Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Ulina 19:29, 29 sie 2025

Zazdroszczę deszczu, nic dodać nic ująć
Wafel 21:52, 29 sie 2025

Super stolik i zielony dzbanek i piękny Louise i zadziwiający mieczyk i w ogóle jak ładnie i miło
Kordina 22:30, 29 sie 2025

Narsilia napisał(a)
Boziu od czego tu zacząć u ciebie kocham Twój busz gdzie się nie spojrzy na zdjęcie tam burza kwiatów ,mieczyk boski , w tym roku odkryłam w sobie słabość do tych kwiatów , róże piękne, rozplenice też mam przygotowałam się na ich ,,objętość ,, te pióropusze są boskie

A stolik majstersztyk

Ojejku! Klaudio dziękuję, zdanie innych na temat swojego ogrodu zawsze podtrzymuje na duchu

Ulina napisał(a)
Zazdroszczę deszczu, nic dodać nic ująć

Ulinka z chęcią oddałabym, dzisiaj znowu połowa dnia leje, miałam w planach ogród, ale nadzieje płonne, chciałam też mój niedoszły murek fugować między cegłami, ale nie ma kiedy, ciągle mokro.

Wafel napisał(a)
Super stolik i zielony dzbanek i piękny Louise i zadziwiający mieczyk i w ogóle jak ładnie i miło

Asiu - dziękuję
Za to działałam w domu prace ręczne, pytanie za 5 zł - czyja inspiracja spowodowała powstanie tak monumentalnego dzieła??? Tytuł - kluczyki do serca, oczywiście znajdę miejsce w ogrodzie do powieszenia

Wafel 22:34, 29 sie 2025

Widzę tu wpływy Rumianki
Kordina 22:44, 29 sie 2025

Brawo! 5zł Twoje
Wafel 23:41, 29 sie 2025

LIDKA 03:47, 30 sie 2025

Bożenka stolik super. I serduszko z kluczami fajne. Masz dryg do takich rzeczy.

Fajnie że pada u Ciebie.
Podlewać nie musisz. Bo jak już patrzyłam na moje podwiędnięte rośliny a podlewać mi się nie chciało to miałam smutek i żal do siebie że co albo raczej kto inny mi czas zabiera.
Na szczęscie niebo się ulitowało i wczoraj popadało.
Patrycja_KG_Lu 08:09, 30 sie 2025

Kusicie z tymi zawilcami. Muszę pojeździć po ogrodniczych. Chociaż u nas taka susza, że dołka nie wykopię ani nie posadzę. Nie mam ręki do opieki nad przechowalnią doniczkową.
Kordina 11:16, 30 sie 2025

Dla Nicoli niższe ok 30-40 cm na obwódki (wszystkie zdjęcia z dzisiejszego deszczowego - a jakże dnia):
Miodunka plamista, ładnie zdobi, jeden krzak ten mniejszy po kwitnięciu obcięłam do zera) i odrósł tak samo, długo zielona, bez rozłogów:

Kukliki, mam rózowy i brzoskwiniowy, jak widać po wiosennym kwitnieniu cały czas zielone kępki i ładnie wyglądają:

Niższy zadarniacz bodziszek kantabryjski (puste miejsce po środku to po krecie) nie kwitnie długo, ale cały czas zielony

I żurawki, obwódkę mam z gatunku prawdopodobnie Heuchera 'Marmalade'(rozmnóżki mam praktycznie z jednej rośliny, super do podziałów) i drugą (rozmnażam) Żurawka 'Rex Peppermint' (ładne różowe kwitnienie kilka razy w roku) :

Kordina 11:27, 30 sie 2025

LIDKA napisał(a)
Bożenka stolik super. I serduszko z kluczami fajne. Masz dryg do takich rzeczy.

Fajnie że pada u Ciebie.
Podlewać nie musisz. Bo jak już patrzyłam na moje podwiędnięte rośliny a podlewać mi się nie chciało to miałam smutek i żal do siebie że co albo raczej kto inny mi czas zabiera.
Na szczęscie niebo się ulitowało i wczoraj popadało.

Lidziu - dzięki za uznanie latem zdarzyło mi się podlewać może ze 4-5x i głównie w doniczkach. A dzisiaj oczywiście od rana pada deszcz, a jakże... Już mi obrzydł, bo mocno hamuje prace na powietrzu...

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Kusicie z tymi zawilcami. Muszę pojeździć po ogrodniczych. Chociaż u nas taka susza, że dołka nie wykopię ani nie posadzę. Nie mam ręki do opieki nad przechowalnią doniczkową.

Patrycjo mam jeszcze niższy, biały o nazwie Pretty Lady Maria, ten z kolei u producenta miał mieć 70 cm wysokości, jest dużo niższy ok 40 cm mam go ze 2-3 lata. Dopiero zaczyna kwitnienie