Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 23:42, 16 mar 2025

Tarcia - już wczoraj pisałam - film w mojej ocenie jest słaby, książka lepsza, dużo lepsza

Haniu - tak, to rodzinna historia wydana w formie książki Dwóch "kuzynów" się zawzięło, zaczęli szperać i się dokopywać A do tego pozbierali wiele rodzinnych historyjek
Od 20 lat z okładem mamy co pięć lat rodzinne zloty - fajna sprawa Chociaż teraz, kiedy zaczyna już brakować tego najstarszego pokolenia, przedwojennego, pewnie nie będzie już tak urokliwie
TAR 10:02, 17 mar 2025

Daga, my z meżatym po zastanowieniu stwierdzilismy, ze film nie jest słaby. Tylko dziwny. Ale dobry. Mozliwe, ze ksiazka lepsza ale raczej jej nie przeczytam. Juz sam film zrobil na mnie zbyt duze wrazenie.
Kolezanka mnie wczoraj namawiała na Dziewczyne z Igła, ponoc tez jest przygnebiajacy wiec raczej nie obejrze, za bardzo mnie to rusza. Choc wiem, ze to tylko film.
Joku 12:11, 17 mar 2025

Z zaciekawieniem czytam opowieści o kocich zwyczajach jako że sama jestem posiadaczką dwóch kotów. A raczej to one mają mnie .
Mam nadzieję ze śniegi już stopniały. W moich rejonach jako urozmaicenie na początek tygodnia była krótkotrwała zadymka .
TAR 12:20, 17 mar 2025

Jolu u nas tez, miejscami tak kurzylo śniegiem, ze drogi nie było widac.
Joku 16:52, 17 mar 2025

Zadymki już nie ma, śniegu też nie . W prognozach wieje optymizmem .
Magara 23:18, 17 mar 2025

TARcia - niewątpliwie na moją ocenę filmu wpłynęło to, że strasznie drażni mnie jeden z aktorów młodego pokolenia, który gra tam jedną z głównych ról (zasadniczo główną nawet)

Jola - ja nigdy kota nie "miałam" z uwagi na alergię Teraz jakby "mam" Nie wiem czy odczuliłam się na ten konkretny "egzemplarz" czy całkowicie - nie sprawdziłam jeszcze. Ale jestem w stanie przebywać ze Sfochowaną w jednym pomieszczeniu i nie puchnę, łez nie wylewam Sukces - dla nas obu
Koty mnie zadziwiają coraz bardziej, wręcz fascynują tym, jak bardzo potrafią sobie "służbę" owinąć wokół małego palca. Miałam w życiu kilka psów - żaden mnie nie zdominował, a był wśród nich i jamnik - wyjątkowo charakterna rasa Kot człowieka dominuje na każdym kroku, zawsze dostaje to co sobie zaplanował Gdybym nie żyła z kotem pod jednym dachem nigdy bym nie uwierzyła, że to możliwe

Pogoda dziś u nas była przedziwna - cały dzień śnieg na zmianę ze słońcem, zmiany co pół godziny - ciężko była zgadnąć porę roku - ale że "w marcu jak w garncu" bardzo pasowało
Teraz niewielki minus. Podobno od czwartku ocieplenie i słońce - bardzo na to liczę
Makao 07:32, 18 mar 2025

Też mam alergię na sierść kota a mam dwa
Chyba organizm po prostu się uodparnia/przyzwyczaja.
Mój siostrzeniec jest alergikiem na każdą sierść i jak kupili świnkę morską to przez pewien czas przeżywał koszmar w postaci kataru, łzawienia i kichania ale po 2-3 tygodnia to zaczęło mijać i przestał. Jednak gdy przyjeżdżał do nas w momencie gdy u nas była świnka morska to od razu kichał i łzawił.
On odczulił się naturalnie na konkretnego osobnika bo z nim przebywał i pewnie to samo zaszło u Ciebie.
TAR 09:02, 18 mar 2025

Hmm, dziewczyny nie chce wkladac kija w mrowisko ale czy mialyscie stwierdzona alergie na siersc lub inne czynniki? Moja Pani alergolog stwierdzila, ze nie ma czegos takiego jak naturalne odczulenie, szczegolnie na cos co nie zostalo potwierdzone Ja tez zylam w podobnym przekonaniu, zrobilam testy i mocno sie zdziwilam, ze uczula mnie nie to co myslalam ale to czego sie nie spodziewalam. Robilam testy skorne i te z krwi. Plus testy na jad roznych owadow.
W waszym przypadku to raczej przyzwyczajenie sie do siersci / kurzu / śliny ale to nie jest odczulenie. Po prostu nie miałyscie alergii

Ania, juz doczytalam, ze masz astme. To zmienia wszystko. Pewnie masz odalergiczna. Robilas testy skorne czy te z krwi równiez?

Daga, ja mam takie opoznienia w polskiej sztuce filmowej a juz szczegolnie wsrod aktorów mlodego pokolenia, ze nie wiem ktory Cie tak drazni Dzis jadac do pracy doszlam do wniosku, ze obejrze ten film kiedys raz jeszcze. Jednak kino europejskie wiele sie rozni od amerykanskiej fabryki snow.
Gruszka_na_w... 10:15, 18 mar 2025

Daguś, czy Ty w celu pozyskania naci wysiewasz pietruszkę korzeniową czy naciową?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
pestka56 12:17, 18 mar 2025

Uczula nie kocia sierśc, ale alergeny w ślinie. A poniaważ koty to „żywe myjki” i bardzo dokładnie myją języczkami futerka, utarło się mówić, że to sierść uczula.