Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

antracyt 11:20, 11 sty 2026

Bardzo dobrze znam takie lodowe jeziorne odgłosy. Lubię je chociaż trochę się ich boję. Wyobraźnia mi się włącza i różne katastroficzne wizje
nicol21 11:31, 11 sty 2026

o nieźle, nieźle. nigdy takiego czegos nie słyszałam i ba, nawet nie wiedziałam, że cos takiego istnieje.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 23:26, 12 sty 2026

Juzia - fajnie, że się odzywasz - znaczy nie całkiem Was zasypało
Z tego nowego doświadczenia - cieszę się, bo było niesamowite Dzięki za filmik, dokładnie tak to było

Zuza - dla nas to był pierwszy raz, nigdy wcześniej tego nie doświadczyliśmy. Ale wyobraźnia przy takim czymś pracuje, zgadzam się

Nicol - ja też nie miałam pojęcia o takim zjawisku Teraz mam
Gruszka_na_w... 19:55, 15 sty 2026

Tego "śpiewu jeziora" można się nieźle wystraszyć. Zwłaszcza, kiedy się samotnie penetruje położone na uboczu akweny. Dzięki Twojemu wpisowi po raz pierwszy miałam okazję usłyszeć o takim zjawisku. Niesamowite.

PS. U mojego sprzedawcy ptasiej karmy dla ptaków nastąpiła spora noworoczna podwyżka. Po świętach płaciłam za 10 kg 29 zł, a przedwczoraj życzył już sobie 35 zł. Oczy przecierałam ze zdumienia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Juzia 20:49, 15 sty 2026

Magara napisał(a)
Juzia - fajnie, że się odzywasz - znaczy nie całkiem Was zasypało
Z tego nowego doświadczenia - cieszę się, bo było niesamowite Dzięki za filmik, dokładnie tak to było

Nie jest źle. Śniegu dopiero przed kolano

Magara 22:58, 17 sty 2026

Haniu - ja też o takim zjawisku wcześniej nie wiedziałam Potwierdzam jednak, że jest niesamowite

Zaobserwowałam, że ceny ptasiej karmy "szybują" w sezonie dokarmiania ptaków, w sumie nic dziwnego, kto sprzedaje chce zarobić, a ptaki dokarmiamy zimą, więc wtedy sprzedaż rośnie ...
Ja kupuję głównie słonecznik, bo u mnie najwięcej sikor-głodomorów Wczesną jesienią worek 20 kg kosztował 78 zł, teraz dychę więcej. Za mieszankę różności, kupowaną z myślą o innych niż sikory, jesienią płaciłam, 29 za 10 kilo, teraz 45 wołają, eh...

Juzia - jak Ty miałaś śniegu przed kolano, a ja prawie po pas - to chyba faktycznie świat oszalał i klimat się zmienia
TAR 23:39, 17 sty 2026

Slonecznik z orzechem 20 kg kupilam po 60 zł. do tego dokupilam mixa 7,5 kg mieszanki Premium, ktorą ptaki bardzo lubia za 32 zł. Ale tez widzie ze przez ostatni tydzien podwyzka ziarna jest o ok. 10-15% To ewidentnie skutek zimy za oknem.
Magara 23:48, 17 sty 2026

Tarcia, podeślij na priv namiary
antracyt 09:09, 18 sty 2026

W zeszłym tygodniu dokupiłam kolejne 15kg niełuskanego słonecznika. Cena podskoczyła o 10zł. Wygadałam "moim" ptakom, że mają dokładniej wyjadać to co rozsypują pod karmnikami, bo jak nie to następnym razem kulek tłuszczowych nie dokupię
TAR 09:14, 18 sty 2026

Tylko jak napisalam cena tez wzrosla. Wkurza mnie to. Za rok kupie wiecej ziarna juz we wrzesniu kiedy cena jest akceptowalna. Tej zimy zejdzie mi ok. 100 kg. plus jablka. Mialam tez 2 duze torby orzechow dla wiewiorek. Te bezkosztowo dostalam od bratowej.