Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Madzenka 10:11, 07 cze 2012

asc napisał(a)

Moniko, nie mam boscha, tylko Gardenę Dziś z pewnością kupiłabym boscha - najnowszy model jaki jest, bo za chwilę i tak wymyślą cos lepszego Ale jak chcesz wiedzieć konkretny model - spytaj Marzenkę2007 - ona ma boscha

http://bosch24.pl/akumulatorowe-nozyce-do-krzewow-isio.html

Monika są z różnymi końcówkami ...

Jak np takie ...
http://www.narzedziowy.pl/79866_BOSCH-Akumulatorowe-nozyce-do-trawy-i-do-krzewow-Isio-II-Rekawice-Laura-Ashley.html

Ja podcinam tym trawnik w miescach gdzie kosiarka nie bierze.... tak, że od kąd mam nożyce, to żyłki M już ani razu nie użył w ogrodzie..... oczywiscie palce też juz 3 razy przycięłam....nalezy uważą, botną solidnie. Poza tym polecam od razy dokupienie zapasowych noży..bo z tym jest problem.
Dobre nożyce .... oznacza, że są dobre ostrza.. ostrza które szybko się nie tępią, można je ostrzyć jak noże czy nożyczki.... Po prostu są ze stali narzędiowej, a nie z blachy.... Ja swoje mam już od początku ogrodu I naprawdę dużo ich używam Przy czym częściej korzystam z tych ostrzy do trawy...

Mój Bosch służy do tych samych celów już od 5 lat. Ani razu nie ostrzyłam. Dobrze tnie. Polecam!
kwiatholandii 11:40, 07 cze 2012

Aga, jeżeli chodzi o strefę bukszpanową, głosuję za lawendą

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi w sprawie nożyc do bukszpanów. Dziś zamawiam Boscha
Madzenka 11:42, 07 cze 2012

kwiatholandii napisał(a)

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi w sprawie nożyc do bukszpanów. Dziś zamawiam Boscha

Aga ma jeszcze w innym miejscu lawendę!!! ale zgadzam sie na nią pod warunkiem źe będzie idealnie strzyźona na półkule o to Aga zdba!!!
Ale mi do ogrodu Agi tylko trawy by w tym miejscu pasowaly No cóż to ogród Ag niech decyduje!!!
bociek 18:25, 07 cze 2012

Aga, no niezly ten bukszpan

Zgadzam sie z Magnolia co do Evergolda, daj rozplenice, bedzie utrzymana konwencja kulkowa

Magnolia, no nie daj sie prosic, zaloz w koncu watek
Domi 16:17, 08 cze 2012

kwiatholandii napisał(a)

Moniko, ja też skorzystałam z tej rekomendacji i dzisiaj kupiłam Boscha Od jutra w wolnych chwilach WIELKIE CIĘCIE! Dzięki Dziewczyny za zmobilizowanie mnie do tego zakupu.
Wieloszka 21:25, 08 cze 2012

Domi napisał(a)

Moniko, ja też skorzystałam z tej rekomendacji i dzisiaj kupiłam Boscha Od jutra w wolnych chwilach WIELKIE CIĘCIE! Dzięki Dziewczyny za zmobilizowanie mnie do tego zakupu.

Na pewno ułatwisz sobie pracę i zaoszczędzisz czas - ummm, brzmi jak reklama
Wieloszka 21:38, 08 cze 2012

Moje dzisiejsze zakupy, oczywiście brakło czasu na zrobienie zdjęć za widnego, a po ciemku średnio widać, więc będę podpowiadać Buk Rohan Obelisk

Żurawki Lime Marmelade

Lawenda w malusich doniczkach i czerwone żurawki (nazwy nie pamiętam, ale do uprawy na słońcu )

Nie udało się kupić żadnych trawek na rabatę bukszpanowo-lawendową Holcus mollis było całe 2 szt., dużo carex evergold i silver sceptre (ale one mi nie pasują)... Spodobała mi się carex morrowi Variegata - nie tak żółta jak evergold (bardziej kremowo białe paski na liściach) - tylko czy będzie pasowała??? I czy trawki wys.max. 30cm nie będą za niskie do tych dużych kul bukszpanowych? Może jednak rozplenice?
Podpowiedzcie plissss, bo jutro może jeszcze uda się coś kupić...
bociek 21:46, 08 cze 2012

Agnieszka, zakupy super, a ilosci hurtowe

Co do trawek, okresl kolor

Jesli chcesz zolte sugeruje Ci Hakonechloa All Gold - jest intensywnie zolta, wrecz swieci (fotki sa u mnie) i daje u nas rade. Jesli biala kup klosowke (holcus), ale ona nie jest jakas specjalnie wysoka no i rozlazi sie - malo inwazyjnie, ale jednak. Mozesz tez pokusic sie o kremowo-zielona turzyce palmowa Ice Fountains. A jesli kulki to rozplenice, sa roznej wielkosci duze i mniejsze... Albo mozesz dac np. obwodke z barona podsadzona konwalnikiem - takie piekielko
A moze turzyce nowozelandzkie, sa bardzo ladne...

To teraz juz w ogole Ci pewnie namotalam...
Mala_Mi 21:47, 08 cze 2012

Zakupy wypasione
Wieloszka 22:00, 08 cze 2012

bociek napisał(a)
Agnieszka, zakupy super, a ilosci hurtowe

Co do trawek, okresl kolor

Jesli chcesz zolte sugeruje Ci Hakonechloa All Gold - jest intensywnie zolta, wrecz swieci (fotki sa u mnie) i daje u nas rade. Jesli biala kup klosowke (holcus), ale ona nie jest jakas specjalnie wysoka no i rozlazi sie - malo inwazyjnie, ale jednak. Mozesz tez pokusic sie o kremowo-zielona turzyce palmowa Ice Fountains. A jesli kulki to rozplenice, sa roznej wielkosci duze i mniejsze... Albo mozesz dac np. obwodke z barona podsadzona konwalnikiem - takie piekielko
A moze turzyce nowozelandzkie, sa bardzo ladne...

To teraz juz w ogole Ci pewnie namotalam...

Boćku, mam totalny mętlik w głowie, bo nawet jak coś sobie wymyślę, to tego nie ma w sklepach, a chciałabym bardzo obsadzić całą rabatkę na raz, bo tak jest łatwiej sadzić i efekt też widać od razu...
Hakone podoba mi się bardzo - ale wszyscy radzili, żeby nie dawać tam nic złoto-żółtego, poza tym nie do zdobycia (poza netem). Turzyca Ice fountains - obejrzałam - ładna, na słońce i do 60cm! Idealna! Pewnie poza netem jej nie kupię A Ty gdzie kupujesz swoje trawki?