Już zrywaliśmy darń to wiem co to znaczy
Przyszykowalam też pasek z drugiej strony domu pod oknami na przyszły rok i wysialam na nim mieszankę poplonową. Nie wiem czy to dobrze ale chyba nie zaszkodzi. Przez zimę będę się zastanawiać co tam posadzić Wrzucę później fotki.
Mirko a ja tu tylko w gościach.
Ja wpisałam przybliżoną lokalizację z nadzieją że się ktoś pojawi z moich okolic. Te watki co są z pobliża już nieaktywne.
Też muszę wpisać może akurat ktoś z moich okolic się znajdzie
U mnie pada i nic nie zrobiłam przez ostatnie dni na podwórku.
Wrotycz się "kisi" we wiaderku,na tą powierzchnię to bym musiała chyba gnojówkę w basenie zrobić ale na początek zrobię próbę
Zerkniecie na moją anabelkę?
Nie wiem co jej dolega czy coś ją zjada, na liściach pojawiają się czarne kropki następnie żółkną i opadają.
Na pozostałych nie ma tego objawu.
Witajcie, zaczął się wrzesień - zaczęły się choroby. Do tego paskudna pogoda ciągle pada.
Naprawa trawnika przesunięta na wiosnę, nie ma szans że zdążymy w tym roku.
Za to plan jest wytyczyć rabaty.
Tu jedna z nich koło altanki :
Myślałam żeby tu posadzić rośliny które nadadzą lekkości altance, strzeliste trawy? Bambusy? Z delikatnymi bylinami? Tak sobie głośno myślę
I jeszcze w tym roku chce posadzić jedno duże drzewo, najlepiej nieszczepione. Tzn.ja kupię małe bo na duże mnie nie stać i liczę że kiedyś urośnie
Myślałam o platanie, polecacie ?
Ja platany kojarzę raczej szczepione. A taki nieszczepiony to nie za duży jednak? Nie wiem jak on szybko rośnie.
Może coś z klonów?
Jak chcesz kupić drzewo taniej to poszukaj ofert od lokalnych szkółkarzy na takie kopane z gruntu. Niedługo będzie dobry czas na sadzenie takich drzew.