Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 15:04, 16 maj 2023

Judith napisał(a)

Daria, kup pierwszy z brzegu w dowolnym markecie budowlanym. To koszt ze 30 zł, jak się nie sprawdzi, to będziesz polować na ten od Agnieszki .
Ja tak kiedyś zrobiłam i marketowy zwyklak służy mi do dziś .

Może faktycznie tak trzeba zrobić!
DariaB 13:16, 07 cze 2023

Witam się z Wami w czerwcu
Chwilę mnie nie było, maj przeleciał jak szalony! Byłam kilka dni na wyjeździe i po powrocie sama nie wierzyłam, że w kilka dni ogród wybuchnął kolorami i się zagęścił, ale odkąd wróciłam to nie mogę wyrobić na zakrętach. Pochorował się nam kot, kilka dni nie było wiadomo co z nią będzie, na szczęście jest już lepiej. W ogrodzie susza, miało padać, a nie pada. Odwiedził mnie kret, był jeden kopiec, a dzisiaj zauważyłam dwa kolejne, póki co nie podkopał żadnej roślinki. Nadal czekam na chłopaka do ścieżki, miejsce pod ścieżkę było oczyszczone i przygotowane, ale już całe zarosło chwastami Jak tak dalej pójdzie to może na jesień się doczekam
Zostawię kilka zdjęć

Wjazdowa się zagęszcza, penstemony i caradonna są zjawiskowe!

DariaB 13:18, 07 cze 2023

Rutewka orilkolistna, bardzo eteryczne ma kwiatostany, koniecznie ją muszę rozmnożyć.

U mnie lilak dopiero kwitnie.

Na rabatach jeszcze gołe miejsca, powoli mam nadzieję będą się zapełniać.

DariaB 13:23, 07 cze 2023

MW kwitnie jako pierwsza! Powojnik też kwitnie mimo, że znowu go nie przycięłam na wiosnę

Szałwie też fajnie przezimowały i ładnie wyglądają, koniecznie muszę te dziury na rabatach uzupełnić.

DariaB 13:53, 09 cze 2023

W końcu popadało! Wiem, że nie wszędzie ale mam nadzieję, że i do Was deszcz dotrze.

Niektóre miejsca na rabatach wyglądają już całkiem fajnie, inne nadal straszą pustymi przestrzeniami, Hokonki tylko trzy wyglądają przyzwoicie, pozostałe dwie maja po kilka źdźbeł i nie wypełniają rabaty tak jak tego oczekiwałam Kret nadal buszuje, a ślimaki objadają mi dalię, czy dobrym pomysłem jest jej wysadzenie z gruntu i próba podrośnięcia w donicy? Obawiam się, że wszystko co z niej wyrośnie pożrą śliomole.
DariaB 13:56, 09 cze 2023

Taki bukiecik sobie zrobiłam w roślin w ogrodzie, tylko piwonia pochodzi z RODOS bo moje jeszcze w pąkach.

Bodziszek Rozanne po dwóch sezonach, kępa zajmuje już pół rabaty. Pozostałe dwie podzieliłam na mniejsze sadzonki, tą czeka na wiosnę podobny los.
Joann 19:06, 09 cze 2023

Z kolorami piękniej w ogrodzie, choć baza musi też byc

Też mam Rozanne drugi sezon, można by ją jeszcze podzielic? Moja już kwitnie.
anuska2507 21:25, 09 cze 2023

Mój bodziszek też się tak rozrósł w drugim sezonie
Asia, ja myślę,że teraz nie warto, bo po dzieleniu trzeba przyciąć i stracisz kwitnienie. A po drugie jest sucho i gorąco. Rok temu podzieliłam sadzonkę przed posadzeniem na rabacie i rośliny długo się męczyły. Mniejsza sadzonka mi zanikła, ale odbiła od korzenia. Lepiej chyba poczekać do jesieni.
mrokasia 22:13, 09 cze 2023

No no, powiem Ci że Ci spuchło tu i tam .
Dziury powoli zapchasz albo same zarosną - sama widzisz jaką moc ma np. Rozanne . Ja też dziś zapychałam dziury .
Deszczu zazdroszczę bardzo…
Joann 08:06, 10 cze 2023

anuska2507 napisał(a)
Mój bodziszek też się tak rozrósł w drugim sezonie
Asia, ja myślę,że teraz nie warto, bo po dzieleniu trzeba przyciąć i stracisz kwitnienie. A po drugie jest sucho i gorąco. Rok temu podzieliłam sadzonkę przed posadzeniem na rabacie i rośliny długo się męczyły. Mniejsza sadzonka mi zanikła, ale odbiła od korzenia. Lepiej chyba poczekać do jesieni.

To tak zrobię, poczekam, ale już jest z czego dzielic