Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Milka 11:08, 22 lut 2014

Też bym cisów jeszcze nie ruszała
A ja nic nie robię, idę odpoczywać i delektować się pysznym jedzonkiem
Wieloszka 17:38, 22 lut 2014

Enya73 napisał(a)
Ja jeszcze cisów nie tnę, dopiero w marcu. Masz jakąś wypracowaną technikę cięcia geometrycznego? Podziel się proszę swoimi doświadczeniami

Tak myślałam, że na cisy za wcześnie, ale wolałam się upewnić.
Anitko, nie mam żadnej specjalnej techniki cięcia Na oko i ostry sekator Dlatego tak się boję ciachnąć te cisy, bo co innego jak roślinka ma już jakąś formę, a co innego jak jest krzaczorem i sama nie wiem, w jaką figurę geometryczną ją zamienić
Wieloszka 17:44, 22 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ja juź dużo zrobiłam.... Umieram....
Cisy, bukszpany, laurowiśnie jeszcze nie tnę. Dopiero gdy się naprawdę ociepli i ryzyko wysokich mrozów w nocy trwale minie

Cisy czekają w takim razie. I tak wciąż nie mam na nie pomysłu...
Właśnie wróciłam z ogrodu i padam A tylko 70% normy wykonanej To przez brak wprawy po zimie, w przyszły weekend będzie lepiej
Wszystko co było do ciachnięcia - ciachnięte.
Perukowce już płakały, ale byłam bezlitosna i cięłam nisko, bo idą do przesadzenia.
Carexów "Frosted Curls" nie miałam siły czesać - ciachęłam.
Wrzosowisko przestało nim być - wszystkie wrzosy i kostrzewy niedźwiedzie wywalone, iglaki czekają na przesadzenie, rewolucja totalna
Sebek 17:52, 22 lut 2014

Tyle człowiek się umęczy z tymi roślinami - kopie doły, sypie dobrą ziemię, podlewa, tnie, pryska - żeby w nowym sezonie móc je wywalić Nas chyba nikt nie zrozumie
ana_art 17:57, 22 lut 2014

Sebek napisał(a)
Tyle człowiek się umęczy z tymi roślinami - kopie doły, sypie dobrą ziemię, podlewa, tnie, pryska - żeby w nowym sezonie móc je wywalić Nas chyba nikt nie zrozumie
czarna magia i zgorszenie wsród sąsiadów. Dzisiaj jak zobaczyli nas w ogrodzie prawie pukalu sie w czoło...
noemi 18:11, 22 lut 2014

Sebek napisał(a)

Dobre

Madzenka 18:36, 22 lut 2014

Wieloszka napisał(a)

Cisy czekają w takim razie. I tak wciąż nie mam na nie pomysłu...
Właśnie wróciłam z ogrodu i padam A tylko 70% normy wykonanej To przez brak wprawy po zimie, w przyszły weekend będzie lepiej
Wszystko co było do ciachnięcia - ciachnięte
Perukowce już płakały, ale byłam bezlitosna i cięłam nisko, bo idą do przesadzenia.
Carexów "Frosted Curls" nie miałam siły czesać - ciachęłam.
Wrzosowisko przestało nim być - wszystkie wrzosy i kostrzewy niedźwiedzie wywalone, iglaki czekają na przesadzenie, rewolucja totalna

Fotki z rewolusji SOM?

Mój perukowiec nie płakal.... Coś u mnie dziwnie,....
noemi 18:39, 22 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Fotki z rewolusji SOM?

Mój perukowiec nie płakal.... Coś u mnie dziwnie,....

Właśnie, fotki poprosimy teraz komóreczką można fiku miku i są !
Enya73 19:09, 22 lut 2014

Wieloszka napisał(a)

Tak myślałam, że na cisy za wcześnie, ale wolałam się upewnić.
Anitko, nie mam żadnej specjalnej techniki cięcia Na oko i ostry sekator Dlatego tak się boję ciachnąć te cisy, bo co innego jak roślinka ma już jakąś formę, a co innego jak jest krzaczorem i sama nie wiem, w jaką figurę geometryczną ją zamienić

Ja nie mam tak dobrego oka, więc korzystam z drobnych pomocników w postaci palików i rozciągniętej wzdłuż linki, to jeśli chodzi o cięcie na wysokość, a na szerokość wspomagam się szablonem ( i tu siè nie śmiejcie) w postaci starej kratki z piekarnika. Wygląda to dosyć dziwacznie, ale jest skuteczne. Pokażę, jak będę cięła u siebie
bleebla 22:26, 22 lut 2014

Kocham ten ogród i cieszę się, że wątek się rozruszał. Długo na to czekałam