mirkaka
12:54, 14 wrz 2025
Kocimiętka wygląda bajecznie z Lady of shalott

Różanka będzie na pewno piękna, ja tylko radzę, żebyś nie przesadziła z tymi wypełniaczami. Ja tak nasadziłam wiosną i nowe róże ledwo zipią, bo byliny tak się rozszalały, że zupełnie je zagłuszyły. Oczywiście trochę je zaczęłam przycinać i ograniczać, ale już było za późno.  Mam zamiar jesienią to towarzystwo poprzesadzać.
 Różanka będzie na pewno piękna, ja tylko radzę, żebyś nie przesadziła z tymi wypełniaczami. Ja tak nasadziłam wiosną i nowe róże ledwo zipią, bo byliny tak się rozszalały, że zupełnie je zagłuszyły. Oczywiście trochę je zaczęłam przycinać i ograniczać, ale już było za późno.  Mam zamiar jesienią to towarzystwo poprzesadzać.

Cieszy mnie, że czerwona jest tylko w pąku, a później zmienia kolor
 Cieszy mnie, że czerwona jest tylko w pąku, a później zmienia kolor  

Inne szałwie są tam też  przewidziane
 Inne szałwie są tam też  przewidziane  Myślałam o April Night, ale obejrzałam dziś sugerowaną przez Ciebie Purple Rain - ona faktycznie fioletowa? Bo AN zbyt niebieska mi się wydaje
 Myślałam o April Night, ale obejrzałam dziś sugerowaną przez Ciebie Purple Rain - ona faktycznie fioletowa? Bo AN zbyt niebieska mi się wydaje 

Przywrotniki też tam są
 Przywrotniki też tam są  
  Czekam żeby Małżonek rabatę przygotował na cito  - wtedy będę latać z doniczkami i wiadrami
 Czekam żeby Małżonek rabatę przygotował na cito  - wtedy będę latać z doniczkami i wiadrami  Jak będę wiedzieć gdzie będą róże - zacznę dalsze planowanie
 Jak będę wiedzieć gdzie będą róże - zacznę dalsze planowanie  Byłam bardzo wstrzemięźliwa - poza różami mam w doniczkach tylko 3 budleje i 5 jeżówek na tą rabatę
 Byłam bardzo wstrzemięźliwa - poza różami mam w doniczkach tylko 3 budleje i 5 jeżówek na tą rabatę  

widziałam na żywo tą szałwię love and wishes, nawet nad nią myślalam, ale ostatecznie zrezygnowałam, ciekawa jestem tego połączenia z różami
 widziałam na żywo tą szałwię love and wishes, nawet nad nią myślalam, ale ostatecznie zrezygnowałam, ciekawa jestem tego połączenia z różami 

Znaczy akceptuje
 Znaczy akceptuje  Kocimiętki więcej niż jest, nie będzie
 Kocimiętki więcej niż jest, nie będzie  
  Chyba zaryzykuję, będę się martwić później
 Chyba zaryzykuję, będę się martwić później