Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 00:15, 29 mar 2022

A z tematów nie kocich, a ogrodowych to dziś zaoszczędziłam kupę pieniędzy
A trafiło mi się na trasie centrum ogrodnicze.
Nie został kupiony oczar - bo nie było.
Nie zostały kupione bratki - bo było tyle, że nie mogłam się zdecydować
Nie zostały kupione niezapominajki - a śliczne były, kwitnące, po 6 zeta duża doniczka - ale mi się głos rozsądku włączył i świadomość, że niezapominajki kwitną w maju, a jak teraz kupię to będę latać z kolejnymi doniczkami i myśleć jak je okryć żeby nie zmarzły

Generalnie - bardzo jestem dumna z siebie i poczynionych oszczędności
Jutro przeliczę ile dziś zaoszczędziłam i odłożę do nowej skarbonki założonej z myślą o misie kortenowej... Małżonek mówi, że mnie pogięło... I że ta misa to będzie miska dla kota i że wariactwo za tyle kasy kotu miskę kupować. No ma trochę racji, ma, ale jak patrzę u Aprilka i Gosi na te misy to chcę... Ale tylko z tego co odłożę do skarbonki
P.S. Nowego Mercedesa też dziś nie kupiłam - ale nie będę liczyć na ile mis mi wystarczy
Kokesz 00:17, 29 mar 2022

anpi 00:42, 29 mar 2022

Mocarna jesteś z tymi oszczędnościami
Ja za to kupiłam dwa oczary i kupę bratków i daniki i wierzbę i iglaczka ....i nic nie zaiszczędziłam, ale dostałam róże w gratisie( No na Mercedesie jednak zaoszczędziłam)
Judith 00:45, 29 mar 2022

Ten sposób oszczędzania skojarzył mi się ze sposobem grania w ruletkę Joanny Chmielewskiej opisany w książce „Cale zdanie nieboszczyka” . Zamiast obstawiać, przeczekiwała .
Magara 01:05, 29 mar 2022

Ania-anpi - jak policzysz koszt mercedesa i różę w gratisie - no są szanse, że budżet Ci się zepnie
Judith - akurat tego motywu nie pamiętam (choć wydaje mi się, że Chmielewską czytałam tyle samo razy ile Anie z Z.W.) Być może moja niepamięć jest związana z tym, że nigdy wcześniej nie oszczędzałam w ten sposób
Johanka77 06:34, 29 mar 2022

Ja mam trzy koty.
Nie wiem, gdzie łażą, ale na spanie wracają codziennie.
One są takie pół domowe, pół wychodzące.
Zimą śpią w domu nocą, a latem śpią w domu w dzień
Teraz jest już lato

Natomiast moje to łażą osobno.
Nie kochają się aż tak.
Anda 06:52, 29 mar 2022

Magara napisał(a)
A z tematów nie kocich, a ogrodowych to dziś zaoszczędziłam kupę pieniędzy
A trafiło mi się na trasie centrum ogrodnicze.
Nie został kupiony oczar - bo nie było.
Nie zostały kupione bratki - bo było tyle, że nie mogłam się zdecydować
Nie zostały kupione niezapominajki - a śliczne były, kwitnące, po 6 zeta duża doniczka - ale mi się głos rozsądku włączył i świadomość, że niezapominajki kwitną w maju, a jak teraz kupię to będę latać z kolejnymi doniczkami i myśleć jak je okryć żeby nie zmarzły

Generalnie - bardzo jestem dumna z siebie i poczynionych oszczędności
Jutro przeliczę ile dziś zaoszczędziłam i odłożę do nowej skarbonki założonej z myślą o misie kortenowej... Małżonek mówi, że mnie pogięło... I że ta misa to będzie miska dla kota i że wariactwo za tyle kasy kotu miskę kupować. No ma trochę racji, ma, ale jak patrzę u Aprilka i Gosi na te misy to chcę... Ale tylko z tego co odłożę do skarbonki
P.S. Nowego Mercedesa też dziś nie kupiłam - ale nie będę liczyć na ile mis mi wystarczy

Hehe, No bardzo oszczędne Twoje zakupy
Ja nie palę od urodzenia. Zaoszczędziłam chyba już nawet na parę mercedesów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wiolka5_7 07:06, 29 mar 2022

Ale jesteś twarda ja na pewno bym się skusiła choćby na bratusie
antracyt 07:38, 29 mar 2022

Haha ja podobnie jak Ewa, też nie palę od urodzenia...na kilka mercedesów powinnam już uzbierać, ale parking prawie pusty - pewnie spora część kasiorki jednak na rabaty trafiła
MartaCho 08:06, 29 mar 2022

Hahaha, myślę, że spokojnie możesz dziś poszaleć, skoro tyle udało się wczoraj zaoszczędzić