Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 09:19, 08 maj 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Masz gdzieś rysunek z nasadzeniami na grabowej? Ile tam masz cm od płotu? Jaka to odmiana grabów?

Patrycja tam jest dość wąsko, jakieś 1,8m do 2m. Nie mam rysunku, rabata powstała na totalnym spontanie. Cisy, graby fastigiata, między nimi hortensje Annabelle, bergenie i runianka japońska. Dostałam od teściowej krokosmie i chyba ja tam też dosadzę.
DariaB 09:21, 08 maj 2023

olciamanolcia napisał(a)

Przepiękna Figurka
Rabata grabowa świetna no i tulipany

Figurka całkiem żywa Najbardziej mnie wkurza, że ta smycz się o wszystko zaczepia, a bez smyczy się jej nie odważę wypuścić bo ma uciekinierskie zapędy
DariaB 09:26, 08 maj 2023

Martka napisał(a)
Grabowa bardzo fajnie robi za wykończenie tarasu pięknie z korą, wszystko szybko rozrośnie się i otuli zielenią. Buki zielone u mnie już, ale te bordowolistne jeszcze zwlekają. Czekam

To prawda, robi za taką zieloną ramę, jeszcze jak się drzewa rozrosną to osłonią mnie trochę od ewentualnego domu, a początkowo miałam wątpliwości czy to dobry pomysł sadzić tak blisko tarasu drzewa. Ja mam tylko bordowolistne buki i już się rozhulały Nawet ten płaczący, który był przesadzany puścił listeczki.
DariaB 09:30, 08 maj 2023

Weekend był u nas brzydki, w sobotę do 15 było w miarę, a później już lało, a wczoraj było okropnie zimno, ledwie 11 stopni. Taki dziwny ten maj. Nic wiele nie zrobiłam w ogrodzie, kwitną jabłonki i epimedium pokazało kwiatuszki no i kuklik, moje nowe zakochanie i Kanzany kwitną również, ale ciężko im zrobić dobre zdjęcie bo ciągle pochmurno i szaro. Byłam w sobotę w centrum ogrodniczym i ceny takie, że mi oczy z orbit wyszły Lawenda francuska duża, ładna sadzonka po 120 zł, no szok! Kupiłam tylko dwa wilczomlecze i serduszkę i uciekałam do domu

Dzisiaj matura z matematyki, trzymajcie kciuki!
olciamanolcia 09:34, 08 maj 2023

Daria nie bądź jak Kargul- nie trzymaj kota na sznurku
kot nie oddali się daleko- najpierw będzie badała teren-nie bój się wróci
mam trzy koty, jak się wprowadziliśmy ( przedtem mieszkały 7 lat w bloku i nie wychodziły) też się bałam. ale wędrowanie to kocia natura- nie ma na to rady no chyba ,że sznurek
Judith 10:01, 08 maj 2023

DariaB napisał(a)
Dzisiaj matura z matematyki, trzymajcie kciuki!

Trzymam!
I Ty się trzymaj .
DariaB 10:28, 08 maj 2023

olciamanolcia napisał(a)
Daria nie bądź jak Kargul- nie trzymaj kota na sznurku
kot nie oddali się daleko- najpierw będzie badała teren-nie bój się wróci
mam trzy koty, jak się wprowadziliśmy ( przedtem mieszkały 7 lat w bloku i nie wychodziły) też się bałam. ale wędrowanie to kocia natura- nie ma na to rady no chyba ,że sznurek

Kurcze no nie wiem, ja się boję, że zginie, albo ją ktoś ukradnie to rasowy kot wolałabym żeby jej ktoś nie podwędził, dziewczyny by mi się zapłakały. Ona sobie siedzi w krzaczkach i obserwuje ptaszki, smycz ma długą na kilka metrów, a czasem idziemy na spacer myślę, że szczęśliwy kot to żywy kot przychodzi do mnie ten przybłęda, to za każdym razem zgryziony biedaczek.
DariaB 10:29, 08 maj 2023

Judith napisał(a)

Trzymam!
I Ty się trzymaj .

Dzięki! Matma to u nas niestety słaby punkt programu ale jestem dobrej myśli!
Patrycja_KG_Lu 17:01, 08 maj 2023

Po jednej hortensji masz miedzy grabami? Jaki odstęp miedzy drzewkami mniej więcej?
Judith 17:39, 08 maj 2023

DariaB napisał(a)

Dzięki! Matma to u nas niestety słaby punkt programu ale jestem dobrej myśli!

I jak poszło?