Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 21:59, 21 kwi 2023

Trochę bliżej sytuacja wygląda tak:

Pozostało jeszcze zasypanie kostki na ścieżce w szklarni i fragmencie za szklarnią.

Zrobiło się jakoś za elegancko, to stan przejściowy, za moment nie będzie tak "sterylnie". I to będzie ok.

Martka 21:59, 21 kwi 2023

Dołożyłam brukarzom zadanie wyłożenia ścieżki przy tarasie - okazała się ona konieczna, gdy przy tarasie powstała rabata z judaszowcami i nie można było sobie swobodnie przejść po trawniku jak za dawnych czasów, a chodzenie po stopniu schodka jest niekomfortowe… i w ten sposób kostka zamknęła z dwóch stron taras, placyk lekko poszerzył się, jest spójnie. Różnica pomiędzy nową kostką i jej czystym wypełnieniem, a starą, zatrze się za czas jakiś.

Jesienią było tak:
Martka 22:00, 21 kwi 2023

Poza tym w ogrodzie wszystko zasuwa i nie nadążam z podziwami oraz pieleniem.
Gdzie nie spojrzeć, tam niespodzianki. Tu kompozycja tulipanów, które już rok temu miały być Dolls Minuet. Nadal nie są. Zgrywają się wraz z rzeżuchą, rzecz jasna, że dedykacja dla Mgduski

Narcyz Moonlight Sensation to faktycznie sensation, rozszalał się, tyle kwiecia? Jestem pod wrażeniem.

Pierwszy raz mam to cudo w ogrodzie i jestem bardzo ciekawa, jak wygląda na żywo.

Weekend ciepły i słoneczny, mam nadzieję, że wszystkie poryjemy sobie do woli

Martka 22:05, 21 kwi 2023

Elu, o tym młynku napisałami kilka postów wcześniej, teraz po wybuchu wojny ma już cenę zaporową, nie polecam.

Aniu Makao, szklarnia to maleństwo, 2,4x3,8.

Judith, zawartość szklarni jest już w dużej mierze skonsumowana, za 3 tygodnie posadzę pomidory Nie udały się sałaty Pak Choi, poszły w kwiaty, więc odkryłam, że z ich liści można zrobić świetną surówkę z dodatkiem oliwy z oliwek i cytryny.
Gruszka_na_w... 22:52, 21 kwi 2023

Pięknie to sobie wymyśliłaś!
A niewidzialna brukarska ręka wykonała profesjonalnie. Wczoraj nie było, a dziś jest. Niesamowite. Ach ta wiosna, wszystko się zmienia w oczach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magleska 23:05, 21 kwi 2023

Martka jak zawsze brawo super wyszły te ścieżki zazdroszczę troszkę ,ale tak pozytywnie oczywiście ja dopiero w przyszłym sezonie mam w planie profesjonalne ścieżki -na razie zadowolę się tą co sama ułożyłam

powiedz proszę -jaką zrobiłaś szerokość ścieżki w szklarni -ja mam 60 cm i chyba to trochę za dużo -tak patrzę po zdjęciu i masz chyba troszkę węższą ,czy tylko mi się wydaje ?

muszę w tym sezonie poobserwować jak mi będzie najwygodniej -a szklarnię kofam
Judith 23:13, 21 kwi 2023

Pięknie to wyglada! Granitowa kostka to jest to .
Fajnych masz tych znajomych brukarzy, przede wszystkim dlatego, ze chcą podjąć się takich drobnych prac. To, jak wiemy, rzadkość.
Mary 23:14, 21 kwi 2023

Nowe ścieżki prezentują się bardzo elegancko.
Magara 23:54, 21 kwi 2023

Martka, że masz rękę i podejście do roślin - jasna sprawa, wszyscy o tym wiemy
Ale ręka i podejście do fachowców i umiejętność ich zwabienia (dobrą myślą, fluidami, etc.) - to dużo rzadsza umiejętność
Jest PIĘKNIE!!!
LIDKA 08:56, 22 kwi 2023

Martka
Masz dobry gust. Ten placyk miedzy tarasem a pokojem ogrodowym wyszedł bardzo fajnie. Ścieżka też.

I chyba panowie posprzątali po sobie bo jest czyściutko i elegancko.

Hmmm ciekawe co jeszcze wymyślisz.