Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

MagdaLenka 15:00, 06 sie 2025

Jak na małocorobienie, to ogród radzi sobie śpiewająco! Jest bujnie, kolorowo, elegancko.
Lawendę też mam ogromną (chyba odmiana Grosso), w tym roku ostrzygę ją bezlitośnie.
LIDKA 15:32, 06 sie 2025

Też nie dużo robię i mam zrywy. U mnie stale pada i nawet nie tarasujemy. Basen nieużywany.

Daria ucieszyły mnie foty. Masz pięknie, bujnie i dopieszczone. Sporo kwiatów i kolorów. Bardzo mi się podoba Twoja wjazdowa. I wszystko inne też.
Narsilia 15:50, 06 sie 2025

No współczuję problemów , co rusz coś o tym wiem w tym roku wyjątkowo , u mnie też ogród bez opieki , ale twój naprawdę nie wygląda na porzucony pięknie kwitną kwiaty , śliczne ujęcia
Judith 16:47, 06 sie 2025

Daria, wspaniałe widoki ogrodowe - soczyście i pięknie .
Problemów zdrowotnych współczuję… Może coś Cię ugryzło? Mnie dwa razy w ogrodzie coś użarło w nogę - efekty takie, że musiałam brać zastrzyki ze sterydów, okłady, ból straszny.
Roocika 20:53, 06 sie 2025

Daria, piękne ogrodowe kadry.
Wpadły mi w oko jeżówki w połączeniu z liatrami.
U nas ciągle pada, jest bardzo mokro....
olciamanolcia 21:21, 06 sie 2025

DariaB napisał(a)
]
I moja koleżanka z potomstwem

Fronyowa rabatka jest zachwycajaca
Koteła szelki idealnie pasują do Red Baron
A pan ropuch to chyba w zeszłym roku też Cię odwiedzał
ja Ci mówię -pocałuj- a nuż to dubajski książę

Daria ogród masz świetny .
antracyt 21:29, 06 sie 2025

Bardzo ładnie się prezentuje Twój ogród w sierpniowej odsłonie - gęsto i kolorowo
A ropusza rodzina rewelacyjna. Takich jeszcze nie widziałam na żywo, super mają wzory maskujące.
MartaCho 07:34, 07 sie 2025

olciamanolcia napisał(a)

A nie... Jakby miał być dubajski to byłby przecie zielony, z pistacją

Daria ogród jest przepiękny, bujny, soczysty, sielankowy, bardzo, bardzo fajny!
Zdrówka życzę!

ps. ja też już kilka tygodni temu wstałam rano ze spuchniętą połową twarzy, ale mnie ewidentnie dzień wcześniej coś ugryzło pod okiem.
DariaB 11:20, 07 sie 2025

MagdaLenka napisał(a)
Jak na małocorobienie, to ogród radzi sobie śpiewająco! Jest bujnie, kolorowo, elegancko.
Lawendę też mam ogromną (chyba odmiana Grosso), w tym roku ostrzygę ją bezlitośnie.

Trochę przeszkadzała pogoda, później zdrowie, ale muszę przyznać, że jest całkiem fajnie. Na jesień czeka mnie trochę modyfikacji na rabacie bylinowej, część bylin jest dla niej zdecydowanie za duża, to jednak mała rabata Moja lawenda to odmiana Nico, też rośnie spora.

LIDKA napisał(a)
Też nie dużo robię i mam zrywy. U mnie stale pada i nawet nie tarasujemy. Basen nieużywany.
Daria ucieszyły mnie foty. Masz pięknie, bujnie i dopieszczone. Sporo kwiatów i kolorów. Bardzo mi się podoba Twoja wjazdowa. I wszystko inne też.

U mnie też sporo padało, dzisiaj w końcu ładny, słoneczny, letni poranek. Ja bardzo lubię sierpień i ten się zapowiada przyjemnie, po chłodnym i wilgotnym lipcu ogród nie jest wymęczony, wygląda całkiem świeżo. Szkoda, że basen stoi bezużytecznie, może jednak się uda skorzystać bo idą ponoć ciepłe dni. Wjazdowa po małych modyfikacjach też mi się podoba.

