Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

ajka 16:44, 23 kwi 2023

Ale ci się udało z tymi fachowcami. Bardzo podoba mi się efekt końcowy, faktycznie kostka bardzo pasuje do szklarni.

Narcyzy piękne, ja chyba też posadzę u siebie narcyzy jesienią. Jeszcze nie mam żadnego, a bardzo mi się podobają. Pewnie wylądują gdzies blisko szafirków albo tulipanów.
Gruszka_na_w... 20:46, 23 kwi 2023

Piękny weekend miałaś. Prawdziwie wiosenny. Oby więcej takich dane nam było przeżyć w tym sezonie.
U mnie też te szlachetniejsze narcyzy zanikają. Mnożą się tylko te dawniejsze odmiany. Szkoda, bo te jasne są wyjątkowo eleganckie. U Ciebie przy oranżerii dały pokaz!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 21:05, 23 kwi 2023

Piękne cebulowe i cała reszta oczywiście też
Dzisiaj podzieliłam dużą kępę narcyzów, bo słabo kwitły. Mnóstwo małych cebulek w niej było. Na nową rabatę posadziłam tylko te większe, mniejsze już sobie darowałam.
Czosnki ozdobne też podzieliłam, ale na razie tylko jedną kępę. Boszsz, ile tam było małych cebulek, chyba sryliony. Teraz obiecałam sobie, że czosnki będę dzielić co trzy lata.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Roocika 22:44, 23 kwi 2023

Marta, świetnie się prezentuje rabata z narcyzami! Cicha kontemplacja to coś cudownego, na razie Minnie dane Ale moze kiedyś.
nicol21 22:44, 23 kwi 2023

o mamusiu, cudnie jest!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Agatorek 00:27, 24 kwi 2023

Bardzo elegancka jest ta rabata z narcyzami

Coś mi się widocznie pomieszało ze szklarnią i oranżerię, myślałam, ze one są niedaleko siebie
sarenka 07:27, 24 kwi 2023

Bajecznie
olciamanolcia 07:39, 24 kwi 2023

Marta rabata przyakwariowa śliczna.. taka niewinna . Narcyzów nie posiadam -twoje prezentuja sie świetnie. czerwone tulipany w masie hmm... czemu w sumie nie w moich mieszanakch ( posadzonych jesienią ) jak do tej pory nie dostrzegłam pomyłki choć wiele wskazywało na to że na froncie w kamlotach będą żółtki.
Już w ogóle nie mam żółtych tulipanów- wczoraj przyjechała Teściowa- przecie nie będę Mamusi kwiatów żałować Dosłała od nas niemały bukiet
Mgduska 08:32, 24 kwi 2023

Marta Jest naprawdę pięknie Dziękuję za dedykację
Kasya 09:26, 24 kwi 2023

Masz kompostownik z tworzywa ? Jak się sprawdza ?

Martka napisał(a)
Przy okazji przetestowałam nową łopatkę i powiem tak: życie ogrodnika stało się piękne... jest ostra, dobrze i sprawnie można wybrać ziemię i posadzić lub przesadzić coś, będzie mi ogromnie ułatwiała pracę. Rękawice "Magarowe" i "Tarciowe" również bardzo udane, Magarowe trochę przyjemniej leżą i otulają dłoń, Tarciowe jakby delikatnie mniej, ale tylko delikatnie. Obie postaci rękawic warte polecenia.

Rozpakowałam też truskawki i wygląd lekko mnie zmieszał... tak nie wygląda goły korzonek czyli frigo... Czy mylę się? To co teraz z nimi zrobić? Chyba nie do lodówki? Na razie postawiłam w oranżerii. Niech się oswajają z miejscem, a ja z pomysłem, co dalej.

Nieszczelny kompostownik potrafi zaskoczyć, cebulka tulipana jednak nie poddała się procesowi "kompostyzacji"... hmm... to jednak nie świadczy najlepiej o procesach tam zachodzących?

W połowie przyszłego tygodnia zamierzam rozpocząć na dobre prace porządkowe, obcinać, wycinać, przycinać. Miną mrozy, będzie ciepło, a może nawet coś dobrego wydarzy się na świecie, łapię promyki nadziei i z nimi rozpoczynam kolejny tydzień. Pozdrawiam Was ciepło!