Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 20:07, 24 maj 2021

effka napisał(a)
Pięknego Grabka i Wiąza kupiłaś. Ten wiąz chodził mi długo po głowie i nawet znalazłam bardzo wysoko szczepionego ale w końcu jakoś nie kupiłam a one cudne są.
Zakupów z neta nawet nie skomentuję, porażka. Ja oglądając ostatnio zakupy ze sklepów internetowych zdecydowałam, że już nigdy nic nie kupię online tylko real. Połowa bylin w moim ogrodzie jest z zakupów online w moim ulubionym sklepie A..m ale słyszałam, że ostatnio oni też poszli z fala bylejakości. Na szczęście jest tyle fajnych szkółek w okolicy, że mogę kupować stacjonarnie.

Zdzierania darni nie zazdroszczę a już tych granitowych obrzeży to tym bardziej.

Ewo, ja też zazdrości unikam U Ciebie w okolicy raj szkółkowy.. u mnie trochę gorzej, ale mimo to mam żelazne postanowienie, że zakupy już tylko w realu.
Super, że ruszacie do Przypek! Czekam na relacje.
Martka 20:11, 24 maj 2021

Iwona100 napisał(a)
Marta widzę ,że rozwijasz się ogrodowo. Systematycznie śledzę Twoje poczynania. Będziesz miała pięknie. Pozdrawiam

Iwona, zmienia się, sama jestem zaskoczona dziękuję i Ciebie także pozdrawiam! Czekam na nowe fotki Twojego ogrodu
Martka 20:14, 24 maj 2021

nicol21 napisał(a)
No rzeczywiście te trawy to marne ci się dostały. Z tym C3 to by się nie wygłupiali, widać, że ziemia dobrze się nawet nie uleżała. Przesadzali do C3 na tydzien przed wysyłką?!

A z drzew jesteś zadwolona? Możesz sklep netowy polecić [może być na priv].

Ja wolę kupować rośliny stacjonarnie, ale na ten sezon, do jesieni znaczy się, już więcej do ogrodniczego się nie wybieram. Wszystko mocno przebrane. Niewiele sklepów otwartych więc kazdy za ogród się bierze.

Miskant Morning Light to żenada, dostałam propozycję zwrotu części pieniędzy, musiałam ją ponegocjować i ostatecznie zostawiłam, może kiedyś coś urośnie. Ale nigdy więcej w sieci i też nigdy więcej w sklepie trawy i byliny.

Drzew nie kupuję w necie, jak Ci pisałam. Zbyt duże ryzyko i nie polecam. Trzeba obejrzeć, czy zdrowe, jak rozgałęzione, czy proste, czy nie badyl.
Martka 20:19, 24 maj 2021

Anda napisał(a)
Fajny warzywnik

Graby kolumnowe i nie tylko są piękne. Bardzo lubię i graby, i buki. Szpalery z kolumnowych podobają mi się w szczególności

Te trawki nieprzekorzenione to porażka. Ogólnie jest tak, że trawy powinno się sadzić jak ruszają, ale one wtedy są jeszcze takie mikrusy. Dlatego tak ważne są dobrze rozwinięte korzenie.

Zdejmowania darni współczuję. Mam glinę, więc wiem jaka to katorga.

Anda, dziękuję, warzywnik na razie działa zgodnie z planem
Jako początkująca ogrodniczka bardzo cenię sobie Twoje opinie (i rady), graby mnie fascynują, a buki zaczęły właśnie i szukam, tylko muszę uporać się ze zrywaniem darni Wraz z postępem prac przybywa pomysłów i pula darni do wyrzucenia wciąż się powiększa
Martka 20:21, 24 maj 2021

BASIA8 napisał(a)
Ach te zakupy przez internet - ręce opadają. Nowe drzewka piękne. Żabka zachwyca
Buziam Cię Mocno

Basiu, właśnie skończyłam z zakupami przez internet, źle się dzieje, chciwość sprzedających mnie poraża, nie rozumiem takiego podejścia kompletnie, sama staram się działać długofalowo i dlatego nie rozumiem.
Uściski dla Ciebie!
LIDKA 20:26, 24 maj 2021

Marta jestes tytanka pracy. Rabata wyścielona wyglada pięknie.
Aż mnie sumienie zakuło bo ja dziś leże od razu po pracy.

Juzia 21:12, 24 maj 2021

Martka napisał(a)

Juzia, właśnie dzisiaj takie jakby wow przeżyłam jak skończyłam zrywać darń na największej rabacie  

A widzisz!!!

UlaB 21:43, 24 maj 2021

Jak to wszystko sie rozrosnie bedzie szał
Moze pisalas - gdzie kupilas bezodmianową hakone?
Roocika 22:28, 24 maj 2021

Marta, narobiłaś się mocno ale pewnie satysfakcja, że hej
Widać w jakim kierunku dążysz intonjest fajne
Wiaan 23:12, 24 maj 2021

Marta wszystko co robisz bardzo mi się podoba. Komponujesz i wiesz co chcesz.
Nie zastanawiasz się godzinami tylko działasz, zazdroszczę Lubię taki styl jaki tworzysz, przez Ciebie myślę o bukaxh i grabach coś pewnie wykombinuję z nimi. Zobaczę u Ciebie jak skończysz i może zgapię