Narsilia napisał(a)
No współczuję problemów , co rusz coś o tym wiem w tym roku wyjątkowo , u mnie też ogród bez opieki , ale twój naprawdę nie wygląda na porzucony pięknie kwitną kwiaty , śliczne ujęcia

Klaudia mam nadzieję, że i Twoje problemy się skończą, życie niestety nikogo nie oszczędza. Ogrodu staram się mimo wszystko nie porzucać, ale fakt, że dostał mniej uwagi, z racji na to, że ma już trochę lat to też więcej wybacza

Judith napisał(a)
Daria, wspaniałe widoki ogrodowe - soczyście i pięknie .
Problemów zdrowotnych współczuję… Może coś Cię ugryzło? Mnie dwa razy w ogrodzie coś użarło w nogę - efekty takie, że musiałam brać zastrzyki ze sterydów, okłady, ból straszny.

No właśnie nic mnie nie ugryzło, podejrzewam nowy żel do mycia twarzy lub wodę z pomarańczą, którą nie sama przygotowałam i nie mam pewności czy była ta pomarańcza umyta. Dziwne to było, wyglądałam jak zombie przez kilka dni.Też byłam na zastrzykach sterydowych, lekarka POZ wypisała mi steryd w tabletkach gdyby sytuacja się powtórzyła.

Roocika napisał(a)
Daria, piękne ogrodowe kadry.
Wpadły mi w oko jeżówki w połączeniu z liatrami.
U nas ciągle pada, jest bardzo mokro....

No patrz z tym deszczem, albo go za mało albo leje bez opamiętania. Liatry z jeżówką łączą się super, lubię też połączenie z seslerią, trawa ukryje podsychające liście liatry.

olciamanolcia napisał(a)

Fronyowa rabatka jest zachwycajaca
Koteła szelki idealnie pasują do Red Baron

No przecież mówię, że paniusia, nawet szelki musi mieć dopasowane A skąd wiesz, że to pan ropuch? Myślisz, że wyprowadzałby potomstwo na spacer? Fakt, w zeszłym roku też bywała, ciekawe czy to ta sama czy to kolejne pokolenie, muszę sprawdzić ile ropuchy żyją Nie będę całować, fuj, jeszcze mnie znowu coś uczuli

antracyt napisał(a)
Bardzo ładnie się prezentuje Twój ogród w sierpniowej odsłonie - gęsto i kolorowo
A ropusza rodzina rewelacyjna. Takich jeszcze nie widziałam na żywo, super mają wzory maskujące.

To są mistrzynie kamuflażu wyglądają jakby ubrały stroje moro

MartaCho napisał(a)

A nie... Jakby miał być dubajski to byłby przecie zielony, z pistacją
Daria ogród jest przepiękny, bujny, soczysty, sielankowy, bardzo, bardzo fajny!
Zdrówka życzę!
ps. ja też już kilka tygodni temu wstałam rano ze spuchniętą połową twarzy, ale mnie ewidentnie dzień wcześniej coś ugryzło pod okiem.

Ropucha dubajska jakiś nowy gatunek dają za odkrycie jakieś monety? Ja to się już zaczęłam zastanawiać czy mnie takie atrakcje będą dopadać częściej, a najlepsze było, że jak się rano w lustrze zobaczyłam to się nie poznałam, a mąż zapytany czy wyglądam normalnie odpowiedział, że jakoś tak się pomarszczyłam haha. Faktycznie, zmarszczki pod oczami zrobiły się przez opuchliznę jakieś takie głębokie. Ma szczęście, że przeżył

W imieniu ogrodu dziękuję za wszystkie pochwały i miłe słowa, przekażę mu, niech nie ustaje w wysiłkach żeby nadal zachwycać

Zostawiam kilka w końcu słonecznych kadrów.
Kordina 11:35, 07 sie 2025

Widzę, że masz dziewanny, czy to plum Smokey, ta ciemniejsza? Jakie jest Twoje zdanie na ten gatunek? Ja drugi raz nie kupiłabym, były dosyć drogie, ale duszy nie urywają
Różne żaby i ropuchy lubię, jako grzebiuszka przecież