Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Mgduska 09:44, 18 kwi 2023

Bardzo słuszny zakup, dopiero jak się zacznie go używać, zaczyna się rozumieć, jak dobry sprzęt ułatwia życie.

Co do jeżówek - dziko rosną na preriach, między trawami, czyli powinny być przyzwyczajone do konkurencji. Jeśli ściółkujesz tą rabatę, na pewno im niczego nie zabraknie.
Rumianka 13:01, 18 kwi 2023

Ale sprzęcior gustowny i jaki przydatny...Chyba lepiej wyszłaś finansowo z tymi ogrodowymi pazurkami niż pazurkami na "ręcach"...te drugie nietrwałe, a ogrodowe posłużą że ho, ho...
Gruszka_na_w... 20:56, 18 kwi 2023

Piękne prezenty sobie sprawiłaś! Dzięki nim dasz radę oprzeć się przeciwnościom aury, która wciąż rzuca kłodami/ strugami deszczu.
Cebulki jeżówkom nie zaszkodzą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Alija 21:51, 18 kwi 2023

Takie zakupy zawsze poprawiają humor, konewusia bardzo oryginalna w kształcie. Nowy sezon się zaczyna,
więc sprzęt bardzo się przyda.
Magara 23:53, 18 kwi 2023

Wasz euforyczne reakcje utwierdziły mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłam poprawiając sobie humor
Pogoda - temat rzeka - dziś było pięknie, a miało nie być. Ale godzinę wysupłałam na rycie

Kordina - nie jest wykluczone, że pozostawione na noc na rabacie nowe pazurki same zrobią robotę

Jola April - zarz priv wyślę

Aga - jak dla mnie 20 stopni też by było ok, najlepiej przez cały rok constans

Ania-wrzosowiskowa - podjechałam dziś na hennę do kosmetyczki - chyba wolę w tej cenie nowe pazurki do rycia

Mgduska - wydawało mi się, że mam fajny sprzęt - w sumie nadal tak o nim myślę - cellfast, łopatka i pazurki. Są ze mną czwarty rok, piorę w zmywarce, Małżonek pazurki na szlifierce ostrzy. Ale te nowe pazurki - no nie wiem - może urok nowości i cena mnie zaślepiają?

Haniu - no właśnie te prezenty miały być ripostą na zaklętą wiosnę
Magara 23:56, 18 kwi 2023

Mgduska, Hania - dzięki - już się nie przejmuję cebulkami w jeżówkach
Dziś był przeprowadzek ciąg dalszy i dalej idzie baaardzo wolno
Magara 00:12, 19 kwi 2023

Przy okazji prośba do zaglądających do tego wątku a korzystających z funkcji forum w postaci "powiadomień" o nowych wpisach w wątkach, które obserwujemy (prawy górny róg ekranu).
Jeżeli również macie z tym problem napiszcie o tym w wątku technicznym:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8033-powiadomienia-o-postach-do-nas-w-poszczegolnych-watkach?page=3#post_1
Magara 23:58, 19 kwi 2023

Takie dwie sadzoneczki znalazłam w odstępie paru metrów od siebie na rabacie. Coś mi przypominają ale nie bardzo wiem co. Dwóch sztuk "czegoś" raczej nie kupowałam, a to rabaty przy tarasie, które mam w miarę ogarnięte, jeżeli chodzi o nasadzenia. Może ktoś rozpozna???

Nie jest to mikołajek, który u mnie wygląda tak:

Ani jeżówka, która obecnie wyglaa tak:

Agatorek 00:30, 20 kwi 2023

Myślałam, że to jeżówka, ale ją wyeliminowałaś

będzie niespodzianka
Judith 06:28, 20 kwi 2023

Mnie to wyglada na chwaściocha…

EDIT: wujek Gugel mówi, ze to nawłoć pospolita.