Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 22:08, 20 kwi 2023

Dzięki za głosy
Podsumowuję Wasze typy (po wyeliminowaniu mikołajka i jeżówki):
- nawłoć pospolita,
- rdest,
- floks,
- aster,
- złocień,
- dziki szczaw

Szczerze przyznam, że mi też najbardziej rdest pasował, ale porównałam z rdestami, które mam i to żaden z nich. Z floksami tez porównałam - też nie. Astry też u mnie inaczej wyglądają, takoż i złocienie. Dziki szczaw mam, a jakże, ale "to" ma bardziej błyszczące liście Nawłoci w okolicy trochę jest, jak wszędzie, ale trochę dziwne, że akurat tylko dwie siewki by u mnie były? I do tego takie na wypasie???
Nic to. Przyjmuję, że rodzice nadal nieznani
Ale chyba na wszelki wypadek jutro przesadzę do doniczek i będę obserwować
Magara 22:14, 20 kwi 2023

Dzisiejszy dzień był pod hasłem rycia i porządków, jutro planuję powtórkę o ile dam radę rano wstać
Mam nadzieję, że i u Was pogoda w końcu wiosenna

Tombakowa misa z zalepioną dziurką (docięta blaszka, ocynkowana, więc ocynk usunięty w celu skorodowania i zrównania koloru, od spodu silikon dekarski) trafiła na swoje miejsce - czy docelowe nie wiem Mam nadzieję, że jak hakone podrosną wieko od studni przestanie być widoczne

Helen 07:25, 21 kwi 2023

Pięknie ta misa się wkomponowała
Też jestem ciekawa tych siewek, zupełnie ich nie poznaję
Judith 08:33, 21 kwi 2023

Tombakowa, nie tombakowa - prezentuje się bardzo dobrze . Hakonki są całkiem spore, juz chyba weszły w etap rozrostu - będzie czadowo
April 11:57, 21 kwi 2023

Widzę że misa już "pracuje na siebie" Zaklejona dziurka bardzo fachowo.
Ruszą hakonki i będzie czad

Ja zauważyłam że z mojej miski nie ucieka woda, która napadała a tylko stoi na cegle, która niemal ściśle przylega od dołu
Martka 12:19, 21 kwi 2023

Jakie wieko od studni, jaka blaszka, jaki tombak, coś chyba majaczysz ja tam widzę piękną i zieloną kompozycję wokół misy, widok raduje duszę i wzrok w ogóle nie zarejestrował szczegółów, o których piszesz nie oznacza to jednakże, że nie będę Cię czytała i ograniczę się do fot. Wręcz przeciwnie, na tę powieść wiernie czekam!
Agatorek 12:20, 21 kwi 2023

Super to wygląda . A podkładki zaraz nie będzie widać.

Gdyby nie lekkość tej misy, to pewnie i ja bym się skusiła na zakup . Ta mogłaby nie przeżyć spotkania z moimi futrzakami
Wiolka5_7 12:52, 21 kwi 2023

Hakone pożrą misę już w tym sezonie

Pięknie to będzie wyglądać
April 12:54, 21 kwi 2023

Agnieszka, tobie potrzebna taka misa jak u mnie, 150cm średnicy i 70kg wagi. Ona dałaby radę twoim milusińskim I wykąpać by się też mogły
MartaCho 13:00, 21 kwi 2023

Misę wystawiłaś, to i słońce wyszło, żeby się przeglądnąć w zwierciadle! Czyli- mus Tobie podziękować za tę pogodę!