Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

olciamanolcia 15:08, 20 gru 2024

MartaCho napisał(a)
To zrzucanie stanika od progu musi ciekawie wyglądać
Ja pierwsze co, to dżinsów lub spodni się pozbywam- musi być dresik.

hahaha ja mam tak samo -wchodzę ściągam koszuli i stanik od razu ni i dres koniecznie zakładam
Zresztą ja to sie śmieję, ze mam miseczkę Ą więc po co mi ten- jak to mówi mój Niemąż -kaganiec
Kordina 16:29, 20 gru 2024

O! Robi się coraz ciekawiej, dochodzimy do rozmiarów
Mary 18:01, 20 gru 2024

Magara napisał(a)

Haniu - stanik jako "zbędna część garderoby" brzmi przednio Myślę, że większość kobiet by się chętnie tej części garderoby pozbyła na zawsze, ale jednak pokutuje myśl, że "trzeba" nosić... To jest w ogóle bardzo fajny i ciekawy temat w kontekście trendów "równościowych". Mężczyzna z gołą klatą, przechadzający się po mieście, emocji nie budzi, kobieta w koszulce, ale bez stanika - emocje budzi. Dziwna sprawa
Za kciuki dziękuję, przydadzą się :-*

Mary - jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę (doczytałam, że Basia też )
Ale piżama to przecież ubiór, czyż nie?
W 2025 faktycznie wskoczę bez pończochy, ale jeszcze dwa zabiegi przede mną... Już mną telepie na samą myśl

Zupełnie nie zdawałam sobie sprawy jak wiele kobiet (sądząc po statystyce odpowiedzi) nie znosi staników.
W temacie trendów "równościowych" to chciałabym zauważyć, że kobieta na przyjęciu może mieć wielki dekolt i mini, a mężczyzna musi mieć długie spodnie i koszulę z długim rękawem. Krótki rękaw męskiej koszuli jest postrzegany jako brak elegancji, co w lecie przy zmianach klimatycznych jest dość absurdalne.
Jest inna część garderoby, gorset, które jest czasem przedstawiany jako symbol zniewolenia kobiet, a niezupełnie tak było.
Wracają jeszcze do biustonosza to też chciałabym zauważyć, że zwyczaj jego noszenie można postrzegać jako dyskryminację kobiet albo odwrotnie, prawo do jego noszenia może być postrzegane jako przywilej kobiet. Brak biustonosza u biegacza może prowadzić do kontuzji zwanej sutkiem biegacza.

Czy pidżama to ubiór? Oczywiście. To ubiór odpowiedni do spania, oglądania filmu czy czytania książki. Do krzątania się po domu czy do pracy, już nie wspomnę o ogrodzie, pidżama czy koszula nie bardzo się nadają.
mrokasia 18:59, 20 gru 2024

Mary napisał(a)

Czy pidżama to ubiór? Oczywiście. To ubiór odpowiedni do spania, oglądania filmu czy czytania książki. Do krzątania się po domu czy do pracy, już nie wspomnę o ogrodzie, pidżama czy koszula nie bardzo się nadają.

Oj tam, oj tam. Na forum pojawiały się od czasu do czasu fotki ogrodniczek w piżamach lub szlafrokach .
olciamanolcia 19:27, 20 gru 2024

mrokasia napisał(a)

Oj tam, oj tam. Na forum pojawiały się od czasu do czasu fotki ogrodniczek w piżamach lub szlafrokach .

Sama w szlafroku z kawą popierdzielam po ogrodzie na porannym obchodzie a i wieczorem też ale to już z winkiem
Magara 22:55, 20 gru 2024

Bożena - no to podbiłaś kreatywność stanikową

Gosia - widzę, że "bezpieczną" podgrupę tworzysz O, i TARcia też
Dobrze, że w temacie żylakowym czuwasz

Mary - moja Babcia mówiła dokładnie to samo Dresów nie znała

Rumianko

Justyna - wpisujesz się w większość

Magara 23:18, 20 gru 2024

Mary napisał(a)

Zupełnie nie zdawałam sobie sprawy jak wiele kobiet (sądząc po statystyce odpowiedzi) nie znosi staników.
W temacie trendów "równościowych" to chciałabym zauważyć, że kobieta na przyjęciu może mieć wielki dekolt i mini, a mężczyzna musi mieć długie spodnie i koszulę z długim rękawem. Krótki rękaw męskiej koszuli jest postrzegany jako brak elegancji, co w lecie przy zmianach klimatycznych jest dość absurdalne.
Jest inna część garderoby, gorset, które jest czasem przedstawiany jako symbol zniewolenia kobiet, a niezupełnie tak było.
Wracają jeszcze do biustonosza to też chciałabym zauważyć, że zwyczaj jego noszenie można postrzegać jako dyskryminację kobiet albo odwrotnie, prawo do jego noszenia może być postrzegane jako przywilej kobiet. Brak biustonosza u biegacza może prowadzić do kontuzji zwanej sutkiem biegacza.

Mary, Twój wpis mnie zastanowił i skłonił do dłuższej chwili przemyśleń i refleksji.

I tak sobie myślę, że z jednej strony masz rację.
Ale z drugiej strony - ile czasu statystycznie spędzamy na przyjęciach??? Takich ę-ą-fifafą? Ja osobiście - zero procent, ewentualnie promil jak policzyć dziesieciolatkę
A ile czasu spędzamy wiodąc zwyczajne życie - 99,9 procent
Sorry, nie jest mi żal mężczyzn, którzy na oficjalne wyjścia muszą się ubrać akuratnie, podczas gdy ich partnerki mogą prezentować dekolt Takie wyjścia są z reguły biznesowe, biznes to kasa, a dla tej warto się poświęcić, chyba Więc i te dekolty i te garnitury mają swoją rolę do odegrania

Noszenie biustonosza jako przywilej mi się jakoś nie widzi A feministką nie jestem Bardziej mnie zastanawia to co już wczoraj napisałam - że mężczyzna z gołą klatą emocji nie budzi, a kobieta ubrana w Tshirt, ale bez stanika, emocje budzi

A odnośnie piżamy - to już myślę, że jak komu wygodnie

Judith 23:33, 20 gru 2024

Zgadzam się Magaro.
Acz ja akurat jestem feministką .
Kobietom wolno mniej i ja się na to nie godzę. Jakiż to przywilej nosić stanik?! Czyż mężczyźni biegający nie mogą nosić ochraniaczy na sutki? Ależ mogą i to robią .
Dla mnie sens noszenia stanika jest tylko jeden - podtrzymanie dużego biustu. U mnie takowy nie występuje, zatem stanika nie noszę właściwie w ogóle .

Co do babci - i moja tak uważała jak Twoja i Mary . I jeszcze długo po wojnie chadzała w słońcu z koronkową parasolką .
Magara 23:35, 20 gru 2024

Opuszczając tematy "uciskowe", pokażę Wam pakiety prezentowo-świąteczne, które przygotowaliśmy dla Sąsiadów (wybranych ):

Dekorował pierniczki DT (szok, szok, szok), ale pakiety ja pakowałam

Wydaje mi się, że całkiem fajny efekt osiągnęliśmy
Judith 23:53, 20 gru 2024

Fajny efekt jak najbardziej i fajny pomysł .