Ewo zapamiętać tytuł i imię głównej bohaterki to już coś
Dzięki Małgosiu dobrze, że nie wszystkie naraz tylko dozują swoją urodę pokazała się następna lilia drzewiasta Eastern Moon. Ta ma wielkie kwiaty, długi pąk ok 15 cm a kwiat z podwiniętymi już płatkami ok 17 Czekam na następne, więc jeszcze będę zanudzać liliowo
Patrycjo obejrzałam sobie tego lilaka „Aucubaefolia”, on ma naprawdę takie cudne listki variegata? Dzięki za ten namiar na kleszcze. Wczoraj wyszłam na chwilkę, wyrwałam kilka chwastów z brzegu, wróciłam do domu a tu kleszcz po mnie łazi. Teraz nie mogę się pozbyć wrażenia, że ciągle coś po mnie łazi okropne...
Jolu całkiem dobrze, ale na moje zbyt dobrze, więc jeszcze będę je podcinać, przerzedzać, mam tam okno i jednak trochę zasłania, nawet myślałam o przesadzeniu jej
Do Magarka - pamiętam, że pytałaś o kolory Minervy, który odpowiada rzeczywistości, zobacz jak inny odcień ma drugi krzaczek, który teraz zakwitł, bardziej w ciemny fiolet wpada, niż liliowy jak poprzedni. Nie wiem od czego to zależy
Zerknij na tą stronę. Wrzuciłam tam zdjęcie mojego po zakupie a jakiś czas wcześniej dorosłego okazu podczas kwitnienia z Ogrodu Botanicznego UMCS w Lublinie.
Lilie piękne
Łażę po Waszych ogrodach, naoglądam się cudowności i potem mi się w głowie miesza od tego
Magnolia - cudo, taką chcę , w takiej formie zdobi cały rok