Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Basieksp 00:45, 29 gru 2023

Ooo, jestem ciekawa tych myśli nasz kot jak narazie, mnie najbardziej omija, chyba wie, że zawsze psiarą byłam, ale staram się niepotrzebnie nie wchodzić mu w drogę nawet od czasu do czasu pozwalam mu bawić się firanami, jest kot jakieś małe szkody też są
Helen 09:25, 30 gru 2023

Chociaż nie jestem kociarą, to jestem bardzo ciekawszych kocich myśli. Możesz po przeczytaniu kilka tutaj zacytować?
Magara 23:42, 30 gru 2023

Basia - ja też zawsze psiarą byłam ale taka jedna Sfochowana nas wybrała (tak jak Wasz Filemon) i jest z nami kolejny rok i kolejny rok nas coraz bardziej dominuje Kota się trzeba "nauczyć". To dziwne stworzenia. Psy są przewidywalne, koty - odwrotnie. Ale mają swoje zasady Sfochowana np. ucieka przed Małżonkiem jak tylko go zobaczy na terenie zewnętrznym Osobiście obstawiam, że to rodzaj flirtu Bo jak tylko oboje są w domu, a Małżonek zasiądzie na fotelu przy kominku, Sfochowana momentalnie startuje ze swojego miejsca pod kominkiem i go zaczepia Do mnie tak nie startuje, być może zrozumiała, że pańci nie wolno "kocić" bo pańcia ma alergię na koty Nota bene chyba się obecnością Sfochowanej leczę i uodparniam bo coraz lepiej znoszę jej obecność pod kominkiem

Helen - "koci pomyślnik" w Nowy Rok rozprawiczę Podzielę się myślami kocimi, o ile będą warte tego
Właśnie mi przyszło do głowy, że dla ogrodniczki taki pomysł na prezent też by był fajny - słoik z zawartością 365 porad ogrodniczych
Magara 00:15, 31 gru 2023

No i rozpoczął się ostatni dzień 2023 roku. Osobiście jestem zadowolona, że ten rok się kończy.
W wielu aspektach był trudny, nieprzewidywalny i bolesny.

Ogrodowo - "taki se". Raczej na minusie niż na plusie, ale pewnie wpływ na ogólną ocenę miał przymrozek, który przyszedł na początku czerwca i dokonał zniszczeń oraz wycinki drzewostanu związane z powstawanie nowych zabudowań w najbliższej okolicy

Liczę, że nowy rok 2024 będzie bardziej przyjazny i przewidywalny, ogrodowo i życiowo

Nieodmiennie i tradycyjnie, życzę "sobie i Wam":
"By nas było stać na święty spokój,
Szczęścia ile się da, miłości w bród
I mądrych ludzi wokół"

https://www.youtube.com/watch?v=mzAb3m0a2Sk

Kordina 10:06, 31 gru 2023

Magara świetny utworek, dziękuję
Basieksp 11:24, 31 gru 2023

Magarku nawzajem życzę dokładnie tak jak w tym muzycznym kawałku
Margo2 15:04, 31 gru 2023

Myślę, że Twoje życzenia będą trudne do spełnienia, ale życzę Ci z całego serca, żeby sie spełniły
Gruszka_na_w... 10:18, 02 sty 2024

Daguś, dziękuję Ci za Twoją obecność w minionym roku i już cieszę się na to, co przyniesie nowy rok w Twoim wątku. Nudy z pewnością nie będzie.
Absolutny święty spokój, to chyba nastąpi tylko po zejściu z tego łez padołu. A tego byśmy nie chciały. Ale kruszynki spokoju ceńmy nad wyraz i celebrujmy czas, kiedy nam się zdarzą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Alija 19:21, 03 sty 2024

Magarku, po prostu dobrego roku Ci życzę.
Gruszka_na_w... 20:39, 07 sty 2024

Daguś, daj znać życia. Tak długa posucha słowna zaczyna niepokoić odbiorców.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies