Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Patrycja_KG_Lu 09:04, 30 gru 2025

Ja do warzywnych zakupów nie doszłam, nawet przeglądu nasion jeszcze nie poczyniłam. Za to pomidorowo popłynęłam z ilością nowych odmian. O dziwo w pierwszym wstępnym planie nasadzeń w szklarni zmieszczę niemal wszystkie nowości.
TAR 10:02, 30 gru 2025

Daga u mnie tez 3 sezony i kupuje nowe truskawki. Teoretycznie moglyby jeszcze rok zostac ale juz zbiory mniejsze i owoce drobne. A skrzynie zrobilam to nowe sadzonki beda.
Pomidory odpuszczam po porazce
vita 10:05, 30 gru 2025

Dziewczyny dzięki za info o truskawkach
Wafel 19:30, 30 gru 2025

Magarku, co ty musiałaś przechodzić, koszmar... Cieszę się z Tobą, wszystkiego dobrego w Nowym Roku! ❤️ Zakupione nasionka wróżą dobry sezon
GingerO 22:49, 30 gru 2025

Szczęśliwego Nowego Roku!
Magara 23:12, 30 gru 2025

Asia Rojo - nie znam tego Bufallosteaka, ale zapisuję skoro polecasz U mnie stacjonarnie to lipa z nasionami. Dlatego zakupy netowe, za jedną przesyłką planuję zawczasu

Basia - obstawiam, że z tego mojego kalafiora to wiele nie będzie, ale póki nie spróbuję to się nie przekonam Z kukurydzą to w ogóle zagadka Ale na polach rośnie to i ja dwie pomiędzy cukinie powinnam zmieścić

Patrycja - mnie do planowania wysiewów w skrzyniach warzywnych bardzo motywuje sadzenie jesienne czosnku Sadzę listopad/grudzień więc mniej więcej muszę mieć wtedy przemyślane co obok tego czosnku będzie Konieczność przemyślenia generuje konieczność porządku w pudełka z nasionami, a co za tym idzie - uzupełnienie zapasów

TARcia - nie odpuszczaj pomidorów tak szybko. To było trudne lato, u nas, na Pomorzu. Za dużo opadów, za duża wilgotność, zaraza szybko wlazła. Ty chyba w koktajlówki poszłaś. Dobra droga na początek. Kup nasionka pomidora Philovita. Tanie nie są. Ale smaczne owocki i mocno wydajne Likwidowałam sadzonki pomidorów w szklarni i prawie płakałam, że taki marny sezon. Ale zielone philovity dojrzały, zaraza ich nie obeszła, skończyliśmy jeść ostatnie tydzień przed świętami

Asia-Wafelkowa - powoli zapominamy

Ola -
Magara 23:37, 30 gru 2025

Życzę Wam wszystkiego co najlepsze na 2026

Osobiście cieszę się, że 2025 dobiega końca - dla nas był trudny i życiowo i ogrodowo.
Tradycyjne późno wiosenne przymrozki, później mega mokre lato, a właściwie lata brak. Jesień średnia, teraz zima, ale też taka nijaka. Problemy zdrowotne - rozwiązane, przynajmniej czasowo.
Byle do wiosny

Życzę, i Wam i sobie, aby przyszły rok i sezon ogrodowy był dla nas wszystkich milszy i łaskawszy, oby pory roku się zachowywały jak to drzewiej bywało, czyli były sobą

No i zdrowia, miłości, mądrości wszelakiej w najbliższym i dalszym otoczeniu, ludzkich odruchów, dobrych sąsiadów, jak najmniej złych myśli, jak najwięcej optymizmu i jak najmniej głupoty w pobliżu

Do siego roku

Wafel 00:52, 31 gru 2025

Dzięki
MartaCho 11:47, 31 gru 2025

Dzięki Magarku! Ściskam i Tobie też wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze!!!
Rojodziejowa 12:02, 31 gru 2025

Udanych kalafiorów! I nie tylko kalafiorów
I tak w tych życzeniach pięknie wszystko ujęłaś, że nic dodać nic ująć, więc z wzajemnością!

Kalafiora mam kupionego i nawet kukurydzę, tylko że czarną ale na razie nie mam pojęcia, co i jak