Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 23:43, 18 gru 2024

Basia - ja też mam wrażenie, że wielkiej zimy nie będzie, chociaż nie potrafię się zdecydować czy to mnie cieszy czy martwi
Też uważam, że badać się trzeba i reagować na czas. Sama przypadkowo dowiedziałam się, że mam nadciśnienie i problemy z tętnem. Reakcja doktora rodzinnego natychmiastowa Ilość piguł do połknięcia co rano wzrasta z wiekiem
I zgadzam się w 200 procentach, że dobry humor i zdrowy sen na pewno nie zaszkodzą

Bożena - dzięki w imieniu żył moich Pijawki mi się kojarzą głównie z literaturą romantyczną, z akcją osadzoną na przełomie wieków Skąd się teraz bierze pijawki do celów leczniczych? Są jakieś hodowle?

Kaśku - jak nie masz teraz problemów z żylakami, to już raczej mieć ich nie będziesz
Ja też nienawidzę jak coś mnie ciśnie, dlatego klnę jak szewc zmuszona nosić cholerną pończochę uciskową
Zrzucanie stanika od progu - znam ten stan
MartaCho 08:33, 19 gru 2024

To zrzucanie stanika od progu musi ciekawie wyglądać
Ja pierwsze co, to dżinsów lub spodni się pozbywam- musi być dresik.
I jestem też w gronie nadciśnieniowców niestety. Mąż cały czas mnie namawia na dietę keto, że uda się wtedy odejść od tabletek, jak zmienię dietę, ale ja nie lubię żadnych takich restrykcyjnych diet. Jakoś mnie nie przekonał jeszcze, a teraz przed świętami to w ogóle przecież nie ma sensu zaczynać, hahah
Basieksp 09:44, 19 gru 2024

Też po pracy wskakuję w jakiś dres, coś wygodnego Ja nie dołączę do grona nadciśnieniowców, jestem z grona cholesterowców
sylwia_slomc... 10:15, 19 gru 2024

Ja z grona jednych i drugich. Moje obserwacje na organizmie babci, której ciśnienie skakało w kosmos i tabletki w tym celu brała trzy różne. Po odstawieniu zupełnym soli przez wzgl na chore nerki, ciśnienie unormowało się samo i tabletek nie trzeba żadnych. Więc może warto zacząć od ograniczenia dosalaczy wszelakich bez drastycznych diet
antracyt 16:36, 19 gru 2024

Zrzucanie stanika przywdziewanie dresika Toż to o mnie.
Gruszka_na_w... 16:52, 19 gru 2024

Swego czasu stanik stanik nosiłam tylko w pracy. Od kilku lat to zbędna część garderoby. Dresik zastąpiłam luźnymi leginsami i termoaktywną koszulką.
Magarko, trzymam kciuki za efektywną rehabilitację pończochowo-bieżniową. Brawo za propagowanie badań.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Mary 20:19, 19 gru 2024

Czytam, że grupa zrzucająca staniki się tutaj zawiązała.
U mnie jakoś odwrotnie. Bez stanika czuję się nieubrana. Jak w pidżamie. Jak bez majtek.
Mary 20:28, 19 gru 2024

Magara napisał(a)
Ze spraw nieogrodowych to zamelduję Wam, że jestem po drugim zabiegu skleroterapii żylaków kończyn dolnych.
Chociaż to może nie jest taki całkiem nieogrodowy temat, bo kończyny dolne są mega potrzebne, żeby je móc ładnie i zdrowo zginać np. do pielenia

Osobiście, czeka mnie jeszcze jeden zabieg albo dwa. Wyję do księżyca na samą myśl o tym.
Sexi pończocha uciskowa mnie wkurza, wkurza, wk....a. Muszę w niej wytrzymać, bez zdejmowania, jeszcze 21 godzin. Później 5 dni z opcją zdjęcia tylko do kąpieli. I kolejny tydzień noszenia w ciągu dnia, z możliwością zdjęcia na noc.
Upierdliwość straszna, ale myślę sobie, że lepsze to niż za parę lat operacja w szpitalu i leżenie tam odłogiem...

Tak piszę, bo moja Pani Doktor Żylakowa mówi, że większość kobiet w wieku około 50 ma problemy z żyłami i przepływami, a te problemy są przeważnie ignorowane, a przez to później trudniejsze do ogarnięcia

Tak więc Dziewczęta - ku pamięci Waszej, podciągam pończochę uciskową, wyklinam na czym świat stoi a jednocześnie wysyłam temat żebyście spojrzały czy nie macie problemów z żylakami Które to problemy mogą Wam utrudnić ogrodowanie

Czyli, jeśli dobrze liczę, w kolejny rok wkroczysz już bez uciskowej pończochy. Rok uciskowy się skończy i przyjdzie rok bez ucisku.
Kordina 21:48, 19 gru 2024

Ja też do grona dresiarzy się zaliczam, od razu jak przekraczam próg, to w dresik się wbijam i stanikiem też macham od progu bardziej zużyty dresik do prac "brudnych" i ogrodowych
Niech żyją dresiarki! i dresiarze!
Hirudoterapia jest zakwalifikowana w Międzynarodowej Klasyfikacji Procedur Medycznych, m.in. i na żylaki świetna, dzięki hirudynie, poczytajcie, bo temat jest bardzo ciekawy a czasami można uniknąć operacji. Tylko i wyłącznie stosuje się specjalne pijawki lekarskie oczywiście dla tych, którzy nie mają problemów z przyjęciem tej metody.
sylwia_slomc... 22:12, 19 gru 2024

I ja dresiara na co dzień