Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

antracyt 08:48, 29 cze 2024

Kot idealnie wpasowany w rabatę...dla misy konieczne będzie poszerzanie
UrsaMaior 11:57, 29 cze 2024

Od razu mówiłam, żeby rabaty robić duże Musiał biedny kot wkroczyć
Magara 23:53, 29 cze 2024

Kasya - jak Pani Żmija mi znowu się objawi - przekażę jej, że bez zygzaka się nie liczy Przy okazji zapytam o stosunek do bylicy

Ola - potwierdzam, fajne miejsce - rabata, kanapa, misa, ewentualnie bez kota-wredota Czego chcieć więcej? Skończenia miejscówki Dziś w tym temacie zrobiłam NIC bo malowałam płotowe deski, też mega ważny u nas temat

Basia - ja to w ogóle mam takie wrażenie, że jak jest przy nas KOT, to cokolwiek się robi, ON uważa, że to dla niego Nie ma znaczenia czy siejesz czy sadzisz czy darń zrywasz

Zuza, Izka - Wy mnie poszerzaniem rabaty nie straszcie Sama mam taką wizję, że do końca życia będę latać po działce z tym nożem do darni, którym poszerzam rabaty a jak kiedyś umrę to mi go do trumny zapakują (Muszę sobie dużą urnę naszykować bo chyba nie wszystko z owego narzędzia się spopieli )
Magara 00:05, 30 cze 2024

Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenie/wiedzę dotyczące zmiany kolorów róży???

Mam posadzone obok siebie trzy sztuki Hansestadt Rostock, o pomyłce nie ma mowy, w zeszłym roku kwitły, to na bank właściwe krzaczki.
W tym sezonie jeden krzak jeszcze nie kwitnie, jeden kwitnie "normalnie", a jeden "nienormalnie" bo morelowo/łososiowo...

Zrobiłam dziś kilkanaście albo i więcej zdjęć, żeby kolor uchwycić.
Po lewej "normalna" HR, po prawej dziwadło.

Co o tym myśleć???
Obie ładne ale nie tak miało być
Magara 00:07, 30 cze 2024

Dobrej ogrodowo niedzieli Wam życzę

Zostawiam Pomponellę, po ulewie
UrsaMaior 00:15, 30 cze 2024

Tak, róże potrafią robić takie numery. Kiedyś zamówiłam Herculesy, dwa przyszły ok, trzeci żółtawy. Zrobiłam w Rosarium aferę, że mi złą róże przysłali. Dosłali kolejną. A potem ta "pomylona" zaczęła kwitnąć na odpowiedni kolor.
Kasya 00:16, 30 cze 2024

Magara napisał(a)
Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenie/wiedzę dotyczące zmiany kolorów róży???

Mam posadzone obok siebie trzy sztuki Hansestadt Rostock, o pomyłce nie ma mowy, w zeszłym roku kwitły, to na bank właściwe krzaczki.
W tym sezonie jeden krzak jeszcze nie kwitnie, jeden kwitnie "normalnie", a jeden "nienormalnie" bo morelowo/łososiowo...

Co o tym myśleć???

Normalne
Odcień zależy od wielu czynników np od światła od fazy kwitnienia
Moje tak wyglądają
Magara 00:28, 30 cze 2024

Rosną trzy w jednym miejscu, jedna przy drugiej. Warunki mają takie same, rok temu kwitły jedna w drugą i trzecią jak na HR przystało
Teraz jedna się wyrodziła
Anda 10:21, 30 cze 2024

Magara napisał(a)

Co o tym myśleć???

Wszytko ok z HR. Tak bywa. Temperatura, woda, gleba mają duży wpływ na wygląd kwiatów.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 10:46, 30 cze 2024

Magara napisał(a)

Zuza, Izka - Wy mnie poszerzaniem rabaty nie straszcie Sama mam taką wizję, że do końca życia będę latać po działce z tym nożem do darni, którym poszerzam rabaty a jak kiedyś umrę to mi go do trumny zapakują (Muszę sobie dużą urnę naszykować bo chyba nie wszystko z owego narzędzia się spopieli )

Będziesz miała pod ręką jakby było potrzeba jakiś kancik odświeżyć.