Magara bez tego ogrodu to problemy zdrowotne były by jeszcze cięższe do zniesienia. Wiem z doświadczenia.
Życzę Ci rozwiązania zagadek zdrowotnych, skutecznego leczenia i radości z ogrodu.
Rabatkę zrobisz nawet jeśli powoli to i tak będzie piękna. Wszak będziesz tam gościć królowe ogrodów.
♥️♥️♥️
Ja dołączam do tego klubu co tetrisów nie lubi. Coś jak w ciesielskim powiedzeniu - "Mierz dwa razy, tnij raz", tylko u mnie - rozmyślaj planuj i rysuj rabatę 10 razy, sadź raz. Jak na razie to tylko brzozę jedną niedługo po posadzeniu przesadziłam po Waszych komentarzach, że za blisko drugiej była i tylko tyle. Reszta roślin siedzi w miejscach docelowych od razu. Jedyny problem jest gdy jest jakaś pomyłka w odmianie, wtedy mus przesadzić. Czeka mnie to właśnie z hortensją, która miała być Polar Bear a nie jest. Przekładam i przekładam termin jej przesadzenia, bo tego nie lubię.
Z Twoimi różami pewnie super wyjdzie, rozkminiałaś wcześniej połączenia kolorystyczne i zamówiłaś takie do siebie pasujące. Odległości sadzenia bylin też masz opanowane z poprzednich rabat, więc przesadzanek z powodu "za blisko", "za daleko" też unikniesz. Trzymam kciuki za wzrost rabaty i wyniki badań zdrowotnych dobre
Tetrisy to przymus w dwóch przypadkach:
1. źle posadzone kompozycyjnie,
2. urosło ponad miare,co czasem jest nieprzewidywalne.
3. coś rośliie nie pasuje i trzeba poszukać nowego miejsca.
Nie znoszę, ale jak w ruskim toaście „Boh, ja nie magu, ja nie lubliu, no nada”.