Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Margo2 00:46, 02 cze 2024

Meszki powinny zaraz się skończyć.
Przynajmniej u nas się skończyły.
A używałaś Mugi?
To Twój m. jest z klimatów mojego m.
Dogadali by się
Jaki to powojnik? Czy on powtarza kwitnienie?
Jeśli to wielkokwiatowy to raczej tnie sie je na jesieni, albo wiosną na wysokości 70-150 cm.
Tutaj masz porady jak ciąć powojniki

https://www.youtube.com/watch?v=ZS1t6gTEle8
Helen 08:29, 02 cze 2024

Daga, uwielbiam Twój humor i popieram wcześniejsze pomysły koleżanek, żebyś wydała jakąś małą powieść
mrokasia 08:44, 02 cze 2024

Kasya, Magara , taaaak, pałki z brosa . Pochodni nie próbowałam ale wieczorem mogą w sumie fajnie wyglądać .
Rojodziejowa 09:34, 02 cze 2024

Ta rogownica wygląda cudnie. Cały ten zakątek jest super

A dobrze pamiętam, że miałaś też takie mniejsze poidełka na badylach?
Anda 09:55, 02 cze 2024

Ślicznie masz na rabatach
Mnie też poidełko wpadło w oko. Sama robiłaś?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
An_na 10:07, 02 cze 2024

Zaglądam i macham łapką
Z komarami też walczę, ale mam pomocników Nietoperze latają jak oszalałe.
Deszczu zazdroszczę.
Wiosną chciało mnie utopić a teraz skąpi wody. Tyle dobrego, że glina trzyma wilgoć. Ale i tak latam i podlewam dzielone i przesadzane rośliny na półkolistej.
Gosialuk 20:16, 02 cze 2024

Ślicznie i bujnie. Naparstnice piękne.
Na komary też używam spiralek, ale na poziomie gruntu wieczorami nie siedzę. W sumie w tym roku, to chyba nawet spirali jeszcze nie odpaliłam. U mnie teraz plagą są meszki - nie wiem jak się przed nimi uchronić. A swędzi po nich jak nie wiem.
Czy ten Mugo działa i na meszki?
Magara 23:49, 02 cze 2024

Bożenko - ale przycinasz dość nisko szałwie czy rogownice ???

Gosia-Margo - też liczę na to, że meszki się powinny zaraz skończyć Mugi nie używam. Używam od lat preparatu na kleszcze, bo to dla mnie priorytet.
Jakiego mam powojnika - nie wiem, pomyłka z biedry. Obstawiałam, że Miss bateman, ale pewności nie mam. Zakwitł pierwszy raz w tym roku. Czy jest wczesny czy późny - ciężko wyczuć, bo ten rok jest dziwny. A do tego miałam taki szalony pomysł, żeby na kratce o wymiarach prawie 2 na 2 powojnik się przeplatał z różą (Zefiryna tam rośnie). Pomysł wizerunkowo super, ale gdyby powojnika trzeba było ciąć, to nie wiem jak Wszystko splątane

Helen Książka będzie Małżonek nawet tytuł wymyśli: "Odpoczynek na działeczce. 7 lat w niewoli"

Kasiu-Mrokasiu - pochodnie dziś testowaliśmy drugi dzień, fajne są Tylko jednego bąbla mam Ale klimacik zacny

Asia Rojo - rogownica jest cudna Tylko trzeba pamiętać o tym w okresie kiedy nie kwitnie i wkurza Dobrą masz pamięć - poidełka małe też mam, może nie na badylach, ale niech Ci będzie

Ewa - dziękuję Poidełko - moja robota, takie hobby

Ania na Żuławach - i u nas nietoperze są, ale chyba nie nadążają Małżonek planuje domy dla nietoperzy budować Może się doczekamy bo planów ma więcej niż czasu

Gosia - na meszki to chyba nie ma środka Trzeba czekać aż przestaną latać.
Alija 13:55, 04 cze 2024

Rabaty piękne, bujne roślinki, cudne naparstnice, szałwie, róże i inne różności. Poidełko bardzo ładne
Tytuł książki wiele mówiący.
Rojodziejowa 14:03, 04 cze 2024

Magarku a wstawisz przegląd Twoich dzieł?