Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Alija 22:41, 15 maj 2023

Cytrynowych kosmosów nigdy nie spotkałam, mogą być całkiem fajne. Ja mam te zwykłe, co roku zarastają mi cały warzywnik, ale bardzo je lubię. Sieją się same, właśnie zaczynają się pojawiać, są jeszcze malutkie, one późno startują.
Magara 00:09, 16 maj 2023

Basia - ja się bardzo broniłam przed żółtym w ogrodzie, wiadomo - jako początkujący ogrodnik chciałam mieć białe, różowe i fioletowe i nic innego Teraz mnie takie podejście trochę bawi, trochę śmieszy, ale przecież każdy musi przejść sam swoje ogrodowe ścieżki Żółty już mam, wiosną zresztą to kolor szczególnie pożądany, pomarańczowego już się nie boję, łososiowy zrobił mu wstęp Tylko czerwony mnie jeszcze drażni, ale co będzie - czas pokaże

Helen - z finansami i matematyką mam bardzo wiele wspólnego - nad kasą w portfelu i skarbonkach dumam jakoś dwa razy dziennie, albo i częściej A tulipany - rację masz - piękne - ale 42 EE tam nie uświadczysz

Aga - ja też na wysiewy miałam długie zęby, ale to wynikało raczej z tego, że my zimnolubni, domek drewniany, słabo ocieplony, więc spadki temperatur w ciągu nocy spore - nam to nie robi, ale roślinom i owszem Aga, nie doceniasz siebie Wysiewy są banalne, a przy Twoich hektarach, mogłoby to być dobre rozwiązanie A frajda jest wielka I chyba Ty garaż masz albo inne pomieszczenie ze światłem? No to już w ogóle bajka

Ania-Anabuko - to jedyne przylaszczki jakie mam

Ewa - moje kosmosy jeszcze w foliaku, czekam do 20go, teraz znowu mają być zimne noce... Żałuję swojej niecierpliwości i zaczynam się martwić o pomidory i papryki, które do foliaka już trafiły i tam rosną

Alicja - sama jestem ciekawa cytrynowych kosmosów Wiadomo, że zdjęcia reklamowe są mocno przekłamane

Basia/Aga - pada od 12 godzin, mocno ale nie ulewnie. Z godziny na godzinę świat się robił coraz bardziej zielony, w końcu
Był ten deszcz potrzebny bardzo, czytam, że nie tylko w naszym regionie Cieszmy się nim, przynajmniej do momentu aż zobaczymy morze chwastów i rzesze ślimaków
An_na 07:09, 16 maj 2023

Agatorek napisał(a)
U nas pada od kilku godzin

Ale, jak już gdzieś pisałam,wczoraj gleba pod wierzchnią warstwą była wilgotna, także na razie nie było tragedii. Oczywiście cieszę się z deszczu, bo ostatnio posadziłam kilka roślin

U mnie tak samo. Posadzone i deszczyk podlewa
TAR 16:20, 16 maj 2023

u nas tez popadalo, bez szalu ale jakby zieleniej sie zrobilo.
Agatorek 19:03, 16 maj 2023

Magara, mam garaż/budynek wolnostojący z oknem, ale tam nie jest za ciepło . Jest tylko ocieplony z zewnątrz.
Na razie i tak nie mam kiedy się tym zajmować. Ale jak już skończę z nowymi rabatami, to pomyślę .

Ja też jestem zimnolubna. Niestety eM nie jest. On grzeje w piecu, ja przykręcam. Mi w zimę wystarczał kominek, on włączał jeszcze ogrzewanie .
Helen 21:23, 16 maj 2023

Daga, w foliaku będzie ok dla pomidorów i papryki.
Ja się boję nocy ze środy na czwartek, ma być u nas 5 st. a pomidory już w gruncie. Będziemy okrywać.
Judith 22:15, 16 maj 2023

Daga, jak się sprawuje Twoja misa? Dalej masz mętną wodę?
Ja swoją misę oczyściłem z tej rdzawej mazi i nalałam deszczówki. Od dwóch dni jest klarowna woda. Obserwuję dalej. Grafitowa farba do metalu już kupiona .
Magara 00:50, 17 maj 2023

Ania na Żuławach, TARcia - deszcz to deszcz, potrzebny był już bardzo Mam wrażenie, że podlało całkiem sporo

Aga
- jak obie wiemy, do pewnych spraw trzeba dojrzeć, nie tyle doświadczeniowo, ile mentalnie I nic na siłę

Helen - u nas dwie zimne noce w prognozach W foliaku muszę taśmą posklejać okienka, Małżonek już zgrzyta zębami na prowizorkę Ale już od weekendu na Pomorzu ma być pełnia lata - pakuj letnie ciuchy do walizki

Judith - misa się sprawuje Woda faktycznie przestaje być mętna, farba się wypłukuje Sfochowana bardzo pomaga bo mniej więcej raz dziennie idzie się tam napić, misę przechyla, wylewa wodę z farbą na siewki werben (nie wiem czy werbeny pomarańczowe mi w tym roku nie wyrosną )
Co tu dużo mówić - badziew straszny Ale i tak mnie cieszy Wolę patrzeć na misę z wypłukaną farbą (nota bene bardzo ciekawe efekty są) niż na plastikową klapę od studni
Ale skarbonkę na kortenową misę chyba sobie jednak założę Kilka stów na raz mi żal wydać, ale jak sobie po dysze będę odkładać to nie zbiednieję, a kiedyś uzbieram
Magara 01:07, 17 maj 2023

Czy któraś z Was ostatnio może kupowała hamak?
Mam pomysł gdzie go u siebie powiesić Po co? Nie wiem Małżonek puka się w czoło, ale miejsce w cieniu znalazłam to może będę korzystać w upalne letnie dni?
Przeglądam oferty i w ich morzu da się zginąć
Potrzebuję taki najzwyklejszy, jednoosobowy Byle był estetyczny i nie jednorazowy
Agatorek 01:09, 17 maj 2023

Jak zobaczyłam na żywo misę Aprilka, to prawie umarłam z zachwytu . Tylko ta misa świetnie wyglądała w cieniu, w rozproszonym też by było nieźle. A u mnie patelnia, to raz. A dwa, już widzę Brutusa, jakby mi się w tej misie wylegiwał . On ma najmniej futra ze wszystkich moich futrzaków, ale najbardziej lubi się kąpać (po przebieżce lub tak po prostu - wchodzi do oczka i stoi zanurzony po szyję ).
Także tego….. wanny nie będę mu kupować . Póki co .

Sfochowana kortenowej misy nie przechyli