Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Anda 10:10, 28 kwi 2023

U mnie glina, a narcyzy mnożą się bardzo dobrze. Tak dobrze, że jest ich czasem za dużo w jednym miejscu i przestają kwitnąć.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
April 10:48, 28 kwi 2023

Czyli tak czy siak, warto jeszcze z narcyzami spróbować Nie ma co się szybko poddawać
Makao 11:46, 28 kwi 2023

To ja też spróbuje. Zachwyciły mnie te białe narcyze.
Brzozowadzie... 12:39, 28 kwi 2023

Mam piach i kwaśno i u mnie także z narcyzami słabo, jak u Aprila. Ale też zamierzam jeszcze raz spróbować
Te czerwonawe tulipany fajniej wyglądają zamknięte, prawda? Mają wtedy taki ładny koralopwy odcień.
Roślin może już nie kupujesz, ale zmiany architektoniczne uskuteczniasz I one są równie intrygujące i inspirujące
Brzozowadzie... 12:48, 28 kwi 2023

Martko, Martko, a wysłałabyś mi namiary na konewkę i pazurki? Czuję potrzebę zaopatrzenia się w nowy sprzęt ogrodowy, TYM BARDZIEJ, że nie kupuję PRAWIE wcale nowych roślin w tym sezonie
Gruszka_na_w... 21:02, 28 kwi 2023

Martka napisał(a)

Jeszcze poranne widoki z dedykacją dla Hani z życzeniami słońca!
I w drodze do pracy…

Nieustannie zachwycam się tą rabatą z narcyzami przy oranżerii. Świetnie wyszła.
A przy tym kwitnącym drzewku i lazurowym niebie dostałabym stupora i dotarcie do pracy byłoby niemożliwe. Kwintesencja wiosny. Nic tylko wzdychać i patrzeć.
Udanego weekendu. Ładuj te swoje akumulatorki, bo potem masz wyrzut pomysłów i aktywności ogrodowej. Jest co podziwiać.
Jestem pod olbrzymim wrażeniem Twoich warzywnych sukcesów. Piękne sadzonki, wzorcowe plony. Na widok tego dorodnego szpinaku zamarzyła mi się lazania. A w sklepie w dziale mrożonek po szpinaku zostało tylko wspomnienie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Joku 21:55, 28 kwi 2023

Martka napisał(a)
I jeszcze zeszłoroczna fotka przedogródka dla Joli Joku, może pomoże w podjęciu decyzji, co z jodłą koreańską.
Dobranoc

Widziałam już wersję bez koreanki, miałaś ułatwioną decyzję bo sama zdecydowała o odejściu. Moja jodełkę na razie wyszczupliłam (jest prezentem od małej sąsiadki, dzisiaj sąsiadka już pannica). Póki co zostawiłam drzewko w spokoju, zajęłam się porządkowaniem innej części ogrodu.
Magara 23:24, 28 kwi 2023

Anda napisał(a)
U mnie glina, a narcyzy mnożą się bardzo dobrze. Tak dobrze, że jest ich czasem za dużo w jednym miejscu i przestają kwitnąć.

U mnie glina, wzbogacona. A narcyzowo mega słabo w tym roku Sadzone zeszłej jesieni kwitną, starsze - mizeroty, w większości prawie same liście Obwiniać za mokrą zimę czy słabe cebule????
sylwia_slomc... 00:44, 29 kwi 2023

Martka napisał(a)
Zuzo, dla Ciebie bodziszek Biocovo. Z daleka.

I z bliska.

Co to za bodziszek już kwitnie???
Makao 09:05, 30 kwi 2023

Mój jeszcze nawet pąków kwiatowych nie ma. Same cudne listki.