Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

An_na 18:22, 09 gru 2023

Warto!
Magara 23:18, 09 gru 2023

Haniu - bardzo się cieszę, że żółta magiczna ściereczka i u Ciebie zdała egzamin Kupiłaś bez problemu czy musiałaś się naszukać?
Ja jeszcze nie nabyłam bo lista zakupów została na komodzie...

Alicja - miejsca spacerowe dziękują A żółta magiczna ściereczka - no cóż - mus spróbować

Ania - na wszelki wypadek wpisałam sobie do notatek w telefonie

Gdyby ktoś miał wątpliwości jakie znaczenie na forum ogrodowym ma pisanie o magicznych żółtych ściereczkach - wyjaśniam: przez czyste okna lepiej się ogród podziwia
Gruszka_na_w... 12:17, 10 gru 2023

W mojej mieścinie są dwie drogerie R..nn'a. Tej w centrum handlowym były tylko pucerki (cokolwiek to znaczy), a w drugiej w centrum miasteczka bez problemu nabyłam żółtą i fioletową ściereczkę. Przy okazji do koszyczka wpadł mi zestaw ściereczek z microfibry tej firmy i muszę przyznać, że ich użycie podczas porządków znacznie ułatwiło sprzątanie. Żółta ściereczka rewelacyjnie czyści też okulary, lepiej niż przeznaczone do tego jednorazowe chusteczki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Joku 17:11, 10 gru 2023

Ciekawe rzeczy piszecie o ściereczkach i nie tylko. Zaciekawiła mnie ta żółta Viledka, tym bardziej że po myciu na szybach zawsze mam mazgaje. Choćbym się nie wiadomo jak starała.
Daga, jak poziom śniegu? U mnie powoli topnieje, chyba odwilż nadchodzi.
Rumianka 22:14, 10 gru 2023

Jak się tak czyta i czyta, to mus kupić i wypróbować to co żółte...
Magara 23:30, 10 gru 2023

Haniu - kusisz kolorami Fioletowa to na jakie problemy???

Jola - u nas pogoda nijaka. Niby odwilż się zaczyna ale śniegu dopadało dzisiaj. Pogoda, ogólnie, niewyjściowa Ale spacer był i ozdoby świąteczne w końcu na oknach i kominku wylądowały

Rumianko - póki nie spróbujemy "żółtego" to się nie dowiemy
Gruszka_na_w... 12:18, 11 gru 2023

Magara napisał(a)
Haniu - kusisz kolorami Fioletowa to na jakie problemy???

Na opakowaniu jest napisane, że to ściereczka uniwersalna i nie pozostawia smug. W necie widziałam zestawy 4 ściereczek z tej serii różniące sie kolorem. Prawdopodobnie chodzi o to, aby mieć oddzielne ściereczki do różnych porządkowych działań (inny kolor do kuchni, inny do łazienki itp.). Te ściereczki wyglądają mi na idealnie sprawdzające się w przypadku czyszczenia baterii, płyty indukcyjnej, mebli kuchennych, kafelków.
Rzadko mi się zdarza uleganie fascynacji magicznymi wynalazkami, ale ta żółta ściereczka rzeczywiście sprostała moim wymaganiom.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kordina 13:18, 11 gru 2023

No nie! Jak tak dalej pójdzie, to będę musiała ulec i zakupić kolorową ściereczkę, do czego to doszło?
Magara 23:52, 11 gru 2023

No dobra
Mam magiczną żółtą ściereczkę
Cena mnie trochę zszokowała, ale cena ręcznika papierowego mnie szokuje z reguły raz na tydzień, więc nie miałam większych oporów i cudo nabyłam

Teraz proszę o potwierdzenie od posiadaczek magii:
1. zmywam/przecieram brudne okno/lustro byle jaką szmatą z płynem do naczyń
2. takie mokre, zapaciane spryskuję czystą wodą ze spryskiwacza
3. przecieram magicznym żółtkiem
- tak to ma wyglądać???

Wiem, że pytanie o procedurę trochę głupie, więc wyjaśnię, że ja do tej pory, myjąc okna, pryskałam płynem, ścierałam ręcznikiem, drugi raz pryskałam płynem i drugi raz ścierałam ręcznikiem Było ok
Magara 00:03, 12 gru 2023

Haniu - ja też z reguły magicznym wynalazkom nie ulegam, ale ściereczkę nabyłam Na początek żółtą Fioletowe też były

Z magicznych wynalazków kusi mnie odkurzacz pionowy akumulatorowy, taki z podręcznym odkurzaczem, 2 w 1. Skoro już o tym napisałam to może napiszecie, o ile takowe posiadacie, na co zwrócić uwagę przy zakupie
U nas odkurzacz jest non stop w użyciu - zawsze coś się nabrudzi, a od wnoszenia drewna do kominka to już na bank Przez to, że jest non stop w użyciu stoi na środku pokoju. Fakt, my wciąż w remoncie ale gdyby kolejna rzecz zniknęła z pola widzenia - byłoby ok Na taki pionowy mam akurat miejsce w szafie

Bożena - nie opieraj się Jak można to trzeba sobie życie ułatwiać