Aga, jeżeli chodzi o strefę bukszpanową, głosuję za lawendą
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi w sprawie nożyc do bukszpanów. Dziś zamawiam Boscha
Aga ma jeszcze w innym miejscu lawendę!!! ale zgadzam sie na nią pod warunkiem źe będzie idealnie strzyźona na półkule o to Aga zdba!!!
Ale mi do ogrodu Agi tylko trawy by w tym miejscu pasowaly No cóż to ogród Ag niech decyduje!!!
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi w sprawie nożyc do bukszpanów. Dziś zamawiam Boscha
Moniko, ja też skorzystałam z tej rekomendacji i dzisiaj kupiłam Boscha Od jutra w wolnych chwilach WIELKIE CIĘCIE! Dzięki Dziewczyny za zmobilizowanie mnie do tego zakupu.
Moniko, ja też skorzystałam z tej rekomendacji i dzisiaj kupiłam Boscha Od jutra w wolnych chwilach WIELKIE CIĘCIE! Dzięki Dziewczyny za zmobilizowanie mnie do tego zakupu.
Na pewno ułatwisz sobie pracę i zaoszczędzisz czas - ummm, brzmi jak reklama
Moje dzisiejsze zakupy, oczywiście brakło czasu na zrobienie zdjęć za widnego, a po ciemku średnio widać, więc będę podpowiadać Buk Rohan Obelisk
Żurawki Lime Marmelade
Lawenda w malusich doniczkach i czerwone żurawki (nazwy nie pamiętam, ale do uprawy na słońcu )
Nie udało się kupić żadnych trawek na rabatę bukszpanowo-lawendową Holcus mollis było całe 2 szt., dużo carex evergold i silver sceptre (ale one mi nie pasują)... Spodobała mi się carex morrowi Variegata - nie tak żółta jak evergold (bardziej kremowo białe paski na liściach) - tylko czy będzie pasowała??? I czy trawki wys.max. 30cm nie będą za niskie do tych dużych kul bukszpanowych? Może jednak rozplenice?
Podpowiedzcie plissss, bo jutro może jeszcze uda się coś kupić...
Jesli chcesz zolte sugeruje Ci Hakonechloa All Gold - jest intensywnie zolta, wrecz swieci (fotki sa u mnie) i daje u nas rade. Jesli biala kup klosowke (holcus), ale ona nie jest jakas specjalnie wysoka no i rozlazi sie - malo inwazyjnie, ale jednak. Mozesz tez pokusic sie o kremowo-zielona turzyce palmowa Ice Fountains. A jesli kulki to rozplenice, sa roznej wielkosci duze i mniejsze... Albo mozesz dac np. obwodke z barona podsadzona konwalnikiem - takie piekielko
A moze turzyce nowozelandzkie, sa bardzo ladne...
Jesli chcesz zolte sugeruje Ci Hakonechloa All Gold - jest intensywnie zolta, wrecz swieci (fotki sa u mnie) i daje u nas rade. Jesli biala kup klosowke (holcus), ale ona nie jest jakas specjalnie wysoka no i rozlazi sie - malo inwazyjnie, ale jednak. Mozesz tez pokusic sie o kremowo-zielona turzyce palmowa Ice Fountains. A jesli kulki to rozplenice, sa roznej wielkosci duze i mniejsze... Albo mozesz dac np. obwodke z barona podsadzona konwalnikiem - takie piekielko
A moze turzyce nowozelandzkie, sa bardzo ladne...
To teraz juz w ogole Ci pewnie namotalam...
Boćku, mam totalny mętlik w głowie, bo nawet jak coś sobie wymyślę, to tego nie ma w sklepach, a chciałabym bardzo obsadzić całą rabatkę na raz, bo tak jest łatwiej sadzić i efekt też widać od razu...
Hakone podoba mi się bardzo - ale wszyscy radzili, żeby nie dawać tam nic złoto-żółtego, poza tym nie do zdobycia (poza netem). Turzyca Ice fountains - obejrzałam - ładna, na słońce i do 60cm! Idealna! Pewnie poza netem jej nie kupię A Ty gdzie kupujesz swoje trawki?