Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Basieksp 09:04, 13 mar 2025

My też opałowy, ale do pocięcia, tak jednorazowo całą duza przyczepę i starcza nam to na dwa - trzy sezony.
mrokasia 10:21, 13 mar 2025

No to ładną siłownię miałaś .
Magara 22:51, 13 mar 2025

Lidka, Basia - raz na trzy lata to sama przyjemność ) U nas ciut częściej wychodzi

Ania - dzięki za troskę i wszystkie informacje Paczka z nasionami już w lodówce, wysiewom wczorajszym daję czas Bardzo mnie ta roślina zachwyciła Do tej pory siałam szpinak wczesną wiosną w foliaku, w dużych ilościach, później mroziłam. Cały zamrażak zapchany. Dostęp do szpinaku całe lato, na bieżąco jest bardzo kuszący, a do tego te piękne kwiatki

Kaśku - jutro powtórka Mam nadzieję przeżyć Bo niestety miejsce zrzutu jest tylko jedno możliwe - takie, że nie da się wyjechać samochodem - ergo, mus jutro kolejne trzy metry przenieść - trzy metry - czyli prawie trzy tony Bo w sobotę samochód będzie mi potrzebny A Małżonek odpadł, jakieś choróbsko go dopadło. Jak do jutra się nie spionizuje to zostanę z tym ładunkiem sama, zdana na własne siły Dam radę, to oczywiste i liczę, że waga to doceni i pokaże co trzeba
vita 22:54, 13 mar 2025

Nie pamiętam już dokładnie, ale mi wzeszły nasiona szpinaku malabarskiego po dobie moczenia i po dłuższym oczekiwaniu. Roślina piękna, mnie jednak nie smakował. Powodzenia, ciekawa jestem Twoich wrażeń smakowych
Magara 22:55, 13 mar 2025

Dla tych, którzy uwierzyli (tak jak ja ), że w tym roku wiosna na Kaszubach przyszła wcześniej niż zwykle,
zostawiam dzisiejsze poranne widoczki:

Śnieg nadal leży
Magara 23:23, 13 mar 2025

Vita - pożyjemy, zobaczymy Szpinak latem brzmi kusząco
pestka56 23:49, 13 mar 2025

A ja Kaszubom tego śniegu zazdroszczę. Zawsze to trochę wody jak się roztopi.
Juzia 07:03, 14 mar 2025

Też mam.... ale nie tyyyyle
Miskantowo 07:19, 14 mar 2025

Magara napisał(a)
Dla tych, którzy uwierzyli (tak jak ja ), że w tym roku wiosna na Kaszubach przyszła wcześniej niż zwykle,
zostawiam dzisiejsze poranne widoczki:

Śnieg nadal leży

Dwa lata temu teź długoterminowe prognozy mówiły o ciepełku.
Tymczasem u mnie, 27 maja, temperatura w nocy wynosiła -6 stopni…

Lubie zerkać na prognozy pogody.
Zawsze jednak z tylu glowy siedzi mi historia opowiadana przez mojego sąsiada.
Sąsiad pracował na lotnisku.
Miał taki zwyczaj, że przed każdym urlopem zaglądał do meteorologa z pytaniem czy na wakacjach, przez kolejnych 10 dni, będzie miał pogodę.
Meterorolog po usłyszeniu tego pytania, odchylał się na fotelu i odpowiadał: „ A co to ja Stary, wróżka jestem?”
Makao 07:37, 14 mar 2025

vita napisał(a)
Nie pamiętam już dokładnie, ale mi wzeszły nasiona szpinaku malabarskiego po dobie moczenia i po dłuższym oczekiwaniu. Roślina piękna, mnie jednak nie smakował. Powodzenia, ciekawa jestem Twoich wrażeń smakowych

To by się zgadzało. On lubi moczenie w wodzie. Wschody są pewniejsze. Co do smaku to zobaczymy. U nas ogólnie mało się zjada szpinaku ale gdybyśmy go nie zjadali to on piękną ozdobą jest. Warto spróbować