Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Makao 07:41, 14 mar 2025

U nas śniegu nie ma ale wczoraj lało cały dzień i to solidnie. Wszystko podlane

Widoku śniegu ja bym nie strawiła. Już o nim zapomniałam i niech nie wraca.

Choć przysłowia mówią
„W marcu jak w garncu”
„Kwiecień plecień poprzeplata, trochę zimy trochę lata”

Te dwa miesiące są dla mnie zawsze taką barierą bo jak miną to już tylko ciepełko
antracyt 07:47, 14 mar 2025

Za białym już nie tęsknię, chociaż najbliższy tydzień ma być z nocami do -6. Zawsze to jakąś ochrona i nawodnienie w jednym
mrokasia 07:56, 14 mar 2025

antracyt napisał(a)
Za białym już nie tęsknię, chociaż najbliższy tydzień ma być z nocami do -6. Zawsze to jakąś ochrona i nawodnienie w jednym

U mnie dokładnie tak samo - też nie tęsknię ale zapowiadane -4 kilka nocy z rzędu mnie nieco martwią…
U mnie wszystko ładnie podlane. Padało przez prawie 2 dni.
vita 08:10, 14 mar 2025

Magarku, przetrzyj nasiona szpinaku papierem ściernym i przez kilka godzin wymocz.
Ja tak robiłam z nasionami piwonii botanicznych, które mają bardzo grubą i twardą otoczkę. Wschody miałam 100%. Tak już zamykając temat

Podziwiam pejzaż zapożyczony u Ciebie
Joku 16:37, 14 mar 2025

Ja też podziwiam pejzaż i patrzę na górkę pozbawioną sosenek. Za sosenkami też niezłe widoki.
U mnie wczoraj była podobna ilość śniegu, dzisiaj pozostały nędzne resztki.
TAR 18:21, 14 mar 2025

A u nas nie padalo. Tylko deszcz. Normalnie cos sie zmienilo.
Basieksp 20:40, 14 mar 2025

U nas też bez śniegu, wczoraj coś z deszczem padało i niektóre samochody miały śnieg na dachach i wycieraczkach, czyli gdzieś w okolicy padał. A dziś bez deszczu, nawet słońce trochę świeciło, chociaż chłodno.
AgaBoso 21:53, 14 mar 2025

U nas deszcz, a od 2 godzin śnieg. Za oknem jest jak w bajce.
Magara 23:16, 14 mar 2025

Kasia-pestka - Kaszubi to ludzie doświadczeni przez los, z dziada-pradziada, zawsze byli w centrum czegoś złego i zawsze po złej stronie. Dużo ostatnio na ten temat czytałam, to też moja historia, bo mojej rodziny, mojego pochodzenia. Film "Kamerdyner" dużo wniósł w zrozumienie pewnych spraw, ale i tak dużo za mało. Dużo by pisać Ale nie żałujmy ludziom na tych terenach wody na przedwiośniu

Juzia - już po śniegu, został na pocieszenie śnieg z deszczem

Wioletta - był też rok z przymrozkiem w czerwcu, eh...

Ania-Makao - a my dla odmiany szpinakowi Gdyby udał się szpinak letni - byłabym przeszczęśliwa
Śnieg mnie w marcu nie szokuje Cieszę się bardzo, że zeszły tydzień dało się rabaty ogarnąć Bo śniegu się jeszcze spodziewam

Zuzku, Kaśku - ja też za białym nie tęsknię, ale to wpisane w klimat

Vita - porada szpinakowa zapisana Pejzaż podziwiaj - kończy się on

Jola - za martwymi sosenkami - domki, domki, domki W realu - imprezownia

TAR, Basia, Aga - u nas dziś najpierw słońce, później deszczyk wiosenny, a później deszcz ze śniegiem - żadna prognoza tego nie przewidziała
vita 10:15, 15 mar 2025

Magara napisał(a)
Kasia-pestka - Kaszubi to ludzie doświadczeni przez los, z dziada-pradziada, zawsze byli w centrum czegoś złego i zawsze po złej stronie. Dużo ostatnio na ten temat czytałam, to też moja historia, bo mojej rodziny, mojego pochodzenia. Film "Kamerdyner" dużo wniósł w zrozumienie pewnych spraw, ale i tak dużo za mało. Dużo by pisać Ale nie żałujmy ludziom na tych terenach wody na przedwiośniu

Wiem o czym piszesz. Ja od kilku lat bardzo aktywnie poznaję historię Kaszub. "Kamerdyner" to był dobry początek, teraz szperam w bibliotekach na Kaszubach Północnych, biografie, wspomnienia, legendy.
Uczestniczę w różnych wydarzeniach, poznaję sztukę, kuchnię kaszubską. Poznałam też wielu Kaszubów z dziada-pradziada. Bardzo bogata i bardzo trudna historia.