Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 11:23, 01 kwi 2025

Monika83 napisał(a)
Daria tego oczara dałabym między drzewka tylko niewiem ile tam miejsca będzie dla niego, on spory będzie nawet i na szerokość ok 4m,a cięcia nie znoszą.. A ciemierniki, krokusy i irysek cudne❤️

Chyba go póki co zostawię w donicy właśnie ze względu na jego rozmiary. Przycięłam mu dwie gałązki bo miał takie bicze, zobaczymy czy się wkurzy Zima nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa, idzie spore ochłodzenie i przymrozki brrr.
Kontonaogrod 11:29, 01 kwi 2025

DariaB napisał(a)

Może go jednak zostawię w donicy i kiedyś wyląduje na nowej działce? Muszę się zastanowić, on między tymi drzewami będzie miał chyba za ciasno.

Przesadzałam oczary, wszystkie żyją. W gruncie jednak duż lepiej rosną niż w donicy. Piękny jest
mrokasia 11:41, 01 kwi 2025

DariaB napisał(a)

Chyba go póki co zostawię w donicy właśnie ze względu na jego rozmiary. Przycięłam mu dwie gałązki bo miał takie bicze, zobaczymy czy się wkurzy Zima nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa, idzie spore ochłodzenie i przymrozki brrr.

Iwonka Inka swoje oczary tnie .
Ten mój Amethyst też był w szkółce formowany.
Krzewy i drzewa w donicach urosną mniejsze niż w gruncie ze względu na ograniczenie rozrastania się korzeni.
DariaB 11:56, 01 kwi 2025

Wiosna tym roku się powoli rozkręca, patrzyłam na zdjęcia z zeszłego roku to była już bardziej zaawansowana, no ale coś kwitnie, nie ma co narzekać
Chciałabym na moją rabatę bylinową posadzić ze trzy cisy, żeby stworzyły taki pionowy, strzelisty akcent, który cis wybrać? Lokalnie widziałam takie odmiany: Stricta Viridis i Fastigiata Robusta.

a to rzeczona rabata

Wczoraj pojechałam do Aucahan po mrożone wiśnie i wyszłam z wiśniami i grujecznikiem pendula Chyba go posadzę na tej rabacie przy wejściu.

Nabyłam też urocze prymulki, kwitną krokusy, hiacynty, tulipany też się śpieszą.

DariaB 11:57, 01 kwi 2025

Kontonaogrod napisał(a)

Przesadzałam oczary, wszystkie żyją. W gruncie jednak duż lepiej rosną niż w donicy. Piękny jest

U Ciebie to chyba nic nie padło Pół ogrodu albo i więcej przeniosłaś
DariaB 11:58, 01 kwi 2025

mrokasia napisał(a)

Iwonka Inka swoje oczary tnie .
Ten mój Amethyst też był w szkółce formowany.
Krzewy i drzewa w donicach urosną mniejsze niż w gruncie ze względu na ograniczenie rozrastania się korzeni.

Wiadomo, że w gruncie lepiej im, ale gdybym się kiedyś miała jednak wyprowadzić to z donicą łatwiej niż wykopywać haha.
mrokasia 12:11, 01 kwi 2025

Daria, grujkowi pendula zaoferuj sporo miejsca bo on lubi szeroko rosnąć i wydłubywać oczy .
DariaB 12:39, 01 kwi 2025

mrokasia napisał(a)
Daria, grujkowi pendula zaoferuj sporo miejsca bo on lubi szeroko rosnąć i wydłubywać oczy .

Nawet temu szczepionemu na pniu to nie mam takiej możliwości będę ciąć albo zostawię w donicy, mogłam zostać przy tych wiśniach tylko
mrokasia 12:48, 01 kwi 2025

Zanim się rozpędzi to trochę czasu mini, ale ze dwa metry to minimum musi mieć chyba.
Kordina 13:45, 01 kwi 2025

DariaB napisał(a)

Jakie fajne oranżowe kolorki zakupiłaś