:16, 23 maj 2021

Marta widzę ,że rozwijasz się ogrodowo. Systematycznie śledzę Twoje poczynania. Będziesz miała pięknie. Pozdrawiam