Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Marcin89 20:14, 12 mar 2025

MagdaLenka napisał(a)
Ja bym oczar dała między drzewka. Za ławką będzie mało widoczny.
Ja tak samo
mrokasia 20:37, 12 mar 2025

Ja akurat nie przepadam za żółtym i pomarańczowym ale muszę przyznać, że i Arnold i Diana ładnie świecą.
I też bym tę Dianę wyeksponowała .
Roocika 21:32, 12 mar 2025

Też gratuluję nowej działki

I podziwiam kwitnące
Patrycja_KG_Lu 12:57, 13 mar 2025

Zależy przed czym schron, jak zagrożenie chemiczne to może i super, ale jak jakieś mogące w niego uderzyć itp. to raczej betonowy zbrojony.
DariaB 14:41, 13 mar 2025

MagdaLenka napisał(a)
Ja bym oczar dała między drzewka. Za ławką będzie mało widoczny.

Też tak pomyślałam, za ławką chcę wiśnię jednak.

Marcin89 napisał(a)
Ja tak samo

Jak mu będzie ciasno to będzie na Was oczary w sumie wolno rosną.

mrokasia napisał(a)
Ja akurat nie przepadam za żółtym i pomarańczowym ale muszę przyznać, że i Arnold i Diana ładnie świecą.
I też bym tę Dianę wyeksponowała .

Też kiedyś nie przepadałam, mam wrażenie, że teraz jestem jak cygański tabor, we wszystkich kolorach mam ogród

Roocika napisał(a)
Też gratuluję nowej działki
I podziwiam kwitnące

Asiu dziękuję!

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Zależy przed czym schron, jak zagrożenie chemiczne to może i super, ale jak jakieś mogące w niego uderzyć itp. to raczej betonowy zbrojony.

Dobrze, że mam zbrojone skosy i dwie płyty, i schody żelbetowe, w razie czego będę się chować w łazience pod schodami. Co za czasy
Margo2 22:47, 18 mar 2025

Oczar po pewnym czasie wyrośnie na duży krzaczek. Nie lubi cięcia, więc formowania odradzam. Dlatego też sugeruję między drzewkami.
Za ławką chyba już by było za ciasno, chociaż łanie by potem zza niej wystawał.
DariaB 10:50, 21 mar 2025

Margo2 napisał(a)
Oczar po pewnym czasie wyrośnie na duży krzaczek. Nie lubi cięcia, więc formowania odradzam. Dlatego też sugeruję między drzewkami.
Za ławką chyba już by było za ciasno, chociaż łanie by potem zza niej wystawał.

Może go jednak zostawię w donicy i kiedyś wyląduje na nowej działce? Muszę się zastanowić, on między tymi drzewami będzie miał chyba za ciasno.
DariaB 11:02, 21 mar 2025

Mam nadzieję, że w zeszłym tygodniu był ostatni atak zimy i mrozu, zamroziłam stokrotki bo nie pomyślałam, że nie dadzą rady. Bratki przeżyły nawet -8.
+
Drzewa mają już całkiem spore pąkasy, zwłaszcza jabłonki Ola. Judaszowiec też sobie chyba poradził, ciekawa jestem jego kwitnienia, to będzie u mnie pierwszy raz.

Pierwszy wyrywny narcyzek i przejrzyste niebo, miła odmiana po dniach pełnych smogu.

Wczoraj rabata frontowa przeszła postrzyżyny, pełno na niej tej cholernej rzeżuchy.

Dzisiaj wytnę stipę na rabacie z heptacodium, w weekend ogarnę do końca rabatę za domem, muszę jeszcze wyciąć miscanty przed ogrodzeniem i będzie koniec wycinania.
Monika83 07:59, 22 mar 2025

Daria tego oczara dałabym między drzewka tylko niewiem ile tam miejsca będzie dla niego, on spory będzie nawet i na szerokość ok 4m,a cięcia nie znoszą.. A ciemierniki, krokusy i irysek cudne❤️
Monika83 08:06, 22 mar 2025

DariaB napisał(a)
Mam nadzieję, że w zeszłym tygodniu był ostatni atak zimy i mrozu, zamroziłam stokrotki bo nie pomyślałam, że nie dadzą rady. Bratki przeżyły nawet -8.

No i sprawdziło się stare porzekadło ,,w marcu jak w garncu,,