Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

popcorn 15:45, 06 cze 2012

Uwielbiam rady Magnolii
magnolia 16:04, 06 cze 2012

tak? Dziwie się, ale mi miło.
dzięki
magnolia 16:09, 06 cze 2012

jeszcze Briza media- spodobał mi się efekt 'mgiełki'
Wieloszka 18:07, 06 cze 2012

Magnolio, ja tez uwielbiam Twoje rady Jak ta rabata wreszcie powstanie będzie miała tabliczkę "by Magnolia"
Oki, jestem przekonana: bukszpany+lawenda+jasno paskowana trawa - a która z tych przez Ciebie wymienionych Magnolio, to będzie zależało od tego... którą uda mi się kupić, niestety Tą Holcus mollis kupiła wczoraj u nas Irenka (więc jest dostępna ) a tą Carex Siderosticha Variegata dostanę od Irenki w prezencie - u niej wytrzymuje i na słońcu i w cieniu Rozplenicę Hameln też widziałam w sklepie - podoba mi się, tylko one tak strasznie późno wypuszczają, że nie wiem, czy mnie nie będzie denerwowała
agniecha973 18:26, 06 cze 2012

To ja muszę w kilku miejscach ogrodu zrobić WIELKIE tablice "Designed by Magnolia"
Mala_Mi 19:02, 06 cze 2012

noemi napisał(a)

Moniko, nie mam boscha, tylko Gardenę Dziś z pewnością kupiłabym boscha - najnowszy model jaki jest, bo za chwilę i tak wymyślą cos lepszego Ale jak chcesz wiedzieć konkretny model - spytaj Marzenkę2007 - ona ma boscha

http://bosch24.pl/akumulatorowe-nozyce-do-krzewow-isio.html

Monika są z różnymi końcówkami ...

Jak np takie ...
http://www.narzedziowy.pl/79866_BOSCH-Akumulatorowe-nozyce-do-trawy-i-do-krzewow-Isio-II-Rekawice-Laura-Ashley.html

Ja podcinam tym trawnik w miescach gdzie kosiarka nie bierze.... tak, że od kąd mam nożyce, to żyłki M już ani razu nie użył w ogrodzie..... oczywiscie palce też juz 3 razy przycięłam....nalezy uważą, botną solidnie. Poza tym polecam od razy dokupienie zapasowych noży..bo z tym jest problem.
Dobre nożyce .... oznacza, że są dobre ostrza.. ostrza które szybko się nie tępią, można je ostrzyć jak noże czy nożyczki.... Po prostu są ze stali narzędiowej, a nie z blachy.... Ja swoje mam już od początku ogrodu I naprawdę dużo ich używam Przy czym częściej korzystam z tych ostrzy do trawy...
Mala_Mi 19:07, 06 cze 2012

A ja tam czekam na ogród Magnolii
I też bym te kulku dałą takei rozrzucone...ale ja lubie wszytko rozrzucone, wiec nawet się nie odzywałam ....
Wieloszka 21:29, 06 cze 2012

asc napisał(a)
A ja tam czekam na ogród Magnolii
I też bym te kulku dałą takei rozrzucone...ale ja lubie wszytko rozrzucone, wiec nawet się nie odzywałam ....

Ja też się nie mogę doczekać, aż Magnolia pokaże swój ogród Bardzo jestem go ciekawa... Ona zwleka, bo chce wszystko skończyć i wtedy będzie wielkie WOW!!!
Madzenka 10:05, 07 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

wow Agnieszka ładny avatarek

dzięki Ulubiona donica wielu ogrodowiczanek - Elho, przy Muzeum Archeologicznym w Salonikach

Od razu mnie zachwycił Twój avatarek
Ale gdy byłam tam 10 lat temu to tych donic jeszcze nie bylo
A swoją drogą w Grecji mnóstwo wspanialych inspiracji moźna się doszukać, niektóre knajpy są tak designerskie, donice, stoliki, pergole, tarsy źe aż się ślinię na wspomnienie...
Madzenka 10:08, 07 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

Kurcze, głupio mi że mieszam..
Wydaje mi się że lawenda mogłaby być, nawet fajnie, ale nie z c.Evergold.bo on jest jasny, żółtawy, ciepły a lawenda szarawa- nie widzę dobrze tego połączenia, wydaje mi się za mało wyraźne, mdłe, nieciekawe.
ja akurat uważam że evergold jest trudny, musi mieć dobre tło żeby ładnie wyglądał.
Może pomyśl jeszcze o innej trawie?
Albo zingoruj moje gadanie....

Nie będę ignorować, broń Boże! To w takim razie która wersja lepsza:
1. bukszpany + same carex evergold (ja akurat bardzo lubie ten ich żółtawy kolor, tak jak trzmieliny emerald'n gold)
2. bukszpany + lawendy + inne trawy (rozplenice lub jakieś biało paskowane, np. holcus mollis Variegatus, Carex Siderosticha Variegata)
Trawka biało paskowana musi wytrzymać na słonku, więc wybór jest bardziej ograniczony, bo większość carexów tego typu woli półcień...
A czy uważasz Magnolio, że bukszpany są dobrym tłem dla c.Evergold? Tego typu połączenie widziałam m.in. u Danusi i bardzo mi się spodobało. Mogłoby być jescze hakone, ale poza netem jest nie do zdobycia u nas...

A nie za małe trawy do tych kul? Może jedank rozplenice tylko nie ma paskowanych??? Moźe byś z tyłu miskanty morning light dala???
Ja bym w tym miejcu nie sadziła lawendy.... Oj mieszamy ci..... Ale Magnolia lepiej się zna i też czekam na jej ogród i Malkul!!