Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Wiolka5_7 13:18, 24 gru 2023

Wzajemnie ! Buziaki!
Basieksp 10:48, 25 gru 2023

Wesołych świąt życzę
antracyt 10:33, 26 gru 2023

Magarku, Wasz Mikołaj na dość leniwego wygląda na zdjęciu - mam nadzieję, że prezenty dostarczył na czas
Kordina 10:54, 26 gru 2023

Tar żółta ciżemka rozwaliła system
Co do rozróżniania kolorów, mój wujek mówił do cioci - podaj mi proszę tą różową marynarkę, a ciocia zastanawiała się która tym razem jest różowa. Tym razem to była brązowa

Mary napisał(a)

No nie. Sylwia. Please, no!
Za każdym razem jak czytam czego to jacyś naukowcy nie udowodnili w kwestii różnic płci to dochodzę do wniosku, że to niemożliwe, że jestem kobietą.
Nie idźmy to drogą.

Mary, no daj spokój, naukowcy nic w tej kwestii nie muszą udowadniać, kto miał do czynienia z przewagą facetów ten doskonale te różnice dostrzega (pomijając te najbardziej widoczne ) u mnie 3:1 w życiu codziennym, gdzie 1 to ja podobnie jak u Sylwii
Judith 19:57, 26 gru 2023

Magarko! Jakiś czas temu zauważyłam, że nic nie piszesz, aż wreszcie - co ja pacze? - Twój wątek wyleciał mi z ulubionych! Nie wiem ocokaman… Ominęła mnie dyskusja o „przyrodzonych” kobietom cechach i chyba dobrze . Wszystkiego dobrego życzę. Niech moc będzie z Tobą!

EDIT: doczytałam jeszcze dyskusję ścierkową, ale wciąż nie wiem, co to za żółta ścierka .
Mary 22:41, 26 gru 2023

Kordina napisał(a)
Tar żółta ciżemka rozwaliła system
Co do rozróżniania kolorów, mój wujek mówił do cioci - podaj mi proszę tą różową marynarkę, a ciocia zastanawiała się która tym razem jest różowa. Tym razem to była brązowa

Mary, no daj spokój, naukowcy nic w tej kwestii nie muszą udowadniać, kto miał do czynienia z przewagą facetów ten doskonale te różnice dostrzega (pomijając te najbardziej widoczne ) u mnie 3:1 w życiu codziennym, gdzie 1 to ja podobnie jak u Sylwii

No to wszystko jasne.
U mnie "tylko" 2:2. Zbyt niski procent facetów w najbliższym, domowym otoczeniu spowodował dysfunkcję cech, które zgodnie z naukowymi badaniami powinnam jako kobieta posiadać. Te słynne "przyrodzone" kobietom cechy niestety mnie ominęły i muszę je zastąpić własnym wysiłkiem.
Magara 23:52, 27 gru 2023

Święta, święta i po świętach
Za wszystkie życzenia - i w tym wątku, i w innych - dziękuję

Świąteczną logistykę u mnie w tym roku - oceniam na piątkę z plusem i sama sobie biję brawo
Udało się uniknąć haseł "nie jedz - to na święta", "jedz - bo się zmarnuje" Nieodmiennie mnie te hasła zresztą bawią
Zaplanowane świąteczne spotkania - udane, świąteczne żarełko - zjedzone, rozdysponowane to co zamrożone (pierogi)
Wróciliśmy do Sfochowanej, która była zaopiekowana Pet Feederem Skuteczność urządzenia - mega Chociaż dwa razy nakarmiłam n/n kota bo wydawało mi się, że to "mój" kot podchodzi do "bankomatu"

Mikołaj - u nas faktycznie leniwy A może raczej lelawy??? Ale dostałam fajny prezent, muszę pamiętać, żeby pokazać, bo może być inspirką dla kociarzy

W tematach płciowych - nic mądrego nie napiszę

Judith - w temacie żółtej ścierki musisz się cofnąć i doczytać - o ile oczywiście jesteś fanką mycia okien
Gruszka_na_w... 10:07, 28 gru 2023

Od kilku lat nie używam zdania : "nie jedz- to na święta". To bardzo ułatwia życie i bardzo korzystnie wpływa na zapobieganie marnowaniu żywności. Zamroziłam tylko kawałeczki własnych wędzonek i kiełbasy. One i tak pewnie szybko znikną.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:47, 28 gru 2023

Haniu - mam obsesję niemarnowania żywności. I wydaje mi się, że obecnie umiejętność niemarnowania mam opanowaną do perfekcji Być może wynika to z tego, że po zakupy jeżdżę raz w tygodniu (z lenistwa ), mam swoje przetwory więc z głodu nie umieramy, a nowa lista zakupowa zawsze jest robiona tuż po powrocie z zakupów (kluczowe jest, żeby nie zapomnieć jej zabrać na kolejne zakupy )

Zakupy jutro, bo dziś u nas piękna pogoda była Podobnie jak Ty - zabrałam się za kwiatostany hortensji
Magara 22:54, 28 gru 2023

Obiecałam pokazać fajny prezent, który dostałam od Mikołaja
To pokazuję - Koci pomyślnik

W słoiku zamkniętych jest podobno 365 ruloników z myślami z kociego świata i ciekawostkami na temat kotów
Będę otwierać po jednym ruloniku do kawy - od 1 stycznia

Pokazuję, bo wydaje mi się, że to fajny pomysł na prezent dla kociarza - na przyszły rok
A biorąc pod uwagę, że do następnych świąt jest sporo czasu, można prezent dla zaprzyjaźnionego kociarza wykonać samodzielnie, niewielkim w sumie kosztem