Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

TAR 20:59, 10 wrz 2025

Swietna ta żaba. Tez czekam na ostatnie róze beda w pazdzierniku. Z tych co posadzilam jestem bardzo zadowolona, zaliczaja kolejne kwitnienie.
Najdłuzej i kolejny juz raz kwitna Acropolis i Allevia, no i miniatrki Cutie Pie. Pozostałe tez kolejne kwitnienie. Bez przerw kwitnie Bukavu. Dokonalam dobrego wyboru jesli chodzi o roze.
GingerO 21:28, 10 wrz 2025

Bukavu i mnie się podoba. Nie widziałam jej na żywo, ale na zdjęciach jest ujmująca.
ajka 21:53, 10 wrz 2025

Magarko dlaczego tak wykorzystujesz kota? Rany jaki on spracowany
Rabatka nie zając, nie ucieknie. Nie będzie na jesień, to na wiosnę. Wiem, że takie rozgrzebane prace najbardziej denerwują, ale nie ma co się zajeżdżać.

Żabka cudna. Świetne zdjęcie.
tulucy 22:22, 11 wrz 2025

Mary Ann to jeszcze nic... a jak róże białe mają ciemne różowe pąki, to dopiero jest zagwozdka przy pierwszym kwitnieniu

Nie męcz tak kota, ja wiem, że przekopać trzeba, ale żeby od razu kotem...

Ps. Z darni przykrytej płachtą albo przechowanej w workach czarnych po w latach masz piękną ziemię. Płachtę potwierdzi Iza, worki ja osobiście. Żaden chwast się nie uchował, nawet podagrycznik się rozłożył.

Ps w. Ja z racji natłoku prac ogrodowych i rosnącej liczby doniczek najpierw wyjechałam na tydzień w góry, a po 4 dniach poleciałam na Maltę. Teraz muszę odpocząć, bo to były wyjazdy intensywne. Bardzo.
Alija 18:54, 12 wrz 2025

Magara napisał(a)
Zdjęć rabat u mnie brak, ale zostawiam żabkę
W połączeniu z utopioną w misie jeżówką
Twarda sztuka - parę godzin na tej jeżówce siedziała

Fajna żabka, najpierw, jak zobaczyłam to pomyślałam czy prawdziwa .
Taka błyszcząca, dawniej były takiego typu figurki do postawienia na półeczce lub telewizorze (kiedy jeszcze były grube, telewizory oczywiście ).
Magara 23:03, 13 wrz 2025

Dziewczyny, powiem jutro żabie, że się spodobała
Żab w tym roku masa u mnie, jak nigdy wcześniej, pozują w różnych dziwnych sytuacjach

W temacie "dziwnej" róży.
Jedną z róż na rabacie tzw. jubileuszowej miała być Mary Ann. Kupiłam w doniczce razem z Pastellą i Westzeit.
Lady of Shalott, dla której ta rabata powstaje, też mam już w donicy. Chciałam się oswoić z kolorami i spokojnie pomyśleć jak te róże posadzić.
I ta jedna okazała się nie być Mary Ann - jestem już po konsultacjach ze szkółką, więc wiem na bank czym stoję.
W pąku wyglądała na czerwoną, brrr...

Ale trochę mi ulżyło bo ta czerwień słabnie Dziś wygląda tak - ładniutka jest:

Tylko nadal nie wiem co to za jedna Pachnie ledwo, ledwo. Ale pięknie wyprostowana stoi, nawet w deszczu. Więc będę chciała ją na rabatę zaplanowaną "upchnąć"
Zestawiłam sobie, zęby nie bolą

Wymyśliłam sobie jako łącznik dla tych wszystkich nieoczywistych kolorystycznie róż szałwię Love&Wishes. Wyjdzie mocno energetycznie chyba Ale może to i dobrze - brakuje mi na moich rabatach powera

Rabata "prawie" gotowa do sadzenia. Ale kot ledwie żywy, musi teraz odpocząć
mirkaka 07:59, 14 wrz 2025

To może nawet być Mary Ann, jesienią róże mają intensywniejszy odcień, przykład mój z Chippendale.
Jak się nazywa ta obok?
Mnie na starość zaczyna podobać się czerwony kolor, szczególnie skomponowany z zielenią, ona jako soliter może wyglądać pięknie, ten kolor to nie czerwień tylko jakiś odcień koralowy, piękny
Najważniejsze żeby była zdrowa i żeby kwiaty długo się utrzymywały, nie łapały szarej pleśni po deszczach
antracyt 09:57, 14 wrz 2025

Ładna ta pomylona róża
Podoba mi się energetyczny zestaw na nową różankę. Jako łącznik mogłabyś dodatkowo zastosować szałwię okręgową "Purple Rain". Ona ma taki mniej intensywny kolor, który lekko złagodzi moc całej reszty.
Judith 11:21, 14 wrz 2025

Magarko, różanka będzie cudna! . Już to widać po wybranych różach - kolorowo i optymistycznie, lubię to! .
TAR 11:29, 14 wrz 2025

Mnie tez sie podoba ta roza. Jest pieknie koralowa. Ta dobrana szalwia jest energetyczna, jednak ja bym podbila te roze czyms bardziej bladym. Przy tym intensywnym kolorze kazda walczy o uwage.
Dodalabym jeszcze przywrotnikow. Ich limonkowe kwiaty ladnie wygladaja z rozami.