Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Agatorek 17:46, 22 kwi 2023

Martka napisał(a)
Trochę bliżej sytuacja wygląda tak:

Martka, czy ta ścieżka wokół szklarni będzie się łączyć ze ścieżką przy oranżerii i tarasie?
Helen 20:09, 22 kwi 2023

Zazdroszczę takich dobrych relacji z fachowcami, rewelacyjni ludzie
Pięknie i bardzo spójnie wyszło

A narcyzy przepiękne, i pomylone tulipany też
sylwia_slomc... 23:29, 22 kwi 2023

Fajnie z tą kostką wygląda Brukarskie krasnoludki wpadły pod nieobecność właścicielki raz dwa i gotowe
Martka 08:54, 23 kwi 2023

Dziewczyny, dziękuję za miłe komentarze.

Haniu, Szybko to się potoczyło. Czekałyśmy na maj, kwiecień zaskoczył

Maglesko, ścieżka ma 50 cm. Czekamy na pomidory i całą moc dobroci Wszystko przychodzi w swoim czasie.

Mary, granit niezawodny cisy też, Twoja ostatnia relacja jest świetna.

Judith, było im po drodze i „lubią wyzwania”, jak powiedzieli.

Magaro, że jestem szaloną ogrodniczką, to wiadomo, ale to nie to, zwabił ich raczej zarobek

Lidko, panowie przywieźli swój materiał i zabrali nadmiar, nic mi nie zostało „po budowie” oprócz ziemi, której nadmiar mam na zbyciu. Już nic nie wymyślam. Wystarczy teraz idę w podróże i dbam o to, co jest.

Agnieszko, szklarnia jest posadowiona w przedogródku, oranżeria i taras za domem. Nie są połączone ścieżką. Nie mogę już kłaść nawierzchni utwardzonych, limit do zachowania powierzchni biologicznie czynnej wyczerpany.

Helen, wszystkie dosłownie tulipany, które zakupiłam w ilościach większych niż 15, są nie tymi

Sylwia, dokładnie, wszystko w czasie, gdy byłam w pracy. Na szczęście panowie rozsądni (bracia bliźniacy plus pomocnik)i nie trzeba było wiele tłumaczyć, co i jak.
Martka 09:19, 23 kwi 2023

Niedzielny poranek, wymarzony, niespieszny, ze śniadaniem i kawą w ogrodzie. W duszy gra spokój i błogość.
Uwielbiam białe narcyzy. Czy one podobnie, polubią mój ogród? Z zeszłorocznych w tym roku pokazało się niewiele, co mnie smuci. Tegoroczne olśniewające.

Uwielbiam też białe tulipany

Próba polubienia pomarańczowych skończyła się fiaskiem, zamiast nich wyskoczyła czerwień... i to w jakiej masie!

Tu namnożyło się porządnie. Rok temu botanicznych tulpa clus. Stellata było niewiele.

Pierwszy raz mam tulipany Sarah Raven i jestem ich baaaardzo ciekawa na żywo. I czy to one

Choć nie przepadam za trawami w paseczki czy ciapki, to trzcinnik Overdam zaskoczył mnie energią, jaką potrafi wnieść na kwietniowe rabaty. Wraz z seslerią świetnie im idzie w robieniu efektów.

Wyczekany moment nadszedł. Odkładam myśli o listach to do, nie widzę rzeżuchy włochatej, cieszę się to z nosem przy ziemi, to znów robiąc kilka kroków do tyłu i tak ten taniec sobie trwa Dobrej niedzieli!
Kordina 09:40, 23 kwi 2023

Niech trwa również dobrej niedzieli, pięknie jest
Wiaan 10:10, 23 kwi 2023

Marta rabata przy oranżerii jest taka świeża, ja ją widzę oczami wyobraźni na żywo ciekawie tam pada światło, a zieleń i biel cudo. Narcyz biały jest bardzo elegancki, tulipan bialy także.
Wyczaiłam ładne donice z bratkami Kilka razy oglądam bo zdjęcia zrobiłaś wspaniałe. Życzę aby narcyzy białe polubiły Twój ogród i miłej niedzieli
darkowa 10:27, 23 kwi 2023

Jest pięknie Marto
również życzę , aby narcyzy namnażały ci się w hurtowych ilościach

miłej niedzieli
Basieksp 10:29, 23 kwi 2023

Mi też ta rabata bardzo się podoba zieleń podkreślona delikatymi białymi narcyzami a w rogu, w donicach fiolet fajnie to połączyłaś
Magleska 12:49, 23 kwi 2023

Dołączam do zachwytów u mnie dziś też na leniwo chociaż nie do końca - pomidory popikowałam

Miłego dnia