Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magleska 22:04, 13 kwi 2023

Pięknie podziałaliście pochwały i dla Ciebie i dla DE
Magara 00:36, 14 kwi 2023

O matko, ile miodu na moje serce i łapy ogrodowe wylane

Wszystkim Wam dziękuję - powszechnie wiadomo, że jak się człowiek urobi i go pochwalą to mu od razu lepiej i powszechnie wiadomo, że forum jest czasem jedynym miejscem gdzie zrozumienie się znajdzie

Małżonek jest bardzo zaangażowany w prace ogrodowe I chyba w końcu przyjął moją wizję nasadzeń i się tej wizji poddał Nie marudzi już za bardzo odnośnie swoich planów Może mnie kocha? Zalega mu tylko:
- róża pnąca przy furtce (wybijam z głowy mając wizję podartych ubrań osób przechodzących przez furtkę),
- platan Wybijałam z głowy z myślą, że to duże drzewo, ale gdzieś na forum doczytałam, że platan jest do cięcia Muszę zgłębić temat i być może zadowolić Małżonka

Podsumowując, nie będę ukrywać - robota drużynowa idzie szybciej - zarówno w temacie porządków wiosennych jak i w każdym innym temacie

Odpowiadając na pytania i wątpliwości i sugestie:
Vita , Jola - kompost na "cienistą" jest przewidziany - podobnie jak na resztę rabat Zaczyna się sezon, zaczynam odwiedzać Szadółki i pakować do worów
Makao - walkę z korzeniami - mam opanowaną, tak przynajmniej myślę
Martka - u mnie to też był dobry tydzień, codziennie po kawałku
Zuza - to małe drzewko, o które pytasz to dereń - China Girl - obawiam się, że obecnie martwy Nie wiem czy ferelny był, czy może cała ta rabata miała za mało wody?
Sylwia - grubszych korzeni nie wycinam, nie da się Ale z moich czteroletnich obserwacji wynika, że brzozy i sosny mają gdzieś, że im się w korzeniach grzebie
mrokasia 08:22, 14 kwi 2023

Magara napisał(a)

Podsumowując, nie będę ukrywać - robota drużynowa idzie szybciej - zarówno w temacie porządków wiosennych jak i w każdym innym temacie

Otóż to! W zeszłym sezonie wycinaliśmy trawy i sprzątaliśmy we dwoje, w tym eM był zarobiony więc robiłam to sama. Różnica kolosalna!
TAR 09:05, 14 kwi 2023

Platana bym brala chociażby na te piekną kore ale wielki to on potrafi byc, to prawda. Róze tez nie moja bajka
Dorii 10:03, 14 kwi 2023

Róży przy furtce nie chcesz bo nie chcesz :⁠-⁠D czy rzeczywiście boisz się kolców?
Jeśli to drugie to zerknij na
ZEPHIRINE DROUHIN
Judith 10:32, 14 kwi 2023

To może platan szczepiony na pniu?
Martka 11:50, 14 kwi 2023

Magaro, albo mój dereń China Girl jest także martwy, albo na oba - Twój i mój - jeszcze nie przyszedł czas pokazania życia. Derenie w kwietniu nie spieszą się. Dlaczego podejrzewasz go o martwotę? Czy ma pypcie na końcach gałązek, które wyglądają jakby były martwe? To może być paradoksalnie oznaka życia
April 12:12, 14 kwi 2023

Dereniowi daj czas, one jeszcze śpią. Choć mój Cappuccino jakby lekko, bardzo lekko zaczął puchnąć w odpowiednich miejscach
TAR 14:16, 14 kwi 2023

Derenie moje jeszcze spia a na pewno nie sa martwe, one pozniej ruszaja
Joku 20:47, 14 kwi 2023

Widziałam kiedyś przycinanie platanów w moim mieście (byłym, bo już teraz nie jest moje). Były potrzebne wysokie drabiny, mimo że okazy nie były wiekowe a jedynie kilkulatki. Nie pamiętam czy nie był w użyciu podnośnik samochodowy. Robiło to kilku sprytnych panów. Cała operacja wryła mi się w pamięć jako przestroga przed sadzeniem sobie w ogrodzie takich drzew. Dodam jeszcze że tych platanów już chyba nie ma bo zmarzły którejś zimy.