Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Basieksp 10:48, 01 lis 2023

Ja nie korzystam z usług pana szambelana ale ostatnio walczyliśmy z kanalizacją ale nie ma co do tego wracać plan na dziś leśno grzybowy
Alija 11:56, 01 lis 2023

Magara napisał(a)

Magarku, ależ masz cudną jesień, przepięknie, kolorowo. W tym roku wydaje mi się, że wszystko zaczęło się później przebarwiać niż zawsze, a pogoda sprzyjająca, więc dłużej cieszy.
Pomponella zachwycająca, uwielbiam te ostatnie róże, pewnie dlatego, że ostatnie właśnie...

Szambelan, świetna nazwa, aż musiałam doczytać któż to taki Na szczęście już nie mam tych problemów, bo dwa lata temu w końcu (planowania było ponad 10 lat) zrobili nam kanalizację.
Magara 23:34, 01 lis 2023

Judith - u nas niestety bezkontaktowo się nie da, za duże ryzyko strat wszelakich, już zresztą doświadczonych
Szambo mamy w idiotycznym miejscu, prawie na środku działki (nie mam pojęcia kto poprzednim właścicielom takie rozwiązanie polecił). Do tego mamy trzy banie = trzy wloty = trzy razy operowanie rurą. Na trasie wjazd na działkę-szambo, są nasadzenia. Szambelan ma niestety w nosie to, że coś rośnie, machnie mu się rura to machnie... Wolę być obecna i czuwać. To w końcu tylko kilka wizyt w roku... Póki daję radę, to daję, a Małżonek i tak śni po nocach o wyprowadzeniu rur za płot

Bożena - mi słowo "szambelan" Mama przyniosła Fakt, pięknie brzmi i szlachetnie, ale uwierz - używam tego sformułowania tylko tu, na forum

Basia - pozazdrościć My się kanalizy nie doczekamy za naszego życia Póki co doprowadzenie wody pitnej poprawiają bo się ktoś w końcu zorientował, że jakby się zagęściło w terenie gminnym

Alicja - dziękuję Pierwszy raz tak kolorowo u mnie
Magara 00:07, 04 lis 2023

No i nadszedł najbardziej ponury czas w życiu ogrodnika
Widoki roślinne słabną, siać jeszcze nie można Można za to grabić, grabić, grabić i, jak kto ma taką potrzebę, usiłować zdążyć z porządkami

Żeby powiało optymizmem - ZPJ w lesie

Zdjęcie już ciut nieaktualne bo od 24 godzin u nas leje, leje, leje...
Ale podobno weekend ma być słoneczny. Spełnienia tej prognozy i Wam i sobie życzę
Magara 00:10, 04 lis 2023

A opuchlak zalegający pod kominkiem wróży jedno - nadchodzi czas prawdziwego odpoczynku

Gruszka_na_w... 11:06, 04 lis 2023

Do ponurości wciąż jeszcze daleko. Jakieś 3 tygodnie. Trwać będzie krótko, bo zaraz zacznie się myślenie o mikołajkach i świętach.

Moja kocica też się udomowiła. Zaczęła spędzać noce w domu.
Piękny masz ten las.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rojodziejowa 11:39, 04 lis 2023

Magara napisał(a)
No i nadszedł najbardziej ponury czas w życiu ogrodnika
Widoki roślinne słabną, siać jeszcze nie można

Ale już można szukać nasion i sadzić piwonie i róże i budzić ranunculusy i anemony
antracyt 13:16, 04 lis 2023

Ja rozpoczynam sezon nałogowego oglądania programów około ogrodowych
Opuchlak boski. U mnie toczy się walka o miejsce przy kominku. Który zwierz leży bliżej ciepła, ten jest wyżej w domowej hierarchii

ps. Przy okazji melduję, że żyję. Zaglądam po cichu, tylko pisać mi się nie chce, bo nie ma o czym. Szaro, buro i ponuro
Judith 16:05, 04 lis 2023

Ale kocina awansowała . A jak alergia?
ZPJ w lesie ekstra. Ja jutro się wybiorę z psiną na spacer, to tez może coś ładnego cyknę .
Basieksp 17:50, 04 lis 2023

Kicia wie gdzie się ulokować