Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

antracyt 06:52, 21 gru 2023

Haha, nie wiem czy odbierasz moje myśli czy to po prostu norma. Poruszyłaś temat męskiego problemu rozróżnianie (właściwie jego braku) kolorów. Wyobraź sobie, że wybierając kolor do łazienki, wysłałam mężatego po dodatkową białą farbę. Sprawa bardzo prosta, trudno pomylić z czym innym - a jednak! Nie spojrzałam na wiadro, uwierzyłam, że sobie poradzi Po nałożeniu na ściany okazało się, że mamy łazienkę w dwóch odcieniach szarości!!! W całej tej pomyłce jest spory plus - tzn wygląda to dobrze Przed zakupem farb zastanawiałam się, czy całości nie zrobić w ciemniejszej "szałwiowej" szarości, ale odpuściłam. No i teraz mam łazienkę szałwiowo - "hamptonową"

P.S. Termin remontu ustalał prawdziwy majster, a nie mężaty
TAR 09:32, 21 gru 2023

Bo meżczyźni widza tylko 3 kolory biały, czarny i ....... to nie moje słowa a faceta

moja rodzicielka tez ulegla magii zóltej ciżemki tfu ściereczki
sylwia_slomc... 10:22, 21 gru 2023

Czytam o remontach i szacowaniu czasu. Ja też miszę dodawać często nawet dwa tygodnie do tego co Em powie.a co do rozróżniania kolorów to już naukowcy udowodnili, że płeć przeciwną widzi i rozróżnia mniej. Jest to spowodowane różnicami w mózgu, słuch też mają słabszy. My doposażone przez naturę do opieki nad potomstwem i z tego powodu więcej widzimy i słyszymy. Dostrzegamy też, że przedmiot zmienił położenie o kilka cm , a Panowie nie.
Mary 19:10, 21 gru 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytam o remontach i szacowaniu czasu. Ja też miszę dodawać często nawet dwa tygodnie do tego co Em powie.a co do rozróżniania kolorów to już naukowcy udowodnili, że płeć przeciwną widzi i rozróżnia mniej. Jest to spowodowane różnicami w mózgu, słuch też mają słabszy. My doposażone przez naturę do opieki nad potomstwem i z tego powodu więcej widzimy i słyszymy. Dostrzegamy też, że przedmiot zmienił położenie o kilka cm , a Panowie nie.

No nie. Sylwia. Please, no!
Za każdym razem jak czytam czego to jacyś naukowcy nie udowodnili w kwestii różnic płci to dochodzę do wniosku, że to niemożliwe, że jestem kobietą.
Nie idźmy to drogą.
Magara 23:24, 21 gru 2023

Dziewczęta - jest jak jest Musimy z tym jakoś żyć Kluczowe jest chyba to, żeby nauczyć się podchodzenia do pewnych spraw tak, żeby stresu nie było

Mary - kto w związku jaką ma płeć, też/gównie tą mentalną, chyba obecnie nie ma większego znaczenia Ważne, żeby się dogadywać
Piszę to ja, która mniej więcej raz w miesiącu ma ochotę Małżonka udusić w nocy poduszką za "Jego" planowania prac różnistych

P.S. Zuza, pan majster zapewne był płci męskiej

Film "Seksmisja" z lat 80tych był komedią. Ale czasem, zupełnie serio piszę, wydaje mi się, że gdyby było więcej mądrych kobiet w rządach wszelakich to świat byłby lepiej zorganizowany
Mary 23:46, 21 gru 2023

Magara napisał(a)
Film "Seksmisja" z lat 80tych był komedią. Ale czasem, zupełnie serio piszę, wydaje mi się, że gdyby było więcej mądrych kobiet w rządach wszelakich to świat byłby lepiej zorganizowany
Z pewnością w rządach przydałoby się więcej mądrych, nie tylko kobiet.
Gruszka_na_w... 22:24, 22 gru 2023

Mary napisał(a)
Z pewnością w rządach przydałoby się więcej mądrych, nie tylko kobiet.

Z logicznym myśleniem trudno się przebić. Emocje są bardziej "chwytliwe".
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margo2 00:04, 23 gru 2023

TAR napisał(a)

Daga a ja uwazam, ze w niektorych przypadkach jest bardzo oplacalna.U mnie zaczela wylaczac sie suszarka do ubran, prawie zamowilam nowa ale wezwalam serwis "B..a" maja tam dzial sprzetu po gwarancji. i szok. wizyta serwisowa kosztowala mnie 180 zł i Pan naprawil mi suszarke przy jednej wizycie. Okazuje sie, ze trzeba co jakis czas czyscic miejsce, o ktorym nie wspomina instrukcja obslugi. Banał ale w kieszeni ponad 3 tysie zostaly. Pewnie do teraz bym nowej nie kupila.

Czy możesz zdradzić jaką część trze czyścić?
Może zaoszczędzę parę złotych

Wpadły mi w oko ozdoby okienne.
Super to wygląda
Magara 23:51, 23 gru 2023

Dla Wszystkich Zaglądających - najlepsze życzenia świąteczne

Życzę Wam odpoczynku i głębszego oddechu od codzienności i codziennych problemów I żebyście mogli ten czas spędzić w sposób, jaki sami dla siebie uważacie za najbardziej dogodny

GingerO 06:41, 24 gru 2023

Magaro ja także życzę radosnych i spokojnych Świąt oraz szczęśliwego Nowego Roku, pełnego nadziei i łagodnego dla Twojego ogrodu. By wysiały się nieoczekiwane, niespodziewane, piękne roślinki.