Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Kordina 18:15, 06 mar 2025

Patrycja, ten link co zapodałaś z piwniczką, oszałamiająca, marzenie
Pliszka5 19:09, 06 mar 2025

Już widzę taras z trawami i kawusie plus ten widoczek super
mrokasia 19:09, 06 mar 2025

Nie pokażę tej działki eMowi bo padnie z zazdrości .
Cudnie będzie!
Makao 20:09, 06 mar 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Takie gotowe, śliczne jednolite sporo kosztują (30 000 - 120 000 zł). Tutaj jedna na filmiku z serii Busem przez polskie ogrody (od minuty 18:55). Widziałam też takie zbiorniki betonowe na deszczówkę przerabiane na piwniczki. Może kiedyś się coś uda zrobić.

Piwniczka mnie rozwaliła, luksusowa
Margo2 23:01, 06 mar 2025

Rewelacyjny teren
Wydaje mi sie, że nawet z parterowego domu będziesz miała piekny widok, szczególnie że masz spadek i nic nie zasłania krajobrazu.
Ja też teraz chciałabym garderobę, spiżarnię, pomieszczenie gospodarcze, mogłoby być razem z pralnią, chociaż teraz mam pralnię tylko, że w piwnicy.
Poza tym olbrzymi salon z kuchnią i jadalnią.
Sypialnie nie muszą być duże, bo całe zycie toczy się przecież w salonie.
W sumie lubię swój dom, ale powiększyłabym go o jakieś 20 metrów właśnie na brakujące pomieszczenia.
Piwniczkę powinna zobaczyć Juzia, bo ona będzie robiła u siebie
Monia81 07:17, 07 mar 2025

Daria gratuluję nowej przestrzeni, będzie się działo
antracyt 08:33, 07 mar 2025

Ale super wieści i widoki cudne i marzenia
DariaB 12:51, 12 mar 2025

Makao napisał(a)
Całe szczęście
Fajnie jak te marzenia się urealniają

Aniu zobaczymy co czas przyniesie

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Takie gotowe, śliczne jednolite sporo kosztują (30 000 - 120 000 zł). Tutaj jedna na filmiku z serii Busem przez polskie ogrody (od minuty 18:55). Widziałam też takie zbiorniki betonowe na deszczówkę przerabiane na piwniczki. Może kiedyś się coś uda zrobić.

WOW! Obłędna jest ta piwniczka i pięknie wykończona. Ciekawe czy może robić za schron.

ajka napisał(a)

20 min? Toż to luksus ! A przy pracy zdalnej to już w ogóle. Ja do pracy autem jadę prawie godzinę przez Wrocław. Na szczęście rzadko bywam w biurze.

No właśnie, porównując do dużych miast to jest bardzo szybki dojazd, teraz mam w porywach 10 minut do pracy samochodem. Może jak będziemy już starsi to nie będzie potrzeby jeździć codziennie do pracy.
ajka napisał(a)

Spiżarka to też moje marzenie, ale już niewykonalne. Osobna garderoba - super pomysł. Jak mnie denerwuje wspólna szafa. Mam garderobę w innej części domu, ale tam mam składowisko ciuchów i innych sprzętów z całego domu. Bardziej nazwałabym ją rupieciarnią A cały dom na parterze to faktycznie świetny pomysł. U nas jak najbardziej się sprawdza. Nie cierpię schodów.

Mnie też denerwuje wspólna garderoba więc na pewno chciałabym osobną żeby do mężowej nawet nie zaglądać Jeszcze by się przydała taka na sprzęt i akcesoria sportowe bo się walają po całym garażu i garderobie właśnie, a ja lubię mieć takie rzeczy uporządkowane i w jednym miejscu żeby nie latać po całym domu i nie szukać. Ile razy się wściekałam bo musiałam już gotowa na rower lecieć na górę bo rękawiczki tam po praniu zostały

Kordina napisał(a)
Patrycja, ten link co zapodałaś z piwniczką, oszałamiająca, marzenie

Prawda? Coś pięknego!

Makao napisał(a)

Piwniczka mnie rozwaliła, luksusowa

Mnie też i jeszcze jest cudownie wykończona, sklejka robi robotę.

Margo2 napisał(a)
Rewelacyjny teren
Wydaje mi sie, że nawet z parterowego domu będziesz miała piekny widok, szczególnie że masz spadek i nic nie zasłania krajobrazu.
Ja też teraz chciałabym garderobę, spiżarnię, pomieszczenie gospodarcze, mogłoby być razem z pralnią, chociaż teraz mam pralnię tylko, że w piwnicy.
Poza tym olbrzymi salon z kuchnią i jadalnią.
Sypialnie nie muszą być duże, bo całe zycie toczy się przecież w salonie.
W sumie lubię swój dom, ale powiększyłabym go o jakieś 20 metrów właśnie na brakujące pomieszczenia.
Piwniczkę powinna zobaczyć Juzia, bo ona będzie robiła u siebie

Zawsze z czasem człowiek dojdzie do wniosku, że można coś zrobić inaczej, lepiej. Ja początkowo nie przypuszczałam, że zapragnę mieć większy ogród, sama wizja wyprowadzki z bloku była spełnieniem marzeń. Takie pomieszczenia techniczne" w domu jednak dużo dają, pozwalają lepiej zorganizować przestrzeń i zadbać o ogólny ład.

Pliszka5 napisał(a)
Już widzę taras z trawami i kawusie plus ten widoczek super

Prawda, że ładnie?

mrokasia napisał(a)
Nie pokażę tej działki eMowi bo padnie z zazdrości .
Cudnie będzie!

Oj tam, macie piękny ogród!

Monia81 napisał(a)
Daria gratuluję nowej przestrzeni, będzie się działo

Monika być może, czas pokaże

antracyt napisał(a)
Ale super wieści i widoki cudne i marzenia

Dziękuję!
DariaB 13:37, 12 mar 2025

Jako, że nie udało mi się upolować oczara Amethysta to kupiłam sobie Diane

Teraz szukam miejsca żeby ją posadzić, ewentualnie zostanie w donicy.
Opcja pierwsza, za ławeczką, opcja druga między Amanogawą, a jabłonką Olą. Chociaż nie wiem czy w obu przypadkach nie będzie miał w przyszłości za ciasno.

Jedyne krokusy które są już u mnie rozwinięte przyciągają zapylacze. Arnold dalej sobie kwitnie i w ciepłe dni ładnie pachnie.

W weekend trochę ogarnęłam ale tak na pół gwizdka bo mnie jednak trochę choróbsko rozłożyło. Zostało mi do posprzątania pół rabaty bylinowej, wycięcie rozplenic i miscantów i miałabym w miarę ogarnięte.
Dostałam od szwagierki pięknego ciemiernika, będzie kolejny do kolekcji

Biedronkowe bidy też zaczynają kwitnąć, ładnie dzisiaj w porannym słoneczku pozowały.
MagdaLenka 18:44, 12 mar 2025

Ja bym oczar dała między drzewka. Za ławką będzie mało widoczny.