Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Judith 16:07, 06 maj 2023

Martka, warzywnik swietnie zorganizowany . Szklarnia dopełnia dzieła. Wspaniały efekt!

Moje doświadczenia to i brak plonów, i brak spożywania pomimo plonów .
Pierwsze to oczywista sprawa. Drugie: plony mizerne i robaczywe ergo nienadające się do spożycia. Udała się raz fasolka szparagowa i zjedliśmy nieco, a potem zachwycaliśmy się tylko jak ładnie urosła zamiast spożywać .
edi75 16:57, 06 maj 2023

Skarpetki oj fajniutkie....na majowe chłodne dni.Na Twój ogród mogę patrzeć i patrzeć
Roocika 19:18, 06 maj 2023

Dziś rzeczywiście okropnie zimno. Też zmarzłam.
U nas deszczu nie widać, a już by się przydał.
Overdamy w cieniu leżą i nie rosną.
Gruszka_na_w... 20:42, 06 maj 2023

"Skarpetki mocy" zrobiły furorę. Na taki dzień jak dzisiejszy, idealne.
Ogród rzeczywiście zazielenił się w oczach. Można wykorzystać szersze plany.
Na warzywnik można patrzeć i patrzeć. Nasionka są w ziemi, a w głowie już snują się wizje wylewających się poza skrzynie plonów. I te zbiory w koszyczku: aromatyczne, świeżutkie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Agatorek 22:31, 06 maj 2023

Martka napisał(a)
Zuzo, te skarpetki dostałam w prezencie, mają moc
A tymczasem - deszcz nadal pada. Mój zachwyt rośnie a ogród zielenieje w oczach

Haha, u nas też ładnie popadało dziś. I chyba teraz też jeszcze siąpi. A miałam dziś podlewać , bo wczoraj przy pieleniu aż się kurzyło. Niestety nie z powodu mojej prędkości, tylko stanu ziemi (akurat na tej rabacie, na której pieliłam, mam dość sucho)

Bardzo soczysty ten widoczek . Lubię, bardzo lubię, graby w tym czasie. Aż świecą . Trawnik też wygląda świeżo i soczyście.

Szklarenka i okolice wyglądają bardzo elegancko! Świetnie Ci to wyszło .

Pisałaś chyba u Wioli, że mróz ściął Ci hakonki. U mnie na jednej rabacie to samo (dobrze, że Aprilkowe dary posadziłam obok domu, gdzie ten podmuch zimna nie doszedł). Mam nadzieję, ze się pozbierają. Widać, że powoli coś się dzieje i wychodzą powoli.
Magleska 22:35, 06 maj 2023

Martka super warzywnik napracowałaś się , ale warto było kolejny etap zakończony
Skarpetki idealne do prac w zimnie - ja mam taki kocopolar długi i ciepłą czapę na takie roboty , skarpetki tez ciepłe - wyglądam jak 7 dziecko nieszczęścia w tym ubranku , ale mam to gdzieś

Magara 22:42, 06 maj 2023

Martka, dzięki za tulipanowo-narcyzowe info
Warzywniczek zachwyca Reszta też
Helen 08:09, 07 maj 2023

Martka, siedzę i podziwiam, pięknie i soczyście wszędzie.

Za wczorajszą pracę wielki podziw
U nas lało cały dzień, w porównaniu do zeszłorocznego niedeszczowego sezonu, teraz spadło tyle wody, że chyba miesięczny limit został wyczerpany każdy sezon jest zupełnie inny
Anda 10:12, 07 maj 2023

Marto, nie będę kolejny raz powtarzać zdjęć warzywnika, wyszedł perfekcyjnie. Bardzo mi się podoba
Cały ogród pięknie zaaranżowany. Szkoda, że część klonów odeszła, ale za to będziesz mogła w ich miejsce posadzić coś innego. Jest tyle pięknych krzewów i drzewek

Skarpetki wełniane nie dla mnie, mam uczulenie. Taki prezent pewnie zakopałbym w ogrodzie, jako nawóz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agi2006 10:46, 07 maj 2023

Marta zakochałam się w Twojej części warzywnej. Jeśli pozwolisz to jak przyjdzie czas (pewnie za rok lub dwa) będę odgapiac.

Ps. Kocham grube skarpety