Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

pestka56 09:38, 18 sty 2026

Kupuję ziarno na targu. Cena trzyma się od jesieni taka sama. Fakt, że kupuję worki 50 kg. Poza tym ten sam sprzedawca mnie zna od lat i mogę jakby zabrakło pojechać do niego, bo mieszka kilka km od mojej wiochy.
Alija 13:40, 18 sty 2026

Magara napisał(a)
Doświadczyłam dziś czegoś magicznego - usłyszałam dźwięki gadającego zamarzniętego jeziora

Polecam do wsłuchania się jak tylko będziecie mieli okazję, niesamowite przeżycie

Magarku, przepiękne zdjęcia, widoki bajkowe, gadającego jeziora nie słyszałam nigdy, tylko trzaski pękającego (ale nie łamiącego się)grubego lodu na stawach, kiedy w młodości jeździłam na łyżwach
Bardzo się cieszę, że zdrowie w porządku , w tym roku wszystkiego dobrego i zdrowia przede wszystkim, ściskam.
GingerO 19:02, 18 sty 2026

Mówiące jezioro zrobiło na mnie ogromne wrażenie! Czytałam o tym kiedyś dawno w jakimś kryminale. Na żywo nigdy nie doświadczyłam.
ajka 17:55, 19 sty 2026

Nigdy nie słyszałam gadającego jeziora, z przyjemnością obejrzałam i odsłuchałam film. Na żywo efekty pewnie sto razy lepsze.
Magara 23:39, 19 sty 2026

Dziewczyny, w temacie ziarna.
Ceny zimą są z kosmosu. Ja pierwsze worki kupuję w sierpniu, kiedy ceny są "normalne", adekwatne. Ale wiem, że zapasu na całą zimę nie zrobię bo nie mam gdzie trzymać i boję się "nalotu" gryzoni skuszonych smakołykiem.
Dzisiaj mnie jednak inny temat zaintrygował po obejrzeniu jednego z ostatnich filmów Marty Potoczek. Ten temat to słonecznik łuskany. Jest sporo droższy, to niewątpliwy minus. Ale może jest go (tego słonecznika ) przez to więcej w kupowanych kilogramach??? (logika podpowiada, że jak odliczymy wagę łusek to tak właśnie powinno być ). I eliminuje się problem ze śmieceniem łupinami? Oraz problem z zasiewaniem słonecznika gdzie popadnie
Macie jakieś przemyślenia na ten temat???

W temacie gadającego jeziora - no jest to bajka Filmik, który Józia podlinkowała - super relaksacja