Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

LIDKA 08:53, 18 kwi 2023

Martka napisał(a)
I jeszcze widok wczoraj o poranku. Jak nie uwielbiać narcyzów Mount Hood? Pielenie rzeżuszki było bardziej znośne

Dobrego dnia!

Świecą na rabacie. Moje narcyzy maja liście po 5 cm dopiero. Może dlatego że sadziłam je w styczniu?
Roocika 09:01, 18 kwi 2023

Cudne te narcyzy i jak świecą o poranku!

Muszę koniecznie w tym roku o nich pamiętać!
sarenka 09:09, 18 kwi 2023

Martka napisał(a)
I jeszcze widok wczoraj o poranku. Jak nie uwielbiać narcyzów Mount Hood? Pielenie rzeżuszki było bardziej znośne

Dobrego dnia!

Ależ fajny widok
April 09:11, 18 kwi 2023

Marto świetnie ten młynek rozdrabnia. Nie ma problemu nawet z tymi grubszymi miskantami?
Ale tak, cena powyżej 3,5 tysiąca jest powalająca. Chociaż jak sobie zaczynam dodawać: kupowanie kory, której bym już nie musiała nabywać, naprawę rozdrabniarki, którą mi miskanty zamordowały a która i tak niezbyt dobrze sobie radziła. To może jednak trzeba by pomyśleć poważnie.
Wyciągałam ostatnio kompost, przesiewałam dla dalii. Wszystko fajnie, kompost się zrobił, tylko pozostawały 20-to centymetrowe patyki miskantów, które w rozpaczy pocięłam sekatorem. Były niemal nienaruszone, może ciut namoknięte i tyle. Obawiam się że 2-3 lata się to cholerstwo może rozkładać. Musiałabym mieć oddzielną komorę albo i dwie na nie.
Mgduska 09:38, 18 kwi 2023

Martka napisał(a)

Dobrego dnia!

Zacytowane po raz kolejny, ale nie mogłam sobie odmówić - kosmicznie piękny widok
I chyba nie ma duszyczki, co by Ci nie zazdrościła tej pięknej sieczki
Ja jeszcze czekam na moje MHoody. Narcyzy to u mnie wciąż jeszcze eksperyment, dopiero od zeszłego roku udany. Wreszcie mają dobre miejsce.
DariaB 09:55, 18 kwi 2023

Martuś niezmiennie i ogromnie uwielbiam widok na Twoją oranżerię narcyzy dodają jej tylko uroku. Taki młynek i mi by się przydał tylko ja się mierzę z brakiem miejsca na przechowywanie takiego sprzętu
Judith 10:29, 18 kwi 2023

Za każdym razem gdy pokazujesz takie widoki, stukam się znacząco w czoło, że powątpiewałam w ten pomysł... Pięknie jest!
antracyt 11:08, 18 kwi 2023

Już nie będę cytować, ale jest naprawdę pięknie i ta delikatna dawka bieli narcyzowej
Gruszka_na_w... 11:16, 18 kwi 2023

Cudny ten widok o poranku. Z Twojego ogrodu robi się ogrodowa perełka.
Zakup młynka to była dobra inwestycja. Przerabia słomę idealnie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
veva 11:22, 18 kwi 2023

Piękne widoki u Ciebie. Oranżeria prezentuje się wspaniale o każdej porze dnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies