Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

mirkaka 12:54, 14 wrz 2025

Kocimiętka wygląda bajecznie z Lady of shalott
Alija 21:13, 14 wrz 2025

Magarku, ile ludzi tyle opinii, a decyzje musisz podjąć sama. Różanka będzie na pewno piękna, ja tylko radzę, żebyś nie przesadziła z tymi wypełniaczami. Ja tak nasadziłam wiosną i nowe róże ledwo zipią, bo byliny tak się rozszalały, że zupełnie je zagłuszyły. Oczywiście trochę je zaczęłam przycinać i ograniczać, ale już było za późno. Mam zamiar jesienią to towarzystwo poprzesadzać.
Róże masz cudne, a ta ciemna wcale nie jest czerwona. Zresztą według mnie czerwone też ładne, ja mam kilka, w różnych odcieniach, siedzą sobie na osobnej rabatce.
Magara 22:43, 14 wrz 2025

Mirka - napisałam do sprzedającego/szkółki/producenta - wykluczyli, że to jest Mary Ann, więc wierzę im na słowo Cieszy mnie, że czerwona jest tylko w pąku, a później zmienia kolor
Ta obok to Westzeit.
Kocimiętce mówię NIE - posadziłam odmianę, którą koty teoretycznie się nie interesują - totalna porażka - nawet Sfochowana, która kotem dobrze wychowanym jest, nie umie się powstrzymać

Zuza
- cieszę się, że energetyczny zestaw zyskał Twoją aprobatę Inne szałwie są tam też przewidziane Myślałam o April Night, ale obejrzałam dziś sugerowaną przez Ciebie Purple Rain - ona faktycznie fioletowa? Bo AN zbyt niebieska mi się wydaje

Judith - ja też wierzę, że będzie kolorowo i optymistycznie

TARcia - mam całą długaśną listę bylin do upchnięcia na tej rabacie Przywrotniki też tam są

Alicja - dzięki Czekam żeby Małżonek rabatę przygotował na cito - wtedy będę latać z doniczkami i wiadrami Jak będę wiedzieć gdzie będą róże - zacznę dalsze planowanie Byłam bardzo wstrzemięźliwa - poza różami mam w doniczkach tylko 3 budleje i 5 jeżówek na tą rabatę

Gosialuk 07:55, 15 wrz 2025

Ciekawe jakie zdanie na temat róż ma Sfochowana, jak tyle się biedna nakopie, to tą kocimiętkę mogłabyś jej posadzić.
LIDKA 08:01, 15 wrz 2025

Magara szałwia purple rain rośnie u mnie duża i wysoka. Krzak mam wielkości jak tawuła japońska gold coś tam . Miej na uwadze.

Chce jej posadzić więcej koło szpaleru artemisów a te poprowadzić wysoko. Prawie ich nie widać spod gaury. Róze się ogarneły po przesadzaniu i za rok powinno być ok.
antracyt 08:05, 15 wrz 2025

Lidka, ciekawe jest to co piszesz. U mnie ona zdecydowanie nie jest olbrzymem.
Magarku - na pewno nie jest niebieska
Kordina 10:41, 15 wrz 2025

Magara napisał(a)

Kocimiętce mówię NIE - posadziłam odmianę, którą koty teoretycznie się nie interesują - totalna porażka - nawet Sfochowana, która kotem dobrze wychowanym jest, nie umie się powstrzymać

No właśnie, zrobiłam jeszcze jedną próbę z kocimiętkami, bo podobają mi się baaardzo, czyli wysiałam nasionka do niedużej donicy na parapecie, ale zapomniałam ją podpisać i zupełnie nie pamiętałam co też za drobne roślinki tam się pojawiły
Dopiero jeden z moich kotów mnie uświadomił, jak zaczął z lubością wierzgać głową po małych roślinkach... no i się dowiedziałam dzięki kotu
Monia81 07:46, 16 wrz 2025

Sfochowanej fotkę po zrywaniu darni oblukałam, ta to się musiała napracować widziałam na żywo tą szałwię love and wishes, nawet nad nią myślalam, ale ostatecznie zrezygnowałam, ciekawa jestem tego połączenia z różami
Magara 23:09, 16 wrz 2025

Gosia - Sfochowana róże w doniczkach stojące na trasie koci po wielokroć Znaczy akceptuje Kocimiętki więcej niż jest, nie będzie

Lidka - dzięki za info Chyba zaryzykuję, będę się martwić później

Zuza - j/w

Bożena - kocimiętki u mnie odpadają

Monia - Love & Wishes to fajna szałwia. U mnie nie zimuje, ale chyba pogodzę się z kupowaniem sadzonek co roku
Polon 06:59, 17 wrz 2025

Magara, zaglądam ciągle do Ciebie, czy lato jest, czy go nie ma bo ukradli - to chociaż Sfochowaną można pooglądać

Nic nie piszesz o szklarni. Pomidory to w tym roku trudny temat, ale napisz jak się ma winorośl. Zimno cały czas, może w szklarni trochę lepiej się ma.