Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Makao 06:28, 18 mar 2024

Popieram . Też domówię irysków. W marcu to prawdziwy miód na pozimowe serce.
Wafel 06:40, 18 mar 2024

One są CUDOWNE! Też chcę takie bukieciki na przyszły sezon
April 08:10, 18 mar 2024

Magara napisał(a)

Jola - Ty się stanowczo musisz ogarnąć z zapiskami

i nie tylko

Cudne iryski. Muszę zamówić bo jeszcze nie mam. Ciekawe jak dużo słońca potrzebują. Krokusy zakwitły to irysy chyba tym bardziej dałyby sobie radę?
Rumianka 09:52, 18 mar 2024

Ja też na iryski szczerzę zęby... są piękne, a jeszcze w moim ogrodzie nie zamieszkały. Znaczy raz je miałam, ale po pierwszym kwitnieniu zanikły nie wiedzieć czemu? Czy to są iryski żyłkowane?
Alija 21:14, 18 mar 2024

Iryski masz śliczne. Też już miałam kiedyś kilka, ale skończyło się to podobnie, jak u Eliski, gdzieś się "podziały".
An_na 21:19, 18 mar 2024

Właśnie mnie olśniło, że sadziłam jesienią iryski i nie ma, nie wyszły buuu....
a takie były piękne... na obrazku
TAR 21:51, 18 mar 2024

An_na napisał(a)
Właśnie mnie olśniło, że sadziłam jesienią iryski i nie ma, nie wyszły buuu....
a takie były piękne... na obrazku

Utonely?
ajka 22:39, 18 mar 2024

Tez miałam sadzić iryski na jesień i nic nie posadziłam. A szkoda, twoje są przepiękne. Może w tym roku?
Magara 23:54, 18 mar 2024

Iryski dziękują
Cieszą nawet jak zimno i pada, i w przeciwieństwie do krokusów - nie zamykają się jak nie ma słońca Bardzo jestem ciekawa jak długo kwiaty będą cieszyć. Póki co - dają radę
Już sobie w telefonie zapisałam przypomnienie żeby dokupić Jak nadejdzie właściwy czas to się na forum Wam przypomnę

Jola - mam je pierwszy raz, testowo. Kupiłam różne i posadziłam w różnych miejscach. Słońca chyba jednak trochę potrzebują. Tym bardziej, że tego słońca o tej porze roku, raczej zbyt wiele nie ma. Te, które posadziłam w miejscu najbardziej słonecznym - wyszły pierwsze. Te w półcieniu - też sobie radzą. Kilka posadziłam w cieniu totalnym - błąd Tylko zielone pokazały, kwitnąć nie chcą

Rumianko - kupowałam jako irysy reticulata więc chyba tak

Alicja - mam rok testowy Jesienią dokupię, ale umiarkowanie Jak przeżyją dwa lata to będę dosadzać na maksa bo cieszą bardzo

Ania na Żuławach - ja bym próbowała jeszcze raz Takie mokre zimy nie trafiają się co roku
Magara 00:04, 19 mar 2024

Iryski iryskami, ale jeszcze coś chciałam napisać - może się komuś przyda.

Jakiś czas temu pytałam Was o środki dla kota, na kleszcze. W przypadku mojej Sfochowanej, która jest co do zasady kotem zewnętrznym, obroża nie wchodziła w grę (ryzyko, że kot zawiśnie na drzewie). Preparaty do pryskania - niestety też się nie sprawdzały - kot spryskany, kleszcze górą.

Sezon na kleszcze się zaczął więc wrzuciłam niedawno w wyszukiwarkę hasło "tabletka na kleszcze dla kota". Okazało się, że jest nowy produkt. Na pchły i kleszcze. Wcześniej tabletki były dostępne tylko dla psów.
Kupiłam, testuję, zapodane dziś. Tanie rozwiązanie to nie jest (w naszym przypadku należy też puszkę tuńczyka doliczyć ), trzeba co miesiąc powtarzać. Ale jak się sprawdzi będę stosować