Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Fleszu 12:58, 19 kwi 2023

nicol21 napisał(a)

też tego mam w cholerę, a kwiatów w kilka choler!!
Wiesz, może jak to się nazywa?
Jedyny plusto taki że to szybko wyrywa się.

Dobrze się wyrywa, dopóki nie rozsieje się na trawnik. U mnie w tym roku po raz pierwszy rośnie to w trawniku i nie idzie tego usunąć.

Co to za maszyna do mielenia słomy?
Agatorek 19:05, 19 kwi 2023

Magara napisał(a)
Ciężko u Ciebie nadążyć za zmianami

Miałam to samo napisać. Codziennie tyle się dzieje.
A ja robię jedną rzecz przez kilka godzin (kanciki).

Martka, świetne te obeliski .
Dzielenie miskantow to ciężka robota. Dzieliłam sobie dostane od Mrokasi ( już wstępnie podzielone były), w użyciu była siekiera, szpadel i łom.
Jakby eM był akurat w domu, to bym go poprosiła o przecięcie piłą spalinową
Magleska 20:05, 19 kwi 2023

Dołączam do zachwytów - nad wszystkim ale przede wszystkim- mieleniem miskantów, narcyzami i świetnymi obeliskami -ciekawa jestem ,gdzie je dasz
Judith 20:25, 19 kwi 2023

A ja jestem ciekawa czy obeliski maja być ozdobą same w sobie, czy mają byc podporą dla jakiejś rośliny . Jaki masz ma nie pomysł?
Gruszka_na_w... 21:29, 19 kwi 2023

Martka pisała już, że obeliski są dla róż. Obeliski Witka wyglądają znakomicie. W duecie z różami będą wyglądać bosko. Kolorystycznie pasują do profili szklarenki i oranżerii.

Dzielenie miskantów dobrze mieć już za sobą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Martka 22:02, 19 kwi 2023

Marysiu, ogrodnicze radości nie mogą być zrozumiałe dla niewtajemniczonych… aby cieszyć się sieczką, kto to widział?

Krysiu, dwa obeliski mają swą miejscówkę, trzeci ma nadal trzy

Magaro, dlatego nie nadążam absolutnie za sobą nie nadążam, to na szczęście forum ogrodnicze

Eliso, bratki zaczynają mieć konkurencję, dziś ujrzał kolor jeden z tulipanów o krzykliwie pomarańczowym kolorze… takich jest jeszcze w kolejce 60, co mnie podkusiło? kolorowe sny szybko mogą zamienić się w stan psychodeliczny

Karola, dziękuję, miłe są pochwały od Ciebie, gdybyś wiedziała, na ilu końcach niedomagam mam ich kilka, chyba na każdym młynek - już widziałam, że odnalazłaś tak, ta cena mnie też szokuje.

Fleszu, wrzuć sobie model ze zdjęć do wyszukiwarki, cena wprawi niejednego w osłupienie, załapałam się na połowę tego. Masz rację, trawnik to koniec, rzeżucha z takim zacięciem nie jest pożądanym zjawiskiem.

Aguś, moje kanciczki przy Twoich zasługują na to zdrobnienie. Mało ich, a nadal nie dotarłam. To szczęście mam niby na wyciągnięcie ręki, a jednak chwilowo zawias zardzewiał. Sama dzieliłaś miskanty? Brawo! Ja im nie dałam rady. Piła spalinowa to jest myśl, nie szkodzą jej grudki ziemi?

Maglesko droga, dzięki, tylko widzisz, u mnie wszystko rozgrzebane, nieogarnięte, każda jedna praca ma tryb „pilne”… myślałby kto, że to coś przyspieszy. Nie tej wiosny, nie w tym w ogrodzie… Obeliski - lokalizacja będzie niespodzianką. Trochę dramaturgii na wątku być musi

Judith, w listopadzie nabyłam dwie róże pnące, białą Hella i żółtą Sunny Siluetta. Do trzeciego obeliska poszukuję kandydata, tym razem nie róży. Może powojniki, może groszki? Chyba podpytam Renię Ryskę, jest powojnikową specjalistką.

Haniu, bardzo uważnie czytasz posty a wykonanie obelisków zachwyciło mnie natychmiast.
Martka 22:15, 19 kwi 2023

Tymczasem...

nie przesadzałam, że nie nadążam za sobą i dodam, że rozwinięcie tej myśli nastąpi niebawem.
Dobranoc

Judith 22:19, 19 kwi 2023

Ach, tajemnicza kobieto .
Mary 22:37, 19 kwi 2023

Czego nie przesadzałaś?
Mary 22:44, 19 kwi 2023

Martka napisał(a)
Marysiu, ogrodnicze radości nie mogą być zrozumiałe dla niewtajemniczonych… aby cieszyć się sieczką, kto to widział?

W weekend oglądałam film "W trójkącie".
W połowie filmu jeden z pasażerów luksusowego jachtu informuje głównych bohaterów w jakieś branży działa, a oni nie kumają o jaką branżę chodzi. Widać, że z pracą ogrodniczą albo rolniczą się nie zetknęli.