Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Joku 16:59, 21 lip 2025

Jak się miewa twoja magnolia teraz, trzyma fason, tzn. kształt?
Kordina 19:04, 21 lip 2025

Sylwia - w punkt
Juzia - powodzenia
Eupraksja napisał(a)

Bożenko, od księżniczki kijowskiej z XI wieku A tak naprawdę z inspiracji książką przeczytaną kiedyś przypadkiem, z biblioteki - jak nie mam pamięci do książek kompletnie, tak tę zapamiętałam za tytuł „Zostaniesz cesarzową – uszczęśliwisz świat”. Po prawdzie, to nic już z niej więcej nie pamiętam, tylko tytuł i imię głównej bohaterki

Ewo zapamiętać tytuł i imię głównej bohaterki to już coś

Polon napisał(a)

Ogromne kwiaty, piękne

Dzięki Małgosiu dobrze, że nie wszystkie naraz tylko dozują swoją urodę pokazała się następna lilia drzewiasta Eastern Moon. Ta ma wielkie kwiaty, długi pąk ok 15 cm a kwiat z podwiniętymi już płatkami ok 17 Czekam na następne, więc jeszcze będę zanudzać liliowo

Patrycjo obejrzałam sobie tego lilaka „Aucubaefolia”, on ma naprawdę takie cudne listki variegata? Dzięki za ten namiar na kleszcze. Wczoraj wyszłam na chwilkę, wyrwałam kilka chwastów z brzegu, wróciłam do domu a tu kleszcz po mnie łazi. Teraz nie mogę się pozbyć wrażenia, że ciągle coś po mnie łazi okropne...

Joku napisał(a)
Jak się miewa twoja magnolia teraz, trzyma fason, tzn. kształt?

Jolu całkiem dobrze, ale na moje zbyt dobrze, więc jeszcze będę je podcinać, przerzedzać, mam tam okno i jednak trochę zasłania, nawet myślałam o przesadzeniu jej

Do Magarka - pamiętam, że pytałaś o kolory Minervy, który odpowiada rzeczywistości, zobacz jak inny odcień ma drugi krzaczek, który teraz zakwitł, bardziej w ciemny fiolet wpada, niż liliowy jak poprzedni. Nie wiem od czego to zależy

Joku 20:55, 21 lip 2025

Magnolia pięknie się zaokrągliła. Dziękuję za zdjęcie, pokażę mojemu rozczochrańcowi . Moje twoje lilie pięknie kwitną.
Magara 23:07, 21 lip 2025

Bożena, dzięki wielkie
Minerva u mnie wciąż na liście, wciąż w grze, ale niestety wciąż nie do kupienia
Patrycja_KG_Lu 03:19, 22 lip 2025

Zerknij na tą stronę. Wrzuciłam tam zdjęcie mojego po zakupie a jakiś czas wcześniej dorosłego okazu podczas kwitnienia z Ogrodu Botanicznego UMCS w Lublinie.
Polon 07:27, 22 lip 2025

Lilie piękne
Łażę po Waszych ogrodach, naoglądam się cudowności i potem mi się w głowie miesza od tego
Magnolia - cudo, taką chcę , w takiej formie zdobi cały rok