Kordina
10:03, 21 cze 2022
Dziękuję zbiorczo za odwiedziny w moim pamiętniku ogrodowym
Lubię eksperymentować (z sałatą - ha, ha), mam chyba "wrodzoną niechęć" do autorytetów
oczywiście z czym rezonuję to przyjmuję, ale część sprawdzam sama. Taki fajny cytat znalazłam - " Pilnuj, żeby prawda była autorytetem, a nie autorytet prawdą" albo coś w tym stylu
Od strony północno-wschodniej wszystko jest później, tutaj pilnuje mój rogaty strażnik z balików, zrobiłam trzy ze 2 lata temu (inspiracja Pinterest) w zimie, miały na szyi czerwone wstążeczki ze złotymi dzwonkami i lampki na rogach
Został jeden i pilnuje, nic mu nie płacę, nie je, nie pije, nie wydala i nie ryczy, bardzo tani w obsłudze 
z tyłu za nim po lewej iryski, ale już zatracają kwiaty:
i w zbliżeniu (ach! ostatnie iryski tego roku...)
Szkoda, że tak szybko przemijają, a w ogóle czas przemijania towarzyszy nam całe życie. I oswajanie się z nim również. Z drugiej strony jest cykliczność, wszystko w przyrodzie odradza się co roku w różnych porach jak feniks z popiołów
Jedyną stałą jest zmiana...
Reniu kwitnąca sałata w ogrodzie potrafi wnieść jasną plamę zieleni
skoro może jarmuż słuzyć za ozdobę, czemu nie sałata?

Od strony północno-wschodniej wszystko jest później, tutaj pilnuje mój rogaty strażnik z balików, zrobiłam trzy ze 2 lata temu (inspiracja Pinterest) w zimie, miały na szyi czerwone wstążeczki ze złotymi dzwonkami i lampki na rogach

z tyłu za nim po lewej iryski, ale już zatracają kwiaty:
i w zbliżeniu (ach! ostatnie iryski tego roku...)
Szkoda, że tak szybko przemijają, a w ogóle czas przemijania towarzyszy nam całe życie. I oswajanie się z nim również. Z drugiej strony jest cykliczność, wszystko w przyrodzie odradza się co roku w różnych porach jak feniks z popiołów

Reniu kwitnąca sałata w ogrodzie potrafi wnieść jasną plamę zieleni