Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

April 09:23, 13 mar 2024

Fajna nowa dziewczyna eMa
Ja wiem z życiowego doświadczenia, że jak chce się żeby facet coś zrobił to trzeba mu zapewnić jakąś nową "zabaweczkę". Bez tego żadne gadanie nie jest skuteczne
Monia81 09:44, 13 mar 2024

TAR napisał(a)

Oplulam przez Ciebie monitor. Moj brat jak był mały wiesz na jaki narząd mowil "Felek"?

a Ty mi tu piszesz stary, sprawdzony Felek, ktoremu bedziesz wierna po grób - wiedzialam ze odwalisz deklaracje

Tarcia
No to ciekawe Magarko co to za Felek u Ciebie?
Gosialuk 12:15, 13 mar 2024

Dziewczyny
Margo2 23:18, 13 mar 2024

Ale u Ciebie ciekawe tematy są poruszane.
Naczytałam się o kotach, serialach, dziewczynach eMa, a teraz o Felkach.
Niezły film by z tego powstał
Kordina 00:21, 14 mar 2024

Serial komediowy z Felkiem w roli głównej
Magara 00:27, 14 mar 2024

Marta - bardzo super, że napisałaś co napisałaś, podnosi mnie to na duchu, że jednak dobra decyzja podjęta Ale nie do końca się zgodzę, że masz model gorszy bo sprzed 9 lat - jakoś tak mi się wydaje, że to co wyprodukowane kilka lat temu jest lepsze jakościowo niż to co produkowane teraz

Jola - zobaczymy jak się nowa "koleżanka" przełoży na wygląd tego kawałka zielonego, co nazywamy trawnikiem Póki co - sryliard deklaracji

TARcia, Monia - hmmmm.... No ja nie wiem co napisać Za Wasze myśli nie odpowiadam
Ot, stary, sprawdzony Felek. Może i dobrze, że nie napisałam wczoraj, że jest czerwony???
Mam model 160 S - bardzo mi pasuje, chociaż chyba na O. inne modele były zachwalane

Gosia-Margo - i mnie się czasem zdaje, że mój wątek to jednak nie dramat a kabaret Ale niech tak zostanie
Magara 00:46, 14 mar 2024

Zuza - przystępuję do spowiedzi :

Groszki wysiane jakiś czas temu - wzeszły w domu, poszły do zimnego foliaka, podobno będzie im tam dobrze (źródło: Marta Potoczek)

Dziś wysiałam:
- szałwię omączoną,
- szałwię trójbarwną,
- lobelię,
- lewkonie,
- dzwonek okrągłolistny.
Stoją w "szklarence" w domu. W dzień do światła, wieczorem do kominka. Taka procedura na najbliższe dni, dobrze???

W pudełku czekają kosmosy i cynie, z tymi czekam, bo tak wyczytałam Ze dwa tygodnie poczekać???

Sałaty też dziś wysiałam - poszły do domowej szklarenki j/w - z tymi to wiem, że jak zaczną wschodzić to wymarsz z chałupy A kwiatki??? Mój foliak zbyt ciepły nie jest Okienka się belontają na wietrze

Aaaaa, i dziś odebrałam na poczcie frezje i jaskry Traktuję je eksperymentalnie, z nadzieją na spektakularny sukces Posadzone do doniczek, też poszły do foliaka, dobra decyzja??? Czy lepiej je w domu zatrzymać na jakiś czas???

Jutro chyba posieję pomidory - rozpiska zrobiona, piwne "kufle" z nawierconymi dziurkami gotowe Chciałam jeszcze czekać, ale jakoś w tym roku wszystko wcześniej, a w chałupce upałów nie ma

Więcej grzechów nie pamiętam
antracyt 06:45, 14 mar 2024

Jeżeli coś mi jeszcze nie wykiełkowało to nie bawię się w przenoszenie do światła - czy to błąd? Nie wiem, może, w każdym razie co ma wykiełkować, to kiełkuje. Na tym etapie bardziej dbam o temperatury odpowiednie.

Z cyniami i kosmosami spokojnie możesz czekać. Ja też czekam, zresztą miejsca na razie na nowe wysiewy brak
Napiszę jak zwiększam leciutko temperaturę w mojej szklarni - sposób banalny, ale u mnie się sprawdza. Wszystko co wysiane nakrywam starymi akwariami (kiedyś każde z nieletnich bardzo chciało mieć swoje rybki...teraz to duży plus ).

Jaskry i frezje dawno temu miałam u siebie. Kwitły Te pierwsze, wsadziłam w terminie opisanym na opakowaniu prosto do ziemi(sposób z pędzeniem w szklarni nie był wtedy modny ). Frezje trzymałam w doniczkach w domu, wystawiłam na zewnątrz tak jak wszystkie ciepłolubny.

W zeszłym roku pomidory siałam 16marca. W notatkach mam koło tej daty dużą buźkę. Dosiewkę koktajlowych robiłam 22marca i też buźkę obok, czyli termin dobry. W tym podobnie jak Ty, zrobiłam to wcześniej.

To się rozpisałam
Rojodziejowa 08:45, 14 mar 2024

Ja jestem w d… z kwiatuszkowymi wysiewami. Weekend chyba muszę mocniej z tym przysiąść
TAR 09:03, 14 mar 2024

antracyt napisał(a)
Jeżeli coś mi jeszcze nie wykiełkowało to nie bawię się w przenoszenie do światła - czy to błąd? Nie wiem, może, w każdym razie co ma wykiełkować, to kiełkuje. Na tym etapie bardziej dbam o temperatury odpowiednie.

Z cyniami i kosmosami spokojnie możesz czekać. Ja też czekam, zresztą miejsca na razie na nowe wysiewy brak
Napiszę jak zwiększam leciutko temperaturę w mojej szklarni - sposób banalny, ale u mnie się sprawdza. Wszystko co wysiane nakrywam starymi akwariami (kiedyś każde z nieletnich bardzo chciało mieć swoje rybki...teraz to duży plus ).

Jaskry i frezje dawno temu miałam u siebie. Kwitły Te pierwsze, wsadziłam w terminie opisanym na opakowaniu prosto do ziemi(sposób z pędzeniem w szklarni nie był wtedy modny ). Frezje trzymałam w doniczkach w domu, wystawiłam na zewnątrz tak jak wszystkie ciepłolubny.

W zeszłym roku pomidory siałam 16marca. W notatkach mam koło tej daty dużą buźkę. Dosiewkę koktajlowych robiłam 22marca i też buźkę obok, czyli termin dobry. W tym podobnie jak Ty, zrobiłam to wcześniej.

To się rozpisałam

Inny sposob na podgrzanie to wylozenie stołow aluminiowymi kratkami nagrzane oddaja ciepło. Ja tak rozmrazam mieso, w miseczce klade na kratkach takich kuchennych z ikei i rozmrazanie trwa szybciej. Nie lubie w mikrofali.