Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Pokaż wątki Pokaż posty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 22:28, 05 lis 2024

Szparagowy wątek tutaj:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/11913-szparagi-porady-dotyczace-uprawy-oraz-postepowania-ze-zbiorami#
pestka56 13:01, 06 lis 2024

Dzięki, Magaro
olciamanolcia 13:32, 06 lis 2024

Juzia napisał(a)
U mnie jeden różanecznik ma kilka kwiatów

A u mnie też
I szałwie kwitną i przetacznik i dwie lawendy
olciamanolcia 13:34, 06 lis 2024

Judith napisał(a)

OMG! U mnie wczoraj było przepiękne słońce, ale zimno strasznie. Czapka i rękawiczki były

w użyciu. A o 18.00 było 0 stopni .

Ale to się nie liczy bo tu jest licytacja o kwitnących kwiatkach a nie o pogodzie
Alija 17:57, 06 lis 2024

Magarku, ale się tu zrobiło szparagowo. Czytając te informacje uświadomiłam sobie, że u mnie (a właściwie w ogródku taty) rośnie sobie taki szparag od wielu, wielu lat. Parę lat temu przesadziłam go do siebie, ale niestety nie przeżył tej operacji.
U taty widocznie został jakiś kawałeczek rośliny, bo w następnym roku szparag znów się pojawił i rośnie do dzisiejszego dnia. Nigdy nie próbowaliśmy go jeść, pełnił funkcję ozdobną.
Szparagi jem tyko kupowane
Tess 19:53, 07 lis 2024

Na szczęście nie mam tle miejsca, to mi się nie włączają chciejstwa na uprawę szparagów
Ale podziwiam, nie powiem
ajka 20:24, 07 lis 2024

Widzę, że hodowla szparagów to nie najprostsza jest. Uwielbiam je jeść, ale sadzić by mi się nie chciało W ogóle to poznałam je dopiero kilka lat temu, u mnie w domu się ich nigdy nie jadło.

Ja też dziś się zdziwiłam widząc swą magnolię w pąkach, ale z tego co czytam to jednak normalne.
Gruszka_na_w... 21:56, 09 lis 2024

Czekam na efekty Twojego szparagowego eksperymentu. Nudy z pewnością nie będzie.
Mam nadzieję, że cebule już nie kwiczą i udało Ci się je wsadzić.
Słoneczne fotki jakoś mimowolnie przywołały letnie wspomnienia. Od samego patrzenia robi się człowiekowi lepiej na duszy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 09:58, 10 lis 2024

Nieco spóźnione uściski zostawiam. Niech Ci się darzy!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:39, 10 lis 2024

Trochę się opuściłam w bieżącym zaglądaniu i pisaniu na forum

U mnie zimno, buro, ponuro. Liście z nasadzeń na naszej działce zasadniczo wszystkie opadły. Jeden dąb się ociąga. Róże już nie kwitną bo je skróciłam z uwagi na szalejące wiatry. Generalnie - listopad pełną gębą Nie przepadam za tym miesiącem, dla mnie to okres jakiejś nagłej pustki i czarnej dziury. I rok starsza zawsze w listopadzie się robię , zupełnie bez sensu
Do tego mus grabienia, grabienia, grabienia. Praca ciągła bo ciągle wiatr nowe liście z okolicy przynosi Wolałabym chyba prasować, czego też nie lubię ale przynajmniej widać efekty

Listopad jednak trzeba jakoś przetrwać, zakładam, że grudzień jakoś zleci, bo święta zawsze trochę zamieszania wprowadzają W styczniu już dłuższy dzień, luty krótki - jak nic trzeba dać radę

Alicja, Tess, Ania-ajka - chyba spróbuję z tymi szparagami, adrenaliny mi trzeba innej niż życiowa

Haniu - cebule już kwiczą w ziemi Za uściski - dzięki