Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

ajka 15:35, 30 lip 2025

U nas w dolnośląskim zawsze było najcieplej. A w tym roku, no cóż, albo pada, albo wieje, słońca jak na lekarstwo. Poduszki tarasowe, huśtawka i hamak leżą u mnie pod oknem i praktycznie nie wychodzą z domu.

Dziś trochę cieplejszy dzień. Trochę słońca, szalone 23 stopnie.

U nas pomidory też zielone. Ogórków w tym roku nie mam, dopiero co odrósł od ziemi, nic z niego nie będzie raczej. Za to rosną cukinie i dynie. Były wiśnie, dojrzewają śliwki, maliny, porzeczki, borówki, tym mogę się nacieszyć. Chyba to pierwszy rok jak coś pojemy. Za to grusza złapała rdzę, zmarniał mi agrest, nadaje się tylko na kompot. O jezynach nie wspomnę. I tak cały czas coś...
Magara 23:01, 30 lip 2025

Bożena - "szalone" medialne opady nie zrobiły mi większej krzywdy W ostatnich tygodniach napadało tyle, że już nic nie robi na mnie wrażenia Ulewa trwała 16 godzin tym razem. Widziałam Twoją taczkę. Moja też była pełna wody, gdzieś już o 12 w południe. Jeden dzień nie padało. Dziś znów dolało.

Justyna - u mnie woda stoi od dłuższego czasu...

Juzia - dzięki Szukam plusów, szukam

Basia - u nas dalej lipa grzybowa Wodny świat...

Ania-Żuławska - dziękuję Coroczne przymrozki wiosenno-letnie mnie dobijają. W tym roku aura letnia też. Wiem, że są większe "ogrodnicze" problemy, ale jestem mega zniechęcona do ogrodowania i zastanawiam się czy warto było...

Gosia - nic na aurę nie poradzę Mus się dostosować. Tylko żal, że się tyle pracy włożyło, a rok w rok, jakieś niespodzianki, które nie pozwalają się cieszyć z ogrodu.

Ania-ajka - u mnie owocowe przemarzły Ogórki już złapały zarazę Cukinie zjedzone i zjadane przez ślimaki Generalnie większość roślin gnije albo ma grzyba od wilgoci...

Patrzę w telefonie co się w Waszych ogródkach dzieje - jestem na bieżąco - weny do pisania brak
Magara 23:14, 30 lip 2025

Moja pomponella:

Długo nie pożyła na krzaku. Połamana przez opady. Kolor też niewyjściowy bo brak słońca
Ale cieszy jak może
Basieksp 23:19, 30 lip 2025

No cieszy, ładnie wygląda A co do deszczu, to eM dziś stwierdził, że tak, jak długo mamy skrzynie warzywne, jeszcze nigdy w nich tak mokro nie było bez podlewania. I zaczynają się u mnie ślimory, a był taki spokój z nimi.
pestka56 00:16, 31 lip 2025

Ładnie wygląda w tych butelkach. Super pomysł.
An_na 07:57, 31 lip 2025

Pomponella w tych wazonach wygląda przepięknie
Moja też nie zdążyła zachwycić w tym roku. I urosła jakaś taka wielka, niekoniecznie mi to pasuje
AgaBoso 08:15, 31 lip 2025

Przepiękne bukiety a wazony pomysłowe.
AgaBoso 08:22, 31 lip 2025

Przepiękne bukiety a wazony pomysłowe.
Makao 15:04, 31 lip 2025

Świetna ta Pomponella.