Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 15:20, 25 wrz 2024

mrokasia napisał(a)

No.... zamiast?

A rzeczone roślinki to gdzie? he? Kukliki fajne bo zimozielone są. To może kukliki między sesleriami zostawić, a wielosiły dać bardziej w tył? Ale chyba ich wtedy widać nie będzie.
mrokasia 15:22, 25 wrz 2024

DariaB napisał(a)

A rzeczone roślinki to gdzie? he?

Tiaaaa
No to tak jak pisałam - posadź seslerie tak by były w równych odległościach od siebie.
DariaB 15:29, 25 wrz 2024

mrokasia napisał(a)

Tiaaaa
No to tak jak pisałam - posadź seslerie tak by były w równych odległościach od siebie.

No dobra pójdziemy na ugodę, dobrze, że metr mam pod ręką
LIDKA 18:51, 25 wrz 2024

Kasia dobrze mówi. Seslerie daj na obwódce co 50 cm a reszte cofnij.
Sesleria wprowadza ład i porzadek. A w środku rabaty może byc busz wielogatunkowy i na gęsto.
Tak zrobiłam na platanowej i dobrze to wygląda.

Kukliki jak kwitną to je widać a wielosił błękitny u mnie jest wyższy od kwitnącej seslerii.

Reszta piękna a przytarasowe graby czarują.
Agatorek 00:20, 26 wrz 2024

Judith napisał(a)

Aż mię zatchnęło! Absolutnie doskonały widok! Ujęcie na wystawę
Góry, chmura i ta droga nowoczesna, no cudo! Wieszałabym na ścianie w salonie!

Ja też , to naprawdę świetne miejsce

Daria, migawki z ogrodu cudne

Odnośnie rabaty frontowej, to zrobiłabym chyba jak Mrokasia. Czyli obwódka z seslerii, mniejsze rośliny w grupach, porozrzucane zimozielone i większe okazy.
Agatorek 00:22, 26 wrz 2024

Aż się cofnęłam do pierwszej strony. Zaczynałaś ogród od zera w 2020 roku, piękny efekt osiągnęłaś ❤️
DariaB 09:33, 26 wrz 2024

LIDKA napisał(a)
Kasia dobrze mówi. Seslerie daj na obwódce co 50 cm a reszte cofnij.
Sesleria wprowadza ład i porzadek. A w środku rabaty może byc busz wielogatunkowy i na gęsto.
Tak zrobiłam na platanowej i dobrze to wygląda.

Kukliki jak kwitną to je widać a wielosił błękitny u mnie jest wyższy od kwitnącej seslerii.

Reszta piękna a przytarasowe graby czarują.

Lidka widzę, że czujesz co mi w duszy gra, niby lubię busz ale ład też Wielosił mam pierwszy rok w i sumie nie wiem na co go stać. Zrobię tak, że seslerie poprawię, żeby były bardziej symetrycznie, kukliki zostawię między nimi, wielosiły trochę cofnę razem z rdestami. Zobaczymy czy tak się sprawdzi. Hortensje ciut wysunę do przodu, liatry dam między nie. Cały czas mi chodzi po głowie żeby za cisami posadzić werbenę, fajnie by się kołysały za zieloną ścianą. Kupiłam kamasje niebieskie i 2 Lemon Rokoko. Jeszcze jakieś czosnki by się przydały, raczej wyższe niż niższe.
DariaB 09:34, 26 wrz 2024

Agatorek napisał(a)

Ja też , to naprawdę świetne miejsce

Daria, migawki z ogrodu cudne

Odnośnie rabaty frontowej, to zrobiłabym chyba jak Mrokasia. Czyli obwódka z seslerii, mniejsze rośliny w grupach, porozrzucane zimozielone i większe okazy.

Serio? To muszę wywołać
Będę podążać śladem waszych propozycji, zobaczymy co z tego wyniknie.
DariaB 09:34, 26 wrz 2024

Agatorek napisał(a)
Aż się cofnęłam do pierwszej strony. Zaczynałaś ogród od zera w 2020 roku, piękny efekt osiągnęłaś ❤️

Sama też się cofnęłam no i faktycznie zmiana jest na plus
DariaB 09:42, 26 wrz 2024

Nie oparłam się nowym różom

Pierwsza to tak sentymentalnie bo córka ma tak na imię , drugą zobaczyłam u Asi Rojodziejowej i przepadłam, trzecia na rabatę z heptacodium, tam mam róże o nieoczywistych kolorach. Lemonki na frontową, wzięłam dwie. I Edenkę na ogrodzenie, pora się piąć
Kupiłam też cebule kamasji, hiacyntowców (widziałam na forum u którejś z dziewczyn i bardzo mi się spodobały) i zawilce coronaria. Z cebul kupiłam jeszcze żonkile i krokusy